Átalakul az iWiW [update2]

Bár már be lehet lépni, úgy tűnik, az interfész ezúttal nem változott. Vagy csak én nem látom, hogy miben. A fejleményekről egyelőre az üzenőfalon sem jelent meg hír. Mindenesetre néhány klikkelés után ezt a hibaüzenetet dobta az oldal.

[update1 15:10] A Webisztánon olvashattatok róla először, hogy - magukhoz mérten - nagyobb változások lesznek az iWiW háza táján, sőt, arról is, hogy mik ezek. (Leválasztják a valós személyekről a különböző kulbokat, cégeket. Utóbbiaktól pénzt is szedni fognak, míg a civil szerveződések, például rajongói klubok csak egy bélyeget kapnak a rendszerben.)

A HavariaPress is rákapott a témára, és ma azt írják:
A cégek a fejlesztők tervei szerint némileg elkülönült felületen jelenhetnek meg, s ezért egyszeri regisztrációs díjat, azon felül pedig ismerősönként 30 forintot kell majd fizetniük.
Azt azért meg kell jegyezni, hogy ez a bulvárhírügynökség sem hazudtolta meg magát. Ezt a címet bírták adni a tudósításuknak: "Leállt az iwiw - mikor újraindul, már fizetős lesz". Régi iwiwes mémre játszanak itt rá. Biztos nagyon népszerű lesz ez a csúsztatás a magyar médiában.

[update2 15:19] Közben az iWiW üzenőfalán is megerősítették korábbi értesüléseinket.
Az eddig nem részletezett fejlesztés célja, hogy megújítsuk az iWiW-et, és így a portál az egyéni felhasználókon kívül a civil kezdeményezések, a non-profit szervezetek és az üzleti vállalkozások számára is funkcionálisan használhatóvá válik, miközben a kéretlen bejelölésektől is megszabadulhattok.
A fenti idézetben csak egy újdonság van számomra. Mégpedig az utolsó tagmondat. Azt nem tudom, hogy az iWiW-nek hogyan sikerül meggátolnia a kéretlen bejelöléseket. Mi alapján döntik el, hogy nekem kéretlennek számít-e egy bejelölés. Bár biztos csak a reklámcélú bejelölgetésekre gondoltak. Passz. Elég szűkszavűak továbbra is. Mi azért megkísérlünk ennél sokkal többet megtudni a változásokról és az okokról.

Az már most is látszik, hogy a mostani fejlesztések csak közvetve érintik a mezei felhasználókat. Inkább egy új üzleti modell (pénzt kérni cégektől a szolgáltatásban való jelenlétért) próbálgatását láthatjuk majd élőben. Ami dícséretes - régóta szajkózzuk már mi is, hogy válasszák már le végre a valós személyekről a többi álprofiloldalt -, ugyanakkor kicsit szomorú is.



Hiszen az iWiW-felhasználók joggal vetik fel, hogy miért nem azzal foglalkoznak inkább, hogy kifejezetten nekik kedvező új funkciókat építsenek bele a szolgáltatásba. A másik ok, ami indukálhatta a mostani változásokat, hogy az iWiW elért a plafonhoz. Nincs annyi új belépő, lohad a fejlődés. És ha valós személyek már nem akarnak olyan számban csatlakozni, mint régen, akkor majd létrehoznak egy csomó klubot, csoportot meg ilyenek. És akkor abból is lehet majd szép növekedési grafikonokat készíteni.

