Jó reggelt

Na, az ingyen kávé finom, és közben Erdélyi Zsolt beszélt arról, hogy itt mindenki webkettő, de ő inkább webegy. Láthatóan kifejezetten jól érezte magát ebben a szerepben, mármint hogy ő a tudatlan egyszerű ember, az öltönyösök meg okosak, de minek.

Szóval egy szokásos, úgynevezett gondolatébresztő beszéddel nyílt meg a konferencia. Kint esik, az Andrássy út be van dugulva és idebent nem tudjuk elérni a világhálót. Nem baj, ha látjátok ezt a postot, akkor az azt jelenti, hogy később sikerült.

Az első előadó Németh Norbert a Sanomától. Mindjárt elromlott valami, és leesett egy molinó, úgyhogy mindenki nevet. Nem az előadón persze. Inkább csak oldódik a feszültség, és máris hallgatjuk, hogy mi újság mostanában a Sanomával.

A startlap olyan mint a Wikipedia: 2600-an szerkesztik, és most rátérünk a Startlap "webkettes tulajdonságaira". Bemutatják nekünk a Sanoma online porfólióját, ami épp egy tucat szolgáltatás.

Németh máris bejelent: a Story Online márc 8-án indul, és mutat is róla egy screenshotot. Elsőre egy szokásos hírportálnak tűnik, ami flashes életérzésben, sötét színekkel tálalja a nagyképes bulvárhíreket, de állítólag közösségi is lesz. Majd meglátjuk márciusban.

A "klasszikus webkettes szárnya" a Sanomának a Hotdog, mert van kapcsolatépítés és hőtérkép. Az NLC-n már van blog, meg chat meg fórum is, ami szintén közösségi.
A Sanoma-prezentáción feltűnik a mashup kifejezés. Kezdünk bemelegedni.
 
Címkék: web2.2
2007.02.28. 11:18. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Supermen, wazze, az abból _él_, h hülye. Hihetetlen ez a media, vki bekerül, és után sosem kerül ki.
inkább abból él, hogy egy nagy reklámügynökség vezérigazgatója. naná, hogy marad a médiában.
a sanoma az uber web2.0.

1. hozzászólni nem lehet
2. xhtml validation elvérzik nem kicsit vicces hiban
Szupermen nem hülye, ám/de hivatásos provokatőr

...az a hülye, aki beszopja:)


amúgy meg: wicc2.2
hannibal.blog.hu/2007/03/01/wicc2