Három kezdemény: Fleck, BlogRovr, Gorb

Biztos nem vagyok egyedül azzal az élménnyel, amikor valakinek online kellene gyorsan mutogatni valamit egy weboldalon, de írásban kissé nehézkes és hosszadalmas lenne, a bonyolultabb grafikai megoldásokról meg nem is beszélve.

Szóval a Fleck azt tudja üzembiztosan, hogy bármilyen static html weboldalra kis jegyzeteket ragaszthatunk, és azt megoszthatjuk másokkal. Regisztrálni nem kell.

Milyen jó lenne ha egyből tudnánk, hogy írtak-e kedvenc blogjainkban arról a szájtról/weboldalról, amin éppen járunk. A BlogRovr pontosan ezt teljesíti: összeválogathatjuk kedvenc blogjainkat (akár az egész opml-ünket megosztva), majd telepítjük a plugint, és ha be van kapcsolva, akkor nincs más dolgunk, mint kedvünkre böngészgetni a neten.

És ha olyan oldalhoz érünk, melyről írt valamelyik kedvenc blogunk, kis ablakban tudatja velünk a BlogRovr, hogy pontosan mit is írtak az adott weboldalról. Lassítja a böngészést, de néha hasznos eszköz lehet referenciavadászoknak.

Tele van a padlás, és a web is mindenféle értékelő (rating) szájtokkal. A Gorb abból indul ki, hogy a közösségépítés legkisebb közös többszöröse az egyedi emailcím. Elegendő, ha egy adott emailcímmel utalunk egy emberre. Hát tegyük ezt, és mondjuk meg, hogy az emailcím tulajdonosáról mi a véleményünk - úgy emberileg, mint szakmailag.

A Gorb fejlesztőinek hitvallása, hogy az okosan összeállított szájton valódi reputációk állnak össze, hiszen az emailcímekről (vagyhát az azokat birtokló emberekről) anonim értékelések érkeznek a felhasználóktól, akik maguk is feldobják emailcímüket, szóval őket is lehet értékelni. Jelenleg az amerikai elnökjelöltek reputációja van terítéken. (Bizony, ha közösségi szájttá nem is tud erősödni, mondjuk egy magyar verziója lazán elindulhatna a következő parlamenti választáskor.)
Címkék: blogok social bookmarking startup
2007.05.05. 22:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BlogRovr most éppen pihen....
A Gorbhoz meg fiatal vagyok...
Nem baj majd hazudunk...
ez a fleck jo kis cucc. akar meg hasznosnak is nevezheto :)
A Gorbnál probléma lehet, hogy sokan más e-mail címet használnak a "sima" webes dolgaikhoz és mást a szakmaikhoz (pl. utóbbihoz a saját cégest, előbbihez vmi privátot). Össze lehet kapcsolni több e-mailt is egy személyhez, vagy be van betonozva az 1 ember - 1 e-mail cím alap?
Fleck: HAHAHAHA manapság már mi static html ??? :DDDDD Ki akartam próbálni a félkész, ajaxos weblapommal.... hát kicsit viccesen jelenítette meg. Ötlet 5ös, megvalósítás 1es :/
(Off, egy tab effekt még nem ajax, másrészt a hiba nálad van. Diszkrét js-sel csinálnád a menüpontokat, kilinkelhető lenne, ezáltal a Fleck is megenné.)
Sztem meg az is ajax, legalábbis ahol tanultam a dolgokat, ott példának fel volt hozva egy hasonló megvalósítás... Egyébként meg ha megnézted volna az utolsó menüpontot... na az ajax :)
Az első kettő elég izgalmasan hangzik, főleg az első, nekem tetszik maga az ötlet is, megvalósítás is.
A harmadikkal az a problémám, hogy ehhez a fajta social sitehoz sok ember kell, sokféle szakmai körből, akik ráadásul megfelelően objektívek, etc, etc..., szóval nehéz ügy, kicsi az esély, hogy jól működjön.
nagyon tetszetős főleg az első
De az Operát miért nem támogatja??? :((
Mindig csak az ie meg a firefoxra készitenek pluginokat,extensionokat stb , de komolyan, mindenki.
Az Operát senki se veszi figyelembe, közbe Ő a legjobb .