Videóüzenetek karácsonyra

A YouTube és a Coca-Cola közös projektje, hogy saját vagy mások videóüzeneteit küldhetjük el szeretteinknek. A YouTube nemrégiben tette lehetővé, hogy közvetlenül a webcamképet is eltárolhassuk videóként. Nyilván a cél az volt, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a videóüzenetek küldözgetése.

Lassan nem csak minden mobilkészülékben, de minden laptopban is ott fog figyelni a minimkamera. Hozzászokunk ahhoz, hogy elmondani könnyebb egy üzenetet, mint megírni. Meg sokszor kifejezőbb is. A videóüzenet mint olyan jövőre úgyis slágertéma lesz. Nem csak odaát, hanem idehaza is. Na de erről majd legközelebb.
Címkék: youtube videómegosztók karácsony videóüzenet
2006.12.23. 13:07. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devizakozep 2006.12.23. 18:15:46

"Lassan nem csak minden mobilkészülékben, de minden laptopban is ott fog figyelni a minimkamera."

de azert a magyar videomegosztok kepviseloi szerint azert nincs sajat tartalom az itthoni oldalakon, mert nincs otthon az embereknek kameraja. muhahahaha.
az láccik, hogy idehaza ha van is otthon kamera, videóképes mobil, fényképezőgép, illetve webcam, akkor sem nagyon használják. még.
persze a többségnek nincs ilyen kütyüje, esetleg nem tud róla hogy van.
Véleményem szerint a hazai videomegosztó oldalakat látogató emberek fel vannak vértezve, ilyen technikai eszközökkel csak éppen a saját anyag megosztása, mint internetezési kultúra még nem alakult ki. Egyszóval jobban szeretünk egyenlőre kukkolni, mint megosztani saját anyagot. Persze ez hamarosan gyökeresen meg fog változni, ha egy bizonyos tömeg feltölti a haverja esését, vagy a gyereke szülinapját. Csak a kezdeti lökést kell megadni. :)

devizakozep 2006.12.23. 20:42:51

a videopodcastban elhangzotaakkal ellentetben, azert nincs itthon sajat tartalom a videomegosztokon, mert az embereknek nincs igenye ra, hogy csinaljanak. szoval ugyanarrol beszelunk mi itt mindannyian. kiveve persze a nemtudommelyik megoszto nemtudomkijet, aki ugye azt mondta, hogy mert nincs eleg eszkoz. azert ekkora boduletet :-))
Nálunk azért nincs még olyan nagy tartalomkészítő "kedv", mert az a generáció amelyik már természetesnek veszi az internetet még igen fiatal. Ez a generáció a következő 5 évben fogja elérni azt az életkort, amikor majd komolyabb tevékenységeket is elkezd az interneten végezni (pl. blogolás:-)). Erre egyébként jó bizonyíték az előző postban említett "tokio hotel" keresőkifejezés népszerűsége.