Képes del.icio.us - és az jó? [update1]

Vegyes érzelmekkel fogadták a júzerek, hogy megújult a del.icio.us. A világ legbarátságosabb social bookmark-szolgáltatásának friss kiadásában ugyanis thumbnaileket rendeltek a "legforróbb linkek" mellé.



Az egyik tábor szerint ez a lépés egyben szakítást jelent a del.icio.us egyik legnagyobb sajátosságával, a szimplicitással (fehér alapon kék linkek, oszt jóvan).
I'm not a big fan of the thumbnails - I liked the text-only index the best. it does load faster that way, and it looks less cluttered.
A másik tábor viszont a "vízuális típus vagyok" című mémre hivatkozik, és nagyon kedveli, hogy thumbnailekkel színesítették a nyitóoldalt. Sőt, a gépházblog egyik hozzászólója meg is előzte saját korát:
I implemented my own del.icio.us thumbnailing system here: http://thumblicio.us
A nyitóoldal kivételével máshol nem jelennek meg a thumbnailek. Pontosabban: ha egy Flickr-kép linkjét tároljuk el a del.icio.us-ben, akkor ugyancsak megjelenik a thumbnail.

update: ja, és ne menjünk el szó nélkül a talán még alapvetőbb változás mellett. Steve Rubel szerint a del.icio.us a redizájnnal egybekötötte a Yahoo szöveges hirdetéseinek megjelenítését. A hirdetések jelenleg csak akkor jelennek meg ha például cégnevekre keresünk az egész adatbázisban (példa), de Rubel szerint már csak párat kell aludni és a Yahoo kiterjeszti a teljes szolgáltatásra hirdetési megoldásait. Érthető is, hiszen a tulajdonában lévő del.icio.us szépen muzsikál mostanában.
Címkék: social bookmarking del.icio.us
2006.08.17. 14:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fakultatíve már régóta lehetett képes del.icio.us-t csinálni egy firefox kiegészítővel, és sokkal informatívabbá teszi a listát így egyébként.

További infó: webni.innen.hu/FirefoxKieg_c3_a9sz_c3_adt_c5_91
Szóval az a gond, hogy a képek jók, de ahogy most a del.icio.us importálja őket az kábé nulla információt ad hozzá a dologhoz. Ekkora méretben teljes képernyőt mutatni, az nem nagyon jó.

Flickr integráció már sokkal okosabb.