Magyar fejlesztés YouTube-ra

Egy egyszerű magyar fejlesztésről (mashupról) beszélünk, ám amit legelsősorban díjaznunk kell, hogy a fejlesztő vette a fáradtságot és végiggondolta, hogy mit lehetne kezdeni a temérdek YouTube-videóval.

Hát például személyre szabható tévécsatornát készíteni. A YouTube TV elve borzasztóan egyszerű: xml-ből szedi a különböző tartalmakat, melyeket egymás után, közvetítésszerűen jelenít meg a felhasználó számára.

A YouTube TV-nek jelenleg két alapfunkció van: megnézhetjük az aktuálisan valamilyen YouTube toplistán szereplő videókat egymásután. Vagy a szabad szavas keresőben rákeresünk egy kulcsszóra, és az így megtalált videókat nézegethetjük orrvérzésig.



A fejlesztő, Szántó Gábor célja, hogy a felhasználók a következő verzióval már maguk állíthassák össze teljesen személyre szabható online tévécsatornájukat.

A kezdeményezés elvi megfontolása tehát, hogy nem mindneki szeret barangolni a YouTube amúgyis kissé elbonyolított kezelőfelületén. Gyorsan, és folyamatosan szeretnénk videótartalmakat fogyasztani.

Ha már television, drug of the nation, akkor az is igaz, hogy YouTube, your dope.
Címkék: magyar youtube mashup innováció youtubetv
2006.11.07. 12:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó!!! Otletes. Mar be is tettem a myspaces oldalamra :D
Döbbenet, ziccer. Gratula!