Amúgy arról se feledkezzünk meg, hogy az iWiW a mostani változással végre valóban közösségi szájttá válhat. Eddig inkább online telefonkönyvként, meg nyaralási fotómegosztóként működtek. De ha most tényleg teret adnak publikus közösségek létrehozásának (közösségi aktivitásnak), akkor valami megmozdult. Bár már a Facebook felé vándorlás időszakában vagyunk...
Címkék: iwiw
2007.11.15. 10:26. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Látam, röhögtem is :D

Gondolom neked nem volt olyan, hogy utána 8db "A kapcsolat alaphelyzetbe állt" üzenet után volt szíves beengedni a rendszer :)

Tisztára mint a tornaórákon, mit akar ez tőlem? :)
Viszont nem tudok blokkolni néhány reklámot...valszeg én vagyok béna, de a bal oldali ingatlanmenedzser reklámot nem tudom kilőni..
netrunner 2007.11.15. 11:15:37

addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4364

telepít, újraintít. ctrl+h után kijelöl és eltüntet.
úgyértem ctrl-shift + h
fizetős lesz cégeknek. zsír :)
netrunner: lehet hogy ezek a meharangozott újítások (:

ellátták az oldalt adblocker-blockerrel

ezért most lehet kifejleszteni az adblocker-blocker-blockert hogy megint ne lásd

nekem teccenek a reklámok különben, anélkül tök bénán néznek ki az oldalak
Ez az Iwiw egy vicc... Nem képesek megoldani, hogy le tudja tölteni egy képet? Már csak akkor lépek be, ha fontos üzenetet kapok. De ráadásul azt sem látod, hogy kitől kaptál üzenetet, csak annyit hogy "józsi üzenetet küldött neked". ÁÁÁ

Facebookhoz képest 3 év lemaradásban van, a magyar internet meg 5 év lemaradásban a világhoz képest.
gyuszibácsi

hát ezek szerint nekem már az adblocker-blocker-blocker van... :)
Nem tudom, mi volt ma, nem csupán a freemailes fiókjaim vacakoltak, de az iwiwre sem tudtam belépni a reggeli órákban. Délelőtt azért már lehetett.

aranyhaj.blogspot.com
Charybdis: b+ olyan igényeid vannak... kép letöltése? 2007-ben? Még nem jár itt a technika, nagyon drága és költséges megoldás. Azt sem értem, hogy merült fel benned? A linkek ún, hyperhivatkozások már úgy vettem észre üzemelnek az oldalon, azt sem lehetett semmi összehozni, gratula értea team-nek.
A linkelt kép nem él vagy csak hülye vagyok és meggondolatlan írok ide, merthogy a linkelt képen is egy hibaüzenet van?

Megtévesztő....
Ja, és ugye nem azért áll, mert épp beszerelik azt az alkatrészt, amitől olyan lesz, mint amiről itt bővebben?:
hungarecycling.blog.hu/2007/11/15/latom_hogy_nezel
erről rémálmodok
Ti amúgy mit értetek el azzal hogy rajta vagytok az iwiwen?
én semmit...
max pár ingyé' reklám, azok közt akik már eleve tudnak róla...
Nekem az Iwiwen üzengetnek, mert a Freemail postafiókjuk betelt :P
Kinn van a közösségek gomb!
Kisé unalmas már, hogy mindenki mindenből pénzt akar csinálni, lassan a szart is üzleti vállalkozásban fogják árulni.
30 forint per kontaktért reklám, 2800 kontaktnál megvan a százezer forint, a cég meg hülyére röhögi magát, h 1 kilóért 2500 balfasz ismerőseként tolódik az arcomba. tiszta mázli, h évek óta nem kattintottam a "kit ismerhetek" gombra.
bocs, ötös és nyolcas egymás fölött-alatt, másodszorra elgépeltem. szal 2800 reklámozó.
Nekem ez tetszik inkább:
"
Az ÁSZF-fel és adatkezeléssel kapcsolatban nagyon fontos tudnotok, hogy a közösségekbe történő belépés nyomán, az általatok az iWiW rendszerben megadott adataitokat az iWiW Kft. harmadik személynek nem adja át, továbbá a közösségi tagság önkéntes és bármikor visszavonható."

