Mit kezdene a New York Times a Diggel?

A Valleywag úgy hallotta, hogy a közösségi linkmegosztó szájtot "egy nagy médiacégnek" adná tovább Kevin Rose. Owen Thomas szerint a szájtot nem a Google/Yahoo/Microsoft szeretné megkaparintani, hanem két komoly médiacég: a New York Times vagy a Washington Post tulajdonosa. Nekem egyik sem hangzik túlságosan meggyőzően, még akkor sem, ha mindkét újság online kiadása egyre aktívabban engedi be oldalaira a közösségi tartalmakat. A Valleywag-postot egyébként több mint 2000-en ásták be a Diggen eddig.

A Digg kommentelői amúgy alapvetően a szájt "hanyatlásával" indokolják azt, hogy elterjedt most ez a híresztelés. Persze olyanok is vannak, akik éppen azért szeretik a Digget, mert nem valamelyik nagy mamutcég tulajdonolja. Az kétségtelenül igaz, hogy egy szolgáltatás addik cool, amíg nem kapja meg valamelyik nagyvállalat logóját. Persze azért azt is naivitás lenne állítani, hogy a Digg népszerűségének sokat ártana mondjuk egy NYT-felvásárlás. Voltak ők már neccesebb helyzetben is.
Címkék: üzlet digg bulvár social bookmarking
2007.11.08. 10:52. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apropó, Digg. Mi a helyzet a magyar Digg klónokkal, amik annak idején indultak? Hogy állnak most? Nem nagyon hallok róla, úgyhogy gondolom nálunk nem jött be formula.

Erről is lehetne egy cikket kanyarítani.