Tutorial a videómegosztókon [update1]

Ma már nem kell vastag könyveket beszereznünk és végignyálaznunk ahhoz, hogy adott szoftveres feladatokat megtanulhassunk. A tanulás sokkal egyszerűbb módja, ha valaki megmutatja nekünk, hogy hogyan lehet szépen árnyékolni Photoshopban, vagy hogyan kell Vista alá is karneválba illő taskbart varázsolni, illetve hogyan kell képet rendezgetni a blog szerkesztőfelületén, stb.

Oké, de gyakran nem ér rá, vagy nem ismerünk olyan embert, aki meg tudná mutatni ezeket a taskokat nekünk. Ekkor kezdünk el infók után kutatni a témában jártas blogokban, vagy... A másik megoldás, hogy a videómegosztókban bemutató videók után kutakodunk. Nem fogunk csalódni, a YouTube-on számtalan ilyen segítségvideó van.

Íme egy csokor Photoshop-tutorial. A YouTube mellett érdemes körbenézni a MetaCafe-n is. Őszintén szólva csodálkozom, hogy még nem találtam rá egy olyan videómegosztó startupra sem, ami kifejezetten az ilyen tutorial videókat támogatja. Hajráhajrá.

[update1] Reménykedtem, h az olvasók gyorsan megtalálják. Íme Bekecs találata: showmedo.com.
Címkék: photoshop videómegosztók how-to
2007.02.20. 10:04. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt hiszem tudom az okat, miert nem talaltal ra meg ilyen videomegosztora.
Jo tiz eve szerettem volna csinalni egy olyan weboldalt, ahol a letezo legtobb program sugoja le van forditva, pdf-ekben kulonbozo tutorialok, es ehhez hasonlo segitsegek lettek volna, termeszetesen teljesen ingyenesen. Kezdve az acroba-t termekektol kezdve, a winrar-ig.
Okai igen prozaiak voltak. 10 szamteches konyvbol 9 csak az adott program sugojanak leforditasa, ezt kinyomtatjak papira, es sok penzert aruljak. Azt gondolom aki ilyen konyvet vesz, varhato, hogy van PC-je, ergo egyszerubb egy ctrl+f-t hasznalnia, mint lapozgatnia, plusz kornyezetbaratabb.
Ahogy a fulebe jutott tervem par gyartonak, rogton megkerestek, hogy nem kene, ervem csupan az volt, hogy hatha tobben megismerik a programjukat, es batrabban fogjak megvenni, hogy az milyen jo. Nem hatotta meg oket, azota lemondtam errol a tervemrol.
Mondjuk ezert?

www.photoshoptv.com/

A legfrissebb videot ingyen toltheted le. az archivumert meg "jelkepes" $2 osszeget kell fizetned epizodonket.
Ilyen videókat én is szeretnék gyártani párat. Próbálkoztam is, de nem vagyok minden szempontból elégedett... Úgyhogy két kérdésem lenne:

1. Mit érdemes használni erre? Többet is próbáltam, az ingyenesek gyengébbek, a fizetősek drágák és túlkomplikáltak.

2. Hogyan tudom megoldani, hogy kicsinyítve is normális minősége legyen, vagyis viszonylag olvasható maradjon? Vagy inkább húzzam össze magát az alkalmazást?

A fenti linkeken még nem volt időm szétnézni, úgyhogy ha azokon van rá jó megoldás, akkor sorry.