Más szavakkal de ugyanezt mondta egy magasabb rangú politikus nem is olyan rég :)

Reklám: ha Adblocker Plus-szal tiltod az 1024.css betöltését, megszűnik a rögzített szélesség és gyakorlatilag az összes reklám eltűnik, miközben az iwiw - legalábbis amig nem gondolják hogy ez nem jó nekik - tökéletesen használható marad
És hogy a brébe jönnek létre új közösségek? Hm? Mert ez még számomra nem tiszta?! Vagy én vagyok vak és nem látom a lehetőséget erre?!
> Mi alapján döntik el, hogy nekem kéretlennek
> számít-e egy bejelölés. Bár biztos csak a
> reklámcélú bejelölgetésekre gondoltak.

Pedig eleg egyszeru, ahogy a korlevelek es spamek szurese is az (lenne) egy ilyen zart rendszerben. Valojaban nem a keretlen, hanem a tomeges bejeloleseket lehet eleg hatekonyan szurni. Es mivel a keretlen jelolgetok nagy resze ezt tomegesen tenne (fogkefe es tarsai), illetve tomegesen igazan zavaroak (egy fake juzer elvileg nagyon sok igazit tud ezzel zaklatni), ezert a jelolesek korlatozasaval illetve esetleg algoritmikus figyelesevel a problema eleg jol orvosolhato. A fuggo kapcsolatok korlatozasat egyebkent mar egy par hete bevezettek (max 80 lehet asszem), az valoszinuleg eleg jol kezeli a problemat. Figyelni lehet meg azt, hogy ki hany tole viszonylag nagy tavolsagra levo (vadidegen) embert jelolget. Ez persze nem tul hatekony, mert hosszu ido alatt eleg sok ismerost gyujtve mar at lehet terni zaklato uzemmodba. Aztan lehet azt is figyelni, hogy ki hany visszautasitast kap. Egy 'normalis' felhasznalonal ez eleg ritka, egy mindenkit jelolgetos regnel eleg gyakori lesz.

Az, hogy a kozossegi regek kerdesenek megoldasa nem erinti a felhasznalokat szerintem azert eros tulzas. Kerdes, hogy hogy implementaltak a klubokat, de az eddigi megoldassal a sokezres ismerosszammal rendelkezo kvazi-kozossegi regek elegge eltorzitottak az ismerosbanyaszast - vagyis az egyetlen hasznalhato es ertelmes wiw funkciot.

A legrovidebb ut, mint erdekes jatek pl. totalisan az aldozatava valt ezeknek a regeknek. Jo esetben csak bekaptal egy csomo ertektelen talalatot, rossz esetben ki sem tudtad deriteni, hogy mi is lenne az 'igazi' legrovidebb ut. Az ajanlo mukodese is problemas lehetett hasonlo okbol (ha az ismeroseid visszajelolgettek egy nehany ilyen gyujtoreget).
A sarki hotdogárus szerint a cégek nem jelölhetnek ismerősnekkö.

computerworld.hu/iwiw-nyitas-a-cegek-fele.html
Inkább vasat tennének alá, hogy ne lehalós csigabiga legyen ...
Kérdés, hogy visszamenüleg is kérnek-e pénzt a cégektől. Erről miért nem ír senki?
Szép magyar biznisz :) Jobban belegondolva ki a fasz fogja belelölni a Kovács és fia tüzéptelepet?

Mi van akkor ha olyan weboldalról van szó, ami mögött nincs cég, hanem Pistike torrent trekkere. Leszenek itt lázongások :D
"És ha valós személyek már nem akarnak olyan számban csatlakozni, mint régen, akkor majd létrehoznak egy csomó klubot, csoportot meg ilyenek."

Máris szétnézhetünk a régi/új kapcsolati háló weboldalakon. Linkgyűjtemény:

www.kapcsolatepites.lap.hu

amíg bárkinél bármikor kibuggyan egy ajax error, na addig inkább fejlesszék.
1. Fatáv vett egymilliárdért egy szájtot, amivel az ég egy adta világon nem tudott semmit kezdeni. Aminek azért vannak érdekes mellézköngéi is, pl. kb. ez az egyetlen webkettes, amit a magyar anyukák-nagymamák is használnak, mert "nem olyan bonyolult"

2. Amíg volt a boom, addig, gondolom, volt látogatottság, meg eljátszottak ők a gondolattal, hogy ők a magyar Google, ami startupot vett "milliárdért".

