Hogyan vegyük fel a versenyt a Google keresőjével? [update2]

Sehogy. De ha mégis, akkor nyilván valahogy egészen más megközelítésből kell nyúlni a témához, mint ahogy azt a Google vagy a Yahoo teszi. Ehhez kell egy gyengeség. Gyengeség például, hogy a keresőoldalak személytelenek és némák. Hát személyesítsük meg.

A Ms. Dewey éppen ezt csinálja. Egy hatalmas flasholdal, melynek - ritka kivétel - még a loading-oldala is vicces, ami nagy szó. Abban azért nem lennénk biztosak, hogy ötvenedszerre is szórakoztatónak tartanánk a keresőmotor hostessét (Janina Gavankart). Bár elsőre nem kifejezetten a kereséssel foglalkoztunk, hanem azt néztük, mit csinál ő.



Oké, ne szálljunk el. Az EVB által fejlesztett kereső közelébe sem ér a Google hatékonyságának. Még akkor sem, ha tudott, hogy a Windows Live Search találatait használja. (Köhömm...) Kevés a valóban releváns és friss találat, ráadásul a flash mint környezet eleve viszolygással tölti el az embert. Nem lehet szöveget, linket másolni, részletes infót, kesselt oldalt kérni, stb. (A névválasztás tehát egy kicsit erős.) Na mindegy. Ne is vegyük annyira komolyan ezt a részét. De azért az ötletet, a személyes és hangos keresőoldalt ne húzzuk még a kukába. Hátha a Googleplexben épp most agyal valaki ezen az ötleten... (videó)

Márcsak azért is, mert ma senki nem lehet biztos, hogy a Ms. Dewey nem a Microsoft álcázott publikus kísérlete... De az, a Live.com marketingkampányának része.
Címkék: keresők
2006.10.23. 11:43. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.