Kávéhoz: híradó térképpel, ingyen sms-sel és erdélyi blogokkal

Elindult a Térképezz, mely a TérképKalauz közösségi szájtja. A GoogleMapsre, a Geonamesre és a Flickr API-jára épülő mashupról beszélünk, melynek segítségével gyakorlatilag mindent lehet geotaggelni (térképre szúrni): videókat, képeket, linkeket, szövegeket. Az oldalnak így első ránézésre egyből egy redizájnnal és egy funkcionalitásbeli újragondolással kellene kezdenie. Én legalábbis nagyon könnyen eltévedek az oldalon, és az sem világos, hogy pontosan honnan hova jutok el. Most nem megyünk bele mélyebben, próbáljátok ki, és írjátok meg a tapasztalataitokat ti is.

A másik hír, hogy a Barátikör.com magyar közösségépítő szájt ingyen sms-ekkel próbálja meg becsábítani a hálózatba a felhasználókat. "Mostantól napi 30 sms-t küldhettek ingyenesen (tehát havi kb. 900 db-ot) bárkinek a baratikor.com rendszeréből!" - dörög a közleményük. Még nem próbáltuk, de a héten még bemerészkedünk, és kiszpemmeljük az ingyen sms-einket barátainknak.

Aztán, véget ért a kolozsvári blogverseny. Az összes győztest nem soroljuk most fel, de például a legjobb blog és a legjobb it-blog kategóriákban ők nyertek: Szomszédnéni Produkciós Iroda blablogja, Az ég rózsaszín volt, Meltdown, Zoli's official blog, Biro Vencel's homepage, Bit Blog.

A díjkiosztón készült képeket itt nézhetitek meg, a szervezők itt vallanak a szervezésről. Tényleg riszpekt. Olvassatok erdélyi blogokat is!

Címkék: blogok social network kávéhoz baratikor.com mashup térképalkalmazások
2007.05.16. 12:10. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Kolozsvár Blogfeszt nyertesek végleges listája itt olvasható: czikatihi.wordpress.com/2007/04/29/kolozsvar-blogfeszt-vegleges-eredmenyek-alabb-ko/ Kösz fiúk :)
Nem tudtam eldönteni, hol lenne a legmegfelelőbb hozzászólni a videóhoz. Ezért marad a Webisztán!

1. Respect!
2. javaslat: feliratok!!
a) Nevek, plusz blogcím, stb. "Czika Tihamér" sajnos nem mond semmit!
b) a román beszélőnél magyar felirat, a magyar beszélőknél román felirat!
a barátikörhöz annyit, hogy ez van kiírva náluk:

3. VALÓDI és INGYENES SMS üzenet
Az SMS-t úgy továbbítjuk, mintha a telefonodról küldted volna. A címzett nem érzékeli, hogy az internetről indítottad az üzenetet.

4. Havi díjak és rejtett költségek nélkül!

A szolgáltatás feltételei előzetes figyelmeztetés nélkül megváltozhatnak.

Magyarul csak idő kérdése, hogy mikor szopatnak meg és a számládra terhelik az egészet...