3. Az a baj, hogy abban a pillanatban, hogy befejeződött az ismerősök felkutatása -és ez befejeződött a júzerek nagy részénél, gondolom- egyre kevesebb embert érdekel a dolog, mert egyszerűen nincs kit keresgélni. Ami azt jelenti, hogy, gondolom, a hirdetések meg a PI is leesett. Ez a jó a Facebookban, hogy mivel ott folyamatosan generálódik az infó -open API, meg a rá írt alkalmazások- mindig érdemes visszamenni, akkor is, ha már beállt, ellentétben a wiw-vel.
Qva nagy reklám ez az AJAX tisztítószernek! AJAX error!
Vajh' a BOM, hogy szedett össze ennyi tagot 1 óra alatt? Vagy én nem értem? :s

"BOM - Budapesti Olimpiáért mozgalom (pártoló tagok) (28340)"
Mindenki mekkora szarnak tartja, és mégis itt pattog...
Ha szab, akkor lehet menni máshova, van "regisztráció törlése" funkció...
A legeleje óta vagyok tag, 200 alatt volt a regisztráltak száma, amikor meghívtak, érdekes, azok közül nem ugrál senki, nem fikáz, örül, hogy van.
Az indexen is többször megírták, hogy van 1000 ilyen oldal, sőt lehet csinálni is. Lehet jobbat is. Miért nem csináljátok? Sok pénz nem kell hozzá, csak ötlet, itt meg abból van sok!
Magyrország, panaszország!
Rakják a seggetek alá a jót, de csak fröcsögtök!
Örüljetek, hogy lyuk van a seggeteken!
"Rakják a seggetek alá a jót, de csak fröcsögtök!"

Ümmm... jártál te mostanában az iwiw-en?
Jártam, ok, lehet, hogy a "jó" túlzás volt, de legalább valamit...
Hozzáteszem, még semmi hasznosat nem tudtam vele kezdeni, de talán nem is az a cél... Bár megtaláltam olyan régi oszttársakat, akikről semmit sem tudtam.. Erre jó, semmi másra!
De nem is fröcsögök...
Trebor: Ha te még láttad a wiw-et 200 regisztráció alatt akkor bizonyára elfogult vagy, mert nosztalgikus érzésed vannak az oldallal. Igazad is van, minek csak fikázni. Aki fikázik annak is igaza van, mert nem értik miért nem lehet NORMÁLISAN megcsinálni a dolgokat.

Ez olyan hungarikum :D
"Vajh' a BOM, hogy szedett össze ennyi tagot 1 óra alatt? Vagy én nem értem?"

Úgy tűnik, hogy nem. :) Írta valamelyik újság, hogy BOM-ék eddig is ott voltak, és az iwiw kereste meg őket, hogy van ez a fizetős izé.

Jo lenne mar valami spamszures vegre, kicsit unalmas mindenfele kurvajobulikrol olvasni, foleg ugy, hogy sebesseg es stabilitas szempontjabol szart se javult a cucc...kicsit freemail flash...azt megvette matav a c3tol (bar lehet csak az uzemeltetest vallalta at) es onnantol fogva nem mukodott rendesen.
"Bár megtaláltam olyan régi oszttársakat, akikről semmit sem tudtam.. Erre jó, semmi másra!"

