Wired-nap van: wikicikk és khm* szájtok [update1]

Az utóbbi időben kétszer is fogllakoztunk a Wireddal. Egyrészt - ez a kevésbé fontos - megkérdezték az olvasókat, hogy mik a kedvenc *webkettes oldalaik. Eltelt öt nap. Az olvasók szavazatai alapján összeállított listából kiderül, hogy odaát fontos feladatokat már ezekkel az új szolgáltatásokkal végeznek, legalábbis a Wired-olvasók.

Nem csak a klassz szájtokat, de a "bűzlőket" is összeválogatták. A két lista közt van átfedés: YouTube, Google Spreadsheets. Azt nem tudom, hogy a YouTube-bal mi baj lehet, ha csak az nem hogy roppant sikeres, és netezők milliói töltenek el előtte naponta több órát. A Google táblázatkezelőjével kapcsolatos ellenérzések már érthetőbbek: a Writelyhoz képest meglehetősen elkapkodott ez a webes irodai alkalmazás.

Szintén szerepel mindkét listán a del.icio.us. Szerintetek miért? Ja, és három nagy közösségépítő szájt is a bűzlő szolgáltatások közé került: MySpace, Friendster, Orkut. Már nem annyira kúl az ismerősklikkolgatás... Legalábbis az últra cutting edge Wired-olvasók körében.

A másik Wired-téma, hogy befejeződött minden idők első olyan wikicikke, amit egy újságíró az olvasók közvetlen felügyelete alatt írt, online. A cikk ma jelenik meg a Wired Newson.

[update1] És igen, sikerült, íme az olvasókkal wikizett cikk: Veni, Vidi, Wiki. Grat Singel és W-olvasók!
Címkék: wiki youtube social network myspace orkut social bookmarking del.icio.us writely wired friendster
2006.09.07. 07:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Szerintetek miért?"

aki sokat rohangál gépek között annak praktikus lehet. mondjuk én szívesebben használom a live.com-os megoldásokat.
A kérdés úgy szólt, hogy hogy kerülhetett fel egyszerre a gyűlölt és imádott listára is a delicious.
úgy, hogy nagyon sokan szeretik, de legalább annyian nem.
pl egyik szereti, mert milyen jó a szolgáltatás, a másik meg nem, mert milyen rossz a megvalósítás.

nemtom egyébként mennyire lehet komolyan venni ezt a szavazást :)