A nagy Digg háború

Kiütötte a biztosítékot a Digg kommentelői körében, hogy a Yahoo gyakorlatilag lekoppintva a Digg dizájnját és működési elvét, ápdételte a Yahoo Suggestionst. Íme.



Persze a helyzet nem ilyen egyszerű: nem Kevin Rose találta fel a linkbeküldős-kommentelős-értékelős szájtot. De az biztos, hogy a Digg vitte sikerre ezt a fajta szolgáltatást. Jól látszik ez abból, hogy a Yahoo a dizájnban sem változtatott sokat: egyszerűen lekoppintották a Digget. Rip-off, ne szépítsük.
Shame on Yahoo! Auto for copying Digg’s interface completely. Where’s your originality? Oh wait! You guys have no originality what so ever! (komment a Yahoo blogjában)
Úgy tűnik, nem csak a Yahoo lát lehetőséget a közösségi bookmarkoló oldalakban. Egyes hírek szerint hamarosan a Microsoft is elindítja Reporter névre keresztelt, hasonló szolgáltatását. A norvég verziót már meg lehet nézni itt.
Címkék: microsoft yahoo digg social bookmarking
2007.02.16. 12:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bár a Yahoo! oldalát nem szoktam olvasgatni, olyan szempontból nyerő minden rip-off, hogy ha valaki igénybe veszi az egymással konkurráló oldalak szolgáltatásait, akkor mindent ugyanott talál, ugyanazzal a logikával elrendezve. Tehát csúnya dolog a lopás, de a nagyközönség számára inkább csak hasznos lehet.
...és máris isten hozott a mcdonald'sban!
Azért a párhuzam nem egészen korrekt...
de remélem, érthető... konformizmus stb