Web2.2 Symposium: a videómegosztók és a pornó

10.30–11.15 Videómegosztó oldalak kerekasztala - Asbóth Attila (freevlog.hu), Miskolczy Csaba (videobomb.hu), Hazai András (videoplayer.hu), Pohly Ferenc (Videa.hu), Szebeni Tamás (COOL TV), Fischer Kristóf (Videogizmo)

A beszélgetést csak félszemmel követtük, meg ugye a múltkori Podisztánban már úgyis minden fontos elhangzott ;), szóval a lényeg az volt, hogy idehaza is az a fejezet jön a videómegosztók életében, amikor le kell ülni egyezkedni a tévétársaságokkal, hiszen a magyar videómegosztókon is zömében a tévéből lehazudott kisfilmek vannak fönt.

A másik forró téma a pornó volt. Idézték a Velvet cikkét, majd mindenki szemérmeskedett, hogy ők nem támogatják a pornót, sőt. Meg hogy a hirdetők sem szeretik, ugyanakkor például a Videobomb bevallottan az erotikus videókkal akarja magát feljebb tornászni a látogatottsági listán. Na de a hirdető nem szeretné a hirdetését felnőtt tartalom mellett megjeleníteni, úgyhogy igazából az összes hazai videómegosztó képviselője egyetértett abban, hogy minimum meg kell jelölni és el kell különíteni az ilyen tartalmakat.

Végre feltűnt nekik, hogy a YouTube-ról teljes egészében hiányzik a pornó, viszont nincs is baja a hirdetőknek. Számomra az is kiderült, hogy a hazai videómegosztók a realitás talaján állva, nem kívánják feltétlenül rávenni a magyar netezőket arra, hogy civil tartalmakat gyártsanak, s azokat publikálják valamelyik videómegosztón.

A magyar netező egyelőre inkább csak nézelődni szeret ezeken a szájtokon, de persze fontos lenne, ha az eszközhasználatban, a videókészítésben és -feltöltésben jobban segítenék ezek a szolgáltatók a felhasználókat.

Nem esett szó a Joostról, pedig ugye az utóbbi hónapokban ez a legforróbb téma, ha videómegosztókról esik szó valahol. Most nem értékeljük a beszélgetést. Mondjuk azt, hogy a szokásos piszkálódós beszélgetés volt, és nagyjából mindenki egyetért abban, amiben egyet kell. Vagyis a nemzetközi trendekben.
Címkék: videómegosztók web2.2
2007.03.01. 11:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"...idehaza is az a fejezet jön a videómegosztók életében, amikor le kell ülni egyezkedni a tévétársaságokkal, hiszen a magyar videómegosztókon is zömében a tévéből lehazudott kisfilmek vannak fönt"
És mi van akkor amikor a kertévék bulvárhíradói (lásd Passzív, Kókusz, stb.) műsorszerkesztése - az utóbbi időben egyre jellemzőbb módon - az alábbiak szerint történik:
Olvassunk fel valami vicces hírt a netről, és illusztráljuk valamelyik videómegosztón lévő vicces videóval. Ilyenkor gondolom a kertévék rohannak a kasszához fizetni, hisz "a netről lehazudott" anyagból dolgoznak...
"Végre feltűnt nekik, hogy a YouTube-ról teljes egészében hiányzik a ****, viszont nincs is baja a hirdetőknek."

Hát, ebbe a mondatba szerintem egy jó erős MÁR beleférne. Ez a tag elég sokat irogatott azért a dologról 2006 végén.(lessidiots3.blogspot.com)
Itt vannak screenshotok is: www.thosebastards.com/keyword/YouTube(a sztori nagyjából azonos).
És én még azt hittem, hogy a linkeket nem szeretitek. Csak nem Medve bá' produkciója volt sok anno?