A YouTube szereti a fényképezőgépedet

Azt szokták mondani, hogy sok netező azért nem tölti fel public-safe videóit a videómegosztókba, mert túlságosan bonyolult és hosszadalmas folyamat az egész. És "kinek van arra ideje". Bár ez a probléma létezik, mégis eléggé meglepődtem azon a kezdeményezésen, amit a Casio és a YouTube hozott tető alá. Igen, a YouTube-képes Casio Exlim gépekről van szó.

Mit jelent az, hogy egy fényképezőgép YouTube-képes, mikor minden rendes, videófelvevő funkcióval rendelkező géppel lehet olyan felvételt készíteni, amit megeszik az összes videómegosztó szájt? A leírás szerint ezek a gépek a YouTube-ra optimalizált méretben (640x480), tömörítésben (H.264) és minőségben (30 frame/sec) képesek videókat rögzíteni. És ha ez még nem lenne elég, a Casio a gépek mellé ad egy szoftvert is, mellyel állítólag gyerekjáték (két-három lépés) feltölteni az elkészített videókat a YouTube-ra.

Sajnos nem próbáltuk a készüléket, így csak azt sejthetjük, hogy itt inkább parasztvakításról van szó. Úgy értve, hogy ezek a fícsörök nem könnyítik meg drasztikusan a YouTube-ra töltést. Én amúgy egy Casio EX-Z700 Exlimmel szoktam lőni videókat és képeket, és nem jelent különösebb gondot, akár közvetlenül a kártyáról felküldeni a YouTube-ra vagy a Flickrbe a felvételeket.

Az együttműködésből valószínűleg inkább a YouTube profitálhat, hiszen a gépekre rákerül a YouTube-enabled logó (a menübe meg a "YouTube capture mode"), ami önmagában elég jó reklámhordozó.

"Ja, tényleg, miért is nem töltöm föl a netre ezt a videót" - gondolja az egyszeri Exlim-tulajdonos, aki épp a matricára pillant. Valószínűleg egyre több hasonló kezdeményezéssel fogunk találkozni a jövőben.
Flickr-enabled Canon gép, valaki?
Címkék: youtube videómegosztók
2007.07.18. 17:14. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én olyat képzelnék el magamnak, hogy fényképezek a nagyvilágban, aztán odaballagok egy WiFi hotspotra, vagy rádugom a gépre a kamerát, és automatikusan geotaggeli nekem a képemet, vagy megmutatja Google Maps-ben, hogy hol készült a kép :)

Hmmm...Most, hogy belegondolok, annyira nem is elrugaszkodott az ötlet :)
Sőt...a megoldás, hoyg a kamerába behegesztenek egy GPS vevőt, és már meg is van :) Maximum nem (vagy nem csak) dátum lesz a kép sarkában, hanem hosszúsági és szélességi fokok :) Innentől már csak egy apró lépés a geotaggelő kamera :)
Mar letezik ilyen kamera ami elmenti hol csinaltad a vilagban a fenykepet.
itthon valószínűleg "iwiw képes fényképező" néven reklámoznák
attaboy: nemmondod :O Akkor ezexerint nem csak nekem jutott eszembe :| Pedig épp sorban állok a szabadalmi hivatalban :D