Jegyeket tessék, jegyet vennék!

Igen, igen, igen. Azt szokták mondani ugye, hogy azok a jó webes közösségi szolgáltatások, melyee valami alapvető, és általános igényből táplálkoznak. És hát nincs szörnyűbb annál, mikor egy rég várt koncertre nem sikerül jegyet szereznünk, avagy amikor a közben a to-do listán lejjebb csúszott meccs jegyei rajtunk maradnak. Nincs más hátra, mint összekapcsolni a hasznosat a hasznossal.

A VentureBeaten olvasom, hogy az eBay felvásárolta a StubHubot, ami - a felvezetés után nem meglepően - éppen a mindenféle jegyek online újraértékesítésére létrejött szolgáltatás. Az eBay potom 310 millió dollárt csengetett ki a szájtért.
StubHub says buyers paid more than $400 million for tickets sold on its site in 2006, generating more than $100 million in revenue. Sellers pay a 15 percent fee to sell tickets on the site, while buyers are charged a 10 percent commission.
Amellett hogy ugye nyilván sok az ellenérdekelt fél. Mármint azért vannak a hivatalos jegyértékesítők, akik nyilván szerenték megfojtani az ilyen kezdeményezéseket, én lazán el tudom képzelni, hogy egy ilyen szájton vadásszam le a koncertjegyet meg a mittudoménmilyen tikettet.

Az eBaynek ugye abszolút profiljába vág ez a cucc. Egyben ugye egy dinamikusan növekvő konkurensét is lenyelte a felvásárlással. Úgyhogy nekik mindenképp jó. Na de mikor lesz jó nekünk is? Kellene-e egyáltalán egy ilyen cucc idehaza?
Címkék: ebay aukció
2007.01.11. 23:36. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

van itt annyi koncert? kizart... h. megerje (nem sokan hasznalnak sztem)
Egy gyors egyszemélyes startupnak azért megérné szerintem. Egy évben néhány nagy koncert azért van, amikor lenne forgalom.
A köztes időszakokban meg ott a MüPa, BKK, Aréna, nem hiszem hogy csak a "nagy" koncertek jegyei mennének el itt.
Sőt. Színházjegyek? Szerintem Pesten arra is lenne kereslet, mert egyelőre csak fű alatt, ismerőstől, vagy cégekhez rendszeresen járó "megmaradt-jegy-értékesítő" nénikéktől lehet szerezni 1-2 héten belülre a népszerűbb előadásokra.
és milyen jegyekre vadásznál ott? tankcsapda? :P
amennyire tudom, vannak ennek jogi korlátai is. jegyek át-nem-ruházhatósága ésatöbbi. ha fórumokon mennek az anonim hirdetések, és így jön létre egy tranzakció, az nem nagy probléma, de ezt látható keretek kezé behúzni, és százalékot levenni érte már problémás.
pontosan ugyan nem tudom, mely területekre érvényes ez, érdekelne engem is.
Nem törvénybeli ("igazi jogi"), hanem szerződéses a korlát, azaz a jegyek hivatalos eladói vagy a rendezvény szervezője tiltja meg. Velük meg kell egyezni.
Az eBay legnagyobb húzóereje az alacsony árakban rejlik, tehát a jegyeket is olcsóbban kéne adni. De ez szerintem az eBay százaléklevonásával nem kivitelezhető, mert inkább még drágább lesz a jegy, vagy marad ugyanannyi.
Nekem inkább a szokásos probléma ugrik be, hogy ugye valaki vesz valamit amire nagy a kereslet (itt exkluzív jegyek pl.), és újraértékesíti nagy haszonnal, mint a PS3 launch-kor is tették ugyebár. Ezt önmagában nem lehet megszüntetni, ugyanakkor a StubHub erre remek helyet biztosítana.. Kíváncsi vagyok lesz -e valamiféle szűrés ezügyben, különben nem kizárt hogy bizonyos valakik perelni fognak. Megint.