Új CEO a Firefoxnál: pont most? + Távozik a Gmail dizájnere

A hivatalos sajtóközleményből nem derül ki sok, hacsak annyi nem, hogy az egykori vezérigazgató azt mondja utódjáról:
