Kávéhoz: -SEO, Sickoogle, új CNN és Index, na meg persze iPhoney

Oké, foglaljuk össze a Webisztán-hétvége történéseit.

Elsőként megemlézetünk a CNN redizájnjáról, s ennek kapcsán megmutattuk az éppen redizájnolás alatt álló Index új címlapjának thumbnailképét. (Ez az itt, jobbra.) Majd következett egy post a Google összevont fordítóoldaláról, melynek segítségével szótári alakokat vagy a kínai webet is böngészhetjük butaangolul.

A Google-nál maradva: készítettünk egy videót a Google Maps új fícsöréről, majd megemlékeztünk egy nemrégibe indult, de annál bátrabb magyar zenemegosztó szájtról.

Ezután következett egy SEO-téma: az úgynevezett negatív SEO került megint a hírek közé, s ennek kapcsán merengtünk el azon, hogy vajon mekkora problémát is jelent a rivális szájtok szabotálhatósága. (A kommentek itt külön érdekesek szerintem.)

Ezekután ismét egy megemlékezés következett: 1 éves a világ legnépszerűbb apróhirdetés-szájtjának magyar kiadása, a Craigslist Budapest.

Majd, miként a hét elején már többször, ismét az iPhone-nal foglalkoztunk. Közelebbről azzal, hogy várhatóan a jövőben egyre több olyan webszájttal fogunk találkozni, mely iPhone-ra is optimalizálja szolgáltatását.

Végül pedig megnéztünk és videóra vettünk egy új felfogásban készült nyitóoldal-alkalmazást (start page). És megállapítottuk, hogy ügyes.

A hét összes Webisztán-postja itt található.


Persze ennél sokkal több minden történt a hét végén. Bár 10-ből 9 hír a techvilágban az iPhone-nal foglalkozott, de azért még így is maradt izgalom, amiről nem számoltunk be.

Itt volt mindjárt a túlbuzgó Google-alkalmazott, aki a Sickót szidta, a blogok meg őt. Majd magyarázkodás következett.

Menopausal Laser Hair Removal

Továbbra sincs magyarázat a Benoit-tragédia kontra Wikipedia ügyre. Az történt, hogy a híres kanadai pankrátor végzett családjával és magával, ám a róla szóló Wikipedia-szócikkben előbb lehetett olvasni a halálhírről, minthogy a rendőrök kiértek volna a tett helyszínére. Persze magában a szócikkben is követik a fejleményeket.

Elindult a Cellfish, melyről nyilván a mobilbloggerek fognak írni. Om Malik pedig górcső alá vette a francia webkettő-piacot. Józsi viccelődött, és ha már YouTube: újabb hír arról, hogy jönnek a videóhirdetések. Ha igaz, amit a videón láthatunk, nagyon csinos hirdetések lesznek a YouTube-on. Nem ám a szuperbanner kilóra.
Címkék: kávéhoz
2007.07.01. 23:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a google invideo szup. Ilyesmit láttam a porkolt.com-on 3 hónapja. Najó, nem volt ennyire színes, de tulajdonképpen ott láttam először invideo hirdetést ami külső feedből jött.