Wifisztán

“We can’t stay at a hotel unless the Internet works,” he said. “It’s like oxygen — we have to have it.”
Érthető a New York Times újságírójának valószínűleg személyes tapasztalatok során érlelődött, dühből írt cikke, mely arról szól, hogy a hotelek nem bírják felfogni, hogy vendégeiknek ma már alapszükséglet a szélessávú net. Jó, hogy a magyar hotelekben milyen a szélessávú wifi-felhozatal, azt nem tudom. Nyilván nem sokkal jobb a helyzet.

De az biztos, hogy idehaza még a multi it-cégek rendezvényein is csak hébehóba van wifi. Ha van is, órákig kell kérdezősködni, hogy kitől lehet megtudni a hálózati kulcsot.

A wifihiány nem mindig okoz bezártságérzetet. Éves olasz túránk során sosem találunk wifit, de még netkávézót se nagyon. Néha még a mobil is elhallgat. Ami akkor és ott tolerálható: igazi offline élet. De ez inkább csak jópofa kivétel.

Egy hoteltől, szállodától, étteremtől, vendéglőtől alapból azért el lehetne várni, hogy legyen legalább fizetős szélessávja. És ne csak az alagsori mosókonyha oldalának döntött kőkorszaki számítógépen, hanem úgy a levegőben is. Working Anywhere!

Fon ide vagy oda, továbbra is igaz a régi római mondás:
ha nincs wifi, minek van áram?
Címkék: wifi filozomatika
2006.12.19. 19:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napokban jártam Esztergom mellett Búbánatvölgyben egy kis panzióban. Egy hétvégi kiruccanás gyerekekkel, notebookot csak DVD nézésre vittük.
A szobában nem volt se TV, se rádió.
De wifi igen :-)

Van ilyen is. És ráadásul felár nélküli volt.
még, még. ilyen példákat. sőt, össze kéne írni őket. aki tud olyan helyről (szálloda, étterem, mittomén), ahol van ésszerű áron, netán ingyen wifi, és működik is jól, írja ide.
bátyám a Blaha Lujza téren lakik (Budapesten), és inyen wifizik, gondolom vmi étteremtől jön a jel vagy nem tudom, igaz néha elég gyenge, de azt mondta volt már 512 kbites is.
Thermal and Conference Hotel Helia - Wiera Wifi van, jó borsos hoteláron persze.
Becketts ír pub - ingyen wifi.
Érdekes, hogy míg az éttermekben (ugyan lassan) terjed az ingyewifi (mert embert hoz be), addig a szállodákban még mindig kínszenvedés még az UTP kábeles elérés is.
Nekem pl. alapvetően befolyásoló tényező az internet a szállodaválasztásnál, pedig én aztán nem üzletember vagyok, csak egy supportos.
Menza Étteremben is van ingyen Wifi a Liszt Ferenc téren. Egyébként hangulatos hely, kiválló zenei izléssel (kellemes jazz). Hétvégén volt szerencsém kipróbálni... :)

Egyébként a HUWICO oldalán elég korrekt kis gyűjtés van ezzel kapcsolatban.
szóda vagy szimpla kert például. vagy a zenit a zsinagógával szemben. egyszer egy üllői úti kocsma ajtaján is láttam kézzel írva a4-es lapra, hogy ingyen wifi. de panelkonyhánk ablakában is jön, változó hévvel.
Mi értelme ide gyűjteni a wifis helyeket? Hotspotter.hu, oszt' jónapot! :)
ha csak ennyi hotspot van, az régen rossz.
de kösz. nem ismertem ezt a szájtot.
én személy szerint úgy keresek hotelt, hogy előtte megnézem a jiwire-t, és ha ír az adott városban olyan helyet ahol van wifi, akkor lehetőség szerint ott foglalok szállást. isztanbulban (16millió ember) kb van 4 ilyen hely. januárban utazok hongkonba ott viszont úgy tünik, hogy mindenhol alap 3 csillag felett.
"össze kéne írni"
"hotspotter.hu"

ez annyira csodálatos volt :)
Akad több is. De érdemes koncentráltan gyűjteni, nem mindenhova bekommentelni, hogy a Haris közben mintha lenne valami az első emelet magasságában. ;]
Hegykő, Tornácos panzió
ingyen wifi, normális sávszélességgel.
www.tornacos.hu/
Itt Cambridge-ben, Angliában még sehol se találtam ingyen wifit a városban, ez sztem elég szégyenteli, pláne ha hozzávesszük, hogy mennyi sávigényes ember rohangál a városban sávképes kütyüvel. Budapesten jobb találati arányokat értem el. Hoppá, a William Gates Buildingben még nem próbáltam ki, hogy van-e. Van persze egyetemi hálózat mindenhol, de az nagyon loginos.
Azt szeretném kérdezni hogy lehet -e külföldön wifit használni??görögöknél lehet használni???ha a hotelban van net akkor rá lehet kapcsolódni??és mijen a maximális hatótávolsága??ha valaki tudja az írjon nekem nagyon fontos lenne a emailcím: dugo092689@citromail.hu vagy esetleg ide írjon valaki!!nagyon fontos!!!