Milyen szavakat használnak a többiek éppen most?

A Twitter - mint mondottuk korábban is - igazán elsöprő sikerét annak köszönheti, hogy jó korán megnyitotta az API-ját, és meg is születtek az első okos, érdekes kevert alkalmazások (mashupok).

A legutóbbi a Twitterverse, mely azt mutatja meg, hogy az elmúlt 1, 5, 10 órában melyek voltak a legnépszerűbb kifejezések a twitterezők körében. (via Rubel) Meglepő módon a "coffee"-t, de még a "listening"-et is megelőzi a "lunch".

A hét másik fontos Twitter-híre volt, hogy a Twitteren a legtöbb követővel és baráttal rendelkező (vagyis a legnépszerűbb twitterező) Leo Laporte átnyargalt a konkurens szolgáltatáshoz, a Jaikuhoz. Így most Bob Scoble a legnépszerűbb személy a Twitteren, több mint 2700 követővel.

Laporte távozása, valamint az ezt követő blogreakciók megtették a hatásukat, és a Jaiku is elkezdett emelkedni. Bár még hosszú az út a Twitter beéréséig.
Címkék: bloggerek twitter
2007.04.10. 21:31. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elég érdekes ez a hirtelen átpártolás dolog. Szerintem van mögötte egy kis üzlet is (hogyhogy pont a legnézetebb felhasználó ment át...). Másrészt szerintem itt is az első viszi a pálmát. Tehát ha csak simán klónoznak, attól még nem lesz ugyanannyi felhasználójuk.