Nő a YouTube második feje?

Megállapodott egymással az NBC amerikai csatorna és a világ legnépszerűbb videómegosztója, a YouTube. A deal lényege, hogy a YouTube-on elkülönítenek egy NBC-sarkot ahol a csatorna saját műsorait fogja promotálni. Ezen felül elvileg mindenféle exkluzív, csak a YouTube-on publikált videoklipet is közzétesznek.
Rather than putting our heads in the sand and saying this doesn't exist, we're trying to jump in and embrace it. (John Miller, chief marketing officer, NBC UTG)
Ez a lépés kétségtelenül siker a garázsvállalkozásként indult YouTube-nak, melybe eddig is 10 millió dollár fölötti kockázati tőkét pakoltak. Ugyanakkor ha ez az NBC-s deal virágba borul, a YouTube tartalmilag könnyen kettészakadhat: a gyenge minőségű, viszont egyedisége miatt sokszor érdekesebb házi videókra (közösségi tartalom) és a "hivatalos" tévés/filmes videókra (fogyasztói tartalom). És ez már egy új korszak lenne a bombasztikusan növekvő szájt életében.
Címkék: youtube videómegosztók
2006.06.28. 10:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.