Aktivitás-figyelés a YouTube-on

A hét végi ráncfelvarrás jópár újdonságot hozott a legnépszerűbb videómegosztó szájt életében. Egyet emelnénk ki.

Aktivitás-megosztás. Az új funkció segítségével nyomon követhetjük, hogy az adott videót éppen melyik másik felhasználó nézte meg. Illetve azt is megmutatja a többieknek, hogy mi milyen videókat nézegettünk még.
(No para. Az eszközt külön kell aktiválni, vagyis aki nem akarja, megtehetni, hogy továbbra sem mutatja meg saját videónézegetési szokásait másoknak.)

Ha mégis bekapcsoljuk ezt a funkciót, az utolsó 6 általunk megnézett videót mutatjuk meg a nagyvilágnak a channel (saját csatorna) oldalunkon.

A YouTube nagy trükkje, hogy az aktivitást csak 30 percig mutatja, s ezzel is arra ösztönzi a felhasználókat, hogy minél több videót nézzenek meg, mert így annál többször jelenik meg a felhasználónevük a videók mellett. Ergo annál népszerűbbek lehetnek.

Másrészt nyilván megjelennek majd azok a felhasználók, akik általában érdekes videókat nézegetnek, és azzal, hogy felfedik mások előtt aktivitásukat, a hasonló ízlésűek könnyebben találják majd meg a jó videókat a YouTube-on.

A többi fícsörről itt olvashattok.
Címkék: youtube
2007.04.30. 23:53. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Youtube-on a kategóriákon finomíthatnának. pl. a music-on belül nincs más kategória, de így viszont nehéz találni zenét.

Meg lehetne egy olyan rovat, ahol a legújabb zeneklipeket teszik ki. A klipeket sokan megnézik és többször, úgyhogy lehetne jobban népszerűsíteni őket.
Ahogy a gmailhez irtak csomo kiegeszitest, tuti ehhez is fognak, hogy ne csak 30 percig figyelje, vagy minden 30 percben kapcsolja vissza.