Új blogszolgáltató magyar nyelven

Mint az az első európai Google Press Dayen is világossá vált, a Google nagyon komolyan gondolja termékeinek lokalizálását. Főként az európai piacon. Hogy kapcsolódik mindez a blogszolgáltatókhoz? Hát úgy, hogy mától magyar nyelven is elérhető a nyugati világ legnépszerűbb blogszolgáltatója, a Blogger.com, ami ugye a Google tulajdonában van.

Azt nehéz lenne megmondani, hogy milyen hatással lesz a magyar blogszolgáltatók piacára ez a fejlemény. Az mindenesetre biztos, hogy akiket eddig az angol nyelv rémísztett el attól, hogy ezt a szolgáltató válasszák, azoknak most jó.
Címkék: google blogszolg blogger.com
2007.06.20. 13:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fene sem tudja... Ahogy nézem, a masszív felhasználók már nagyjából beálltak, rövid távon nem igazán fogja átrendezni a piacot a magyar felület. Legalábbis én marha nehezen költözök. ;]
Nem hinném, hogy ekkora gond volt eddig, hogy angol a felület. Bár kérdés, mennyivel tud több szolgáltatást nyújtani a Blogger a hazaiakhoz képest.
Pl a Bloggerre tudsz direktpostolni a Youtube-ról,míg a többi magyar blogszolgáltatót tudtommal nem támogatja a Tecső.
A miner adatai aapján [ miner.hu/?do=statisztika ] a blogger népszerűbb, mint a nol.hu, buzz.hu és blogter.hu (ez utóbbinál csak azért, mert arról nem lehet adatokat közölni :)

A miner adatai alapján a blogger-en futó magyar blogok között magasabb az aktív blogok aránya, ami szerintem arra utal, hogy aki a blogger-en blogol, sokkal elkötelezettebben teszi, és kialakult, stabil (kis-vagy közepes számú) olvasótáborral rendelkezik.

Tapasztalataim alapján a blogger-es magyar blogok többsége expat-blog.
Szerintem jó, hogy magyarítottak, de sajnos maradtak bent angol szövegek a magyar környezetben is, kíváncsi vagyok*e van-e valami fórum, ahol ezeket jelezni lehet.. illetve biztos van, csak kérdés olvasnák-e az illetékesek..).
soxor próbáltam elhessegetni ezt a gondolatot, de nem tudom.

A magyar blogoszféra pont olyan, mint amilyen a magyar internet, e-commerce kicsi,belterjes, mutyizós..

ezen a sajnos a google sem fog segíteni:-(
részemről, amíg a blogteren nem működik a blogexport funkció (szofisztikált egy loyalty program), meglökhetem a hasonló híreket...
zhaoman:
A miner.hu statisztikáira nem sokat adok azok után hogy a 2 hónappal ezelőtti regisztráció óta egy darab felhasználót nem hozott a blogomra és ezt nem sértődöttség okán mondom, de annál azért gyakrabban és nem annyira áltaános témákban publikálok bejegyzéseket, hogy egy darab látogató ne akadjon.
És nem egyedül vagyok ezzel a tapasztalattal.
Szóval szerintem hagyjuk a miner.hu statisztikáit egyelőre.
@longhandcoder: A miner.hu statisztikáit tényleg fentartásokkal kell kezelni, mint minden statisztikát. Nem az abszolút számok, hanem az arányok az érdekesek. [A számok viszonylagosságát a miner.hu szerkesztői is elismerik: tinyurl.com/2kbtcw ]

Másrészt, annak, hogy nem hozott neked látogatót a miner.hu, több oka lehet:
1. kevesen használják a miner-t. Erről Bártáhzi Andrást kellene faggatni.
2. a blogod témája iránt érdeklődők nem használják a miner.hu-t.
Fura, nekem elég gyakran van linkem a miner-ről, havonta több, mint egy tucat. Egyébként a mi blogunk támogatja a Youtube-ot is. Mondjuk semmi pénzért nem hagynám el a három éves lakásomat, magyarítás ide, magyarítás oda. :)
Szerintem ezzel a magyarítás dologgal jócskán elkésett a Google. Nem tartom valószínűnek, hogy pusztán ettől majd jelentősen magasabb számú blogger lesz jelen náluk.

Minertől egyébként hozzánk is elég gyakran kattintanak át, de tény és való, hogy a blogsearch.hu jelenleg több látogatót generál.
inkább arra válaszoljon valaki, hogy ha már lefordították magyarra, akkor MIÉRT magáznak?
Nekem annak idején a karakterkódolással volt némi zűr a Bloggernél (ékezetes tagek stb.), nem tudom másnak is volt-e?
Egyébként én olyan blogszolgáltatót keredek, ahol úgy lehet képeket beszúrni, mint az Index cikkeiben: azaz egy beszúrt képre kattintva külön ablakban megnyílnak a képek kis méretben, plusz az aktuális kép nagyban. Tudja ezt valamelyik ingyenes blogszolgáltató? Vagy valami külső szolgáltatóval (pl. Flickr photoset) érdemes ezt megvalósítani?
és is bloggeren kezdtem, és az ékezetes betűket nem szerette... ztán átmentem másra és egy post után meguntam :D
Én jelenleg ezt használom nagy megelégedéssel:

ingyenblog.hu