Én is pont ma akadtam össze egy régi osztálytársammal, akinek a fényképein látszik, hogy ma a lánya idősebb, mint amikor az anyjával utoljára találkoztam. Az iwiw arra jó, hogy elszomorodjak az idő múlásán.
Hm. Felvetődött bennem pár dolog.
1. Van a Kovács Kft. bereggelve. Átminősíti simán vállalkozássá, törli, vagy marad úgy ahogy van?
2. Kovács Kft. összeszedett 3000 ismerőst. Előre menekülve átnevezi magát Kovács János ügyvezetővé, 3000 ismerőssel, és ugyanúgy dobál üziket. Tud ellene tenni?
3. Kinevezem magam nonprofitként a Kovács nevű vállalkozások klubjának (miért ne tehetném? hogy dönti el, hogy K. utcai ált. isk. 5/B valóban létező dolog, és nem fog átneveződni Kovács Kft-vé?) és ingyen toborzom az embereket mint eddig.
4. Pénzkérés- szerintem előbb azt érdemes akár három hónapig ingyenessé tétellel bebizonyítani, hogy megéri 50-150 ezret fizetni havonta, mert az iwiw jó reklámhordozó, mint előbb fizettetni. Azaz a fizettetés csak szándék; szerintem elenyésző lesz a fizetős ügyfelek száma. Ha kitolós kedve van egy virgonc csapatnak, minden cégnek ismerősei lesznek, és azok aztán hajtják a pénzt a nagy T-nek. És ha minden T-alkalmazott reggel, persze munkahelyet nem jelölve, és minden fizetős vállalkozás az ismerősük lesz... De ez már persze csak összeesküvéselmélet. Az a szép benne mindenesetre, hogy ez esetben az alkalmazottak valóban pénzben mérhető hasznot hajtanak a cégnek.:)
Az Ajax error nálam is rendszeres.

Egyébként meg ingyér' van, mit reklamálunk, majd ha fizetős lesz, akkor lehet elvárás is :)
Így van... Jó volna, ha nem csak "valamit" készítenének, hanem egy jól működő valamit... (ez igaz egyébként az országban sok mindenre)

Persze elképzelhető, h. a régig iwiw beragadt egy olyan állapotba (adatbázisstruktúra, mittudomén), aminek a javítását nem tartották célszerűnek és most is gőzerővel írják újra 0-ról. Addig meg valahogy elketyeg a régi kód toldozgatva...
Alighanem nagy öröm lenne mindenkinek, ha egyszer csak előbukkanna egy új, korszerű iwiw, ami porba alázza a Facebook-ot, de pl. ez az 1024-es dizájn nem túl biztató lépés errefelé szvsz.
Kow:
tök igazad van, ez tényleg hungaricum!

Többiek:
Ilyenkor úgy várnám, hogy berkjon valaki egy linket, hogy "én ezt csináltam, nézd meg mennyivel jobb, hogy megoldotam piciben".
Na ilyen még nem volt.
Pláne, hogy valaki önerőből segítsen egy közösséget.. Álom...
Na, megjelentek a közösségek az iwiwen...
Lássuk mit tud(nak)...
A BOM-nak hogy lehet már 29000 tagja?
Úgy lehet annyi tagja, h ha jól tudom a már aktívnak mondható "felhasználók"-nak felajánlották, h váltsanak át egyéni felhasználó státusból közösségi felhasználó státusba. És a már meglevő ismerőseiket automatikusan magukkal vihetik. Illetve hát valószínűleg egyelőre csak a MOB élt e lehetőséggel.
De lehet, h ez csak egy elmélet, és valójában nem is így van.. :)
Viszont nem emiatt akartam írni:
Regeltem én is az iwiwel kapcsolatos vélemények, kommentárok oldalra (a kapcsolatok közt). Megírtam a véleményem, és persze javasoltam, h mások is nézzenek be a gépház üzenetekhez erre KITILTOTTAK.

