Google Trends + Zeitgeist = Hot Trends

Igazából nem csinált mást a Google mint két létező szolgáltatását vegyítette, és ebből keletkezik egy újabb. Mindkét korábbi, kulcsszavak népszerűségét elemző fícsör csak a múltat mutatta. Az új Hot Trends meg elvileg valós időben tájékoztatja majd a netezőket arról, hogy mi éppen az aktuális trend a weben.

Nyilván valami olyasmire kell gondolni, mint az Alexa Movers and Shakers szolgáltatása. A száz aktuális feltörekvő kifejezést mutatja majd a Hot Trends is, de állítólag külön időintervallumokra is le lehet majd válogatni a legforróbb keresőkifejezéseket.

Immár nem csak a Google keresőjének találatait fogja értékelni ez a toplista-alkalmazás, hanem a GoogleNews híreit, valamint a Google által indexelt blogtartalmakat is figyelembe veszi. Tehát a megújult Google kereső filozófiáját követik.

Mire jó egy ilyen cucc? Mivel a buzz-t mutatja majd ez a szolgáltatás, ezért egy elég nagy mintán (a Google-ban realizálódott keresések) nézhetjük majd meg, hogy mit kapnak fel a netezők. Mi a trendi. Bloggereknek és újságíróknak kiváló segédeszköz lesz.
Címkék: google toplista
2007.05.22. 13:25. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos magyarul ez sem elérhető. :-(
És nem is valószinű, hogy lesz, a magyar Google-nél nem valami aktívak az emberek! :(
Előbb egy magyar Google News kellene.
Érdekes, hogy az Alexás oldalon rögtön 3 magyar oldal is szerepel (freemail, startlap, myvip), és mindhárom a csökkenők között. A myvip megállni látszik a fejlődésben, a freemail, és a startlap viszont az utóbbi időben hatalmasat növekedett. A két grafikon elég hasonló: 2006-tól kezd ütemesebben növekedni, és 2007-ben megugrik felfelé. Persze azért az Alexa nem egy biztos forrás.
Én csak most olvastam a posztot, nagyon tetszik a Google Trends, jó, hogy hírbe lett hozva.

Két érdekes elemzést bütyköltem az elmúlt órákban. Az egyik nagyon egyszerű: mikor mennyit szerepel Magyarország angolul, németül, franciául és hollandul:
antaldaniel.blogspot.com/2007/06/mikor-s-kinek-rdekes-magyarorszg.html

A másik szerintem sokkal érdekesebb, a V4 országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) mennyire érdekes egymásnak és a világnak:
danielantal.blogspot.com/2007/06/interest-for-v4-central-european.html

Kösz még egyszer, hogy felhívtátok a figyelmemet erre a nagyszerű eszközre!