Elstartolt az Office Live

Egyelőre csak a tengerentúlon vehető igénybe a Microsoft Office Live üzleti felhasználóknak készült webalapú irodai szoftvercsomag: hosting-, email fiók és menedzsment eszközök egyben a webről. Bár a betatesztelési időszak február óta tart, a hitelesített verziót csak szerdától vehetik igénybe az amerikai felhasználók.

Ezzel a Microsoft nyíltszíni támadása megkezdődött a Google web office-törekvései ellen. Jó, a Microsoft egyelőre csak az üzleti felhasználókra fokuszál, meg ugye van nekik egy viszonylag erős asztali irodai alkalmazás-csomagjuk. Valami Office 2007-nek hívják állítólag.

Ezzel együtt jegyezzük fel a Microsoft-vezér Ballmer szavait:
The technological shift to Web-based applications and services will be the most significant development of the decade.
Webkettő elérni Redmond.
(Ne legyünk igazságtalanok: már megtörtént ez, a Live projekt startjával. Most csak megerősítették magukban: tényleg nincs vége a világnak az installdvd-kkel.)
Címkék: microsoft web office office 2.0 office live
2006.11.15. 19:38. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Google docs sem áll: kb. mostantól van magyar (és másik 30 nyelvű) helyesírás-ellenőrzés.