Amúgy Ti nem olvastátok iwiwen a gépház üzen november 8.-ai hozzászólásait? Illetve attól kezdve?
iwiwgh.blogter.hu/?post_id=161861#comments
Nem csak nekem nem tetszik az új elcseszett felület.
A fix 1024-es szélesség az valami borzalmas. A reklámok persze nagyon jól látszanak a picike kis összenyomott felhasználói ablakok mellett. Így az egész jó ronda lett, csúnya kis ikonokkal párosítva az ablakokban. Miért nem volt jó a régi? Félreértés ne essék, nem vagyok haladás ellenes, de ha egyszer a régi az egy t×k jó felület volt, akkor msot miért kell elb×szni?
Ettől kifolyik a szemem 10 perc után. Persze továbbra sem működik a kereső, néha nem lehet megnyitni oldalakt, teljesen használhatatlan az egész.
A BOM esetében valszeg meglévő felhasználó volt, oszt konvertálták az első körben.
Internet Explorerben is remekül le lehet tiltani a sok reklámot az iwiwről: eszközök,
internetbeállítások,
biztonság,
tiltott helyek,
"helyek"
majd hozzáadod a ad.adverticum.net ads.adverticum.net
címeket és volt reklám nincs reklám. Egy percig se tart beállítani, és tényleg leszedte a reklámokat.
Egyébként ezt írtam Nekik:
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtátok. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még rendszergazda nem csinált, amit ti csináltatok. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtátok az utolsó másfél-két hónapot. Teljesen világos, hogy amit mondtok, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az iwiw fejlesztésének nevezett lehetőségen, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a T-com és a T-online közös felügyelete valaha is megteszi, és közben egyébként nem csináltatok semmit egy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős fejlesztési intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztátok a stabil működést a végére. Semmit. Ha el kell számolni az embereknek, hogy mit csináltatok ez év alatt, akkor mit mondtok?
Megszűnt az e-mail cím alapján való keresés..
Megszűnt az átlátható képernyő..
Megszűntek a jól felismerhető ikonok..
Megszűnt az automata képernyőméretre állás..
Megszűnt a stabil működés IE alatt..
Megszűnt a stabil működés Mozilla alatt..
Megszűnt a stabil működés most már Opera alatt is..
Megszűnt a kereső funkció, mivel Ajax Error......
GAME OVER, IWIW?
trebor, mi ezt jobban fogjuk csinálni és hamarosan "megoldjuk kicsiben", ahogy írod. ha figyeled, hamarosan megláthatod itt: mommo.hu

Most komolyan: ennyi volt a fejlesztés?
a legrövidebb út működik nálatok?
Türelem úraim, a tegnapi 412 perces állás csak ennyire volt elég:

www.netdiag.hu/daily/071115/ndHttp_071115_id046.htm

Majd a következő pihenés alkalmával folyt.köv...
Thunderzolee, függetlenül attól, hogy igazad van-e, egy ilyen szöveg után én is kitiltottalak volna :P
(ha belegondolsz, az email keresésének kikapcsolása logikus lépés volt, mert nem lehet arra keresni, amit ismeretlenek nem láthatnak)
túlzásba viszitek a facebook promót kedves webisztán
minimum halálbüntetést adnék ezekért a lejárt és szánalmas \"gyurcsányi\" fordulatokért. még egy sas-kabaréban is kirívóan gyenge lenne, és állatira elcsépelt is.
az iwiw nagyon felkapottá vált anno az újdonság ereje, és a emberek felerősödött társaságkeresési igénye miatt. Azonban nagyon sokan felmérték már, hogy ennek a rendszernek igazán sok haszna nincs, értelem nélküli felnőtt homokozó. Mivel egy átlagembernek egyre kevesebb ideje lesz, (mivel egyre többet dolgozik az életszínvonal megtartásáért) ezért az iwiw még ha a sebességén változtat is, lassan veszíteni fog a népszerűségéből. Több embertől hallottam, hogy azért nem iwiwozik napközben, mert a főnöke észreveszi, ha belép, és sok főnök munkaidőben ezért nézegeti az iwiwot. Egyszer minden csoda megszokott és unalmas lesz..
"Facebookhoz képest 3 év lemaradásban van, a magyar internet meg 5 év lemaradásban a világhoz képest."

Igen, a magyarok igénye pedig 10 év lemaradásban van mondjuk az amerikaival szemben. Ha lenne is magyar Facebook, itthon az átlag akkor is csak iwiwezne. Nekünk egyszerűen nem kell az ilyesmi.

Lásd pl Youtube. Én mondjuk aktív felhasználója vagyok, legalább 50 videót feltöltöttem már, de magyarországon az átlagnak ez nem kell. Az átlag magyar netező csal nézegetni akar vicces videókat, erre meg tökéletesen megfelel a gagyi magenta Videa is. Magyarországra ilyen komolyabb szolgáltatást hozni kb olyan, mintha egy kis faluba autópályát akarnánk építeni, teljesen felesleges. Aki meg hozzám hasonlóan jobban érdeklődik a téma iránt, az használja a Facebookot és a Youtube-ot.

Egyébként hogy lehet klubot indítani az iwiwen? Csak én nem találom?
Péndzé' indíthatsz szerintem. Amúgy kíváncsi lennék, hogy ha csinálok egy "Legális filecserélésért egyesületet" akkor kitennék-e a klubunkat :)
Szerintem az ilyen jellegű átalakítást hagyni kellett volna a francba. Engem nem zavart, ha bejelölt egy, mondjuk "új illatszerbolt" vagy egy "színész" vagy kaptam egy üzenetet mittudomén fogyós tablettákról vagy ilyesmi. Kitörlöm, illetve nem jelölöm vissza és kész. Az emailpostaládába, és haza is érkezik millió reklám, ez már csak így van. Ezen nem kapom fel a vizet. Most azért fizessen a mittudomén fatelep, mert a helyi lakosokat bejelölte? Mi a francnak? Hagyják már békén az embereket. Már így is annyi adó meg járulék van, az iwiwen legalább ingyen megjelenhettek ezek a kis (egyébként sem gazdag) klubbok, boltok. Erre most ez is fizetős lesz...
Nos igen, ez a Gyurcsányos szöveg lehet ciki is akár. Valahol olvastam, onnét másoltam be, de egyébként nem én voltam az egyetlen tiltakozó az iwiw gépházban, illetve az uj közösségi oldalukon, max. a legszókimondóbb, de ez nem hiszem, h mentség lenne az iwiw részéről arra, h párszáz kommentárt reagálás nélkül hagyjon.
Úgyh most itt lehet én vagyok a kisebbség, de akkor se értem az iwiw hozzáállását.
Teljesen mindegy, h hány 1024-es képernyő van hazánkban a statisztika szerint; én megnéztem 1024-es felbontású 14, 17, és 19 collos monitorokon is, azokon is borzalmasan szemfárasztó.
És idegesítő az a tudat, h eddig jó volt, most meg elb×szott lesz, ahhelyett, h egy pici szavazóablak lenne az iwiw kezdőlapján, ahol mindenki szavazhatna, h tetszik-e az uj design, vagy nem.
jahhm, igen:
"ha belegondolsz, az email keresésének kikapcsolása logikus lépés volt, mert nem lehet arra keresni, amit ismeretlenek nem láthatnak"

Ez egy olyan entellektüell magyarázat, amit már máshol is olvastam természetesen.
Ezt inkább úgy kellett volna megoldani, h:
"engedélyezi-e ön, h az e-mail címe alapján megtalálhassák?" igen-nem

Ha már az:
"Engedélyezi-e ön, h látható legyen e-mail címe mások számára?" igen-nem
nem volt elég jogilag.

most már csak az msn címen keresztüli keresést szüntessék meg, aztán télleg nem is lehet megtalálni ezentúl senkit..
Az msn amúgy sem egy biztos pont, de azért néha bejön. A mostani barátnőm is úgy ismertem meg, h apróhirdetést nézegettem prohardveren, megnéztem az adatlapját (csak az e-mail címe volt megadva), rákerestem iwiwen úgy, h a részletes keresőben msn rublikába beírtam, szerencsémre pont egyezett az e-mail címe és az msn címe.
Ez sok embernél egyezik, már másokat is találtam meg, és örülök ennek a funkciónak...
Thunderzolee, ez megint egy más kérdés, én csak annyit mondtam, logikus, hogy nem lehet a nem látható adatokra keresni. viszont az ímélcímek láthatóvá tétele gyönyörűszép adatgyűjtésekre adna lehetőséget.
Ajax error-os pólót kéne szabadalmaztatni :)