Beleszületni egy geek családba

Életet adni egy gyermeknek olyan esemény, melyet minél több ismerősükkel szeretnek megosztani az emberek. Jason Kottke gyermeke július 3-án született, és ismerőseik, barátaik, valamint olvasói éppen blogján értesülhettek a nagy eseményről. Ollie érkezéséről persze képek is készültek, melyeket a geek házaspár a Flickr segítségével osztott meg a nagyvilággal.

A gyermek születését nem csak blogban és képmegosztón lehet világgá kürtölni. Paul Saarinen például a Twitteren közvetítette gyermeke születését. A történtekről beszámoló Steve Safran nem minden alap nélkül jegyzi meg, hogy a gyermek édesanyja a szülés közben igazán odaüvölthetett volna férjének, hogy "tedd már le azt az istenverte Blackberryt, én itt épp szülni próbálok." Saarinenről valószínűleg leperegne egy ilyen kifakadás. Twitterezés után például megosztotta a Flickren a család legfiatalabb tagjáról készült képeit. Így kerek a sztori.

Amúgy lehet, hogy nem is olyan elvetemült dolog ezeket az eszközöket használni a gyerek születésekor (is). Gondoljuk csak meg, ez egy olyan sorsesemény, melyről minden ismerősünk, barátunk, családtagunk első kézből, azonnal szeretne tudni mindent-de-mindent, sőt, még egy picit többet is. A Twitter és a Flickr pedig segít nekünk abban, hogy az újszülött babának ne az legyen az első élménye a világról, hogy a papa képes egy egész héten keresztül mást sem csinálni mint telefonálni. Ehelyett ülhetne sokkal rövidebb ideig a gép előtt. Feltölt, beír, publikál. És utána már mehet is vissza gügyögni. Merthogy az a dolga.
Címkék: flickr bulvár bloggerek twitter
2007.08.06. 11:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van akinél alacsonyabban van a léc a privát és a nyilvános dolgok között
Ez pár éve még talán érdekes lehetett, de manapság.. Mostanában a geek gyerekek az iwiwen is fent vannak, jól jön a szülinapi emlékeztetőben :)

Bár a twitter egy kicsit súlyos, de a többiben nincs semmi különös.
csodálatos érzés lehet úgy szülni, h közben az ember szignifikáns másikja nem a kezemet fogja, hanem a blackberryt :P
Amúgy a doktorok is lazák manapság... miután a feleségemet bevitték császárra, kijött az egyik orvos, és amíg ott téblábolt, egyszer csak rámutat a fényképezőmre, és azt mondja: levideózzam? Eltelt egy kis idő, mire rájöttem mit akar... mondom kösz, inkább ne :)
az esküvői videókat majd torrenten lehet megosztani a családdal
Érdekes, nekem a gyermekem születése kapcsán teljesen más élményeim vannak... 17 órás vajúdás, amit senkivel nem szerettem volna megosztani... Meg amúgyis, mmenyivel jobb lesz majd ha az unokám a térdemen ül és szájtátva hallgatja ahogy mesélek neki az édesapjáról és nem azt mondom neki, hogy eridj kölke nézd meg a twitteren...
Kicsi Lanyom 2006 dec 25-en szuletett, mar elore keszen allt a domain-je a bloggolasra, megvolt a gmail-es cime, flickr-en baratok es csalad reszere meg vannak osztva a fotoi.. A domain blogger motorral megy, igy ingyen van a hosting is, es bar persze barki lathatja, megis csak rokonok/ismerosok nezik, igy alakul ki szepen a privat szfera es a nyilvanos dolgok kozott.

Neha irodabol irok neki levelet, biztos jo lesz neki (semi)tinikent, hogy apja 28 evesen irt friss-szulos baromsagait olvashatja :) En pl alig tudok valamit a szuleimrol, nalunk maskepp mentek/mennek ezek a dolgok...
OFF --
"biztos jo lesz neki (semi)tinikent, hogy apja 28 evesen irt friss-szulos baromsagait olvashatja"
Ajjaj, Matykó, túl optimista vagy.
Nem lesz már sehol az a blog-szerver 20 év múlva.
Ez egy elég általános probléma: a digitális adat megőrzése folyamatosan nagy költségekkel jár. A nagypapi bevonulási fényképe ingyen megvan a polcon száz évig,
de a digitálisan tárolt adat bizony csak addig él, amig folyamatosan tesznek érte, hogy megmaradjon.
És akkor még nem is beszéltünk a technológiák változásáról: szerinted lesz még web és böngésző 20 év múlva? és fogja tudni használni a lányod?
szerintem tök jó dolog ilyesmire használni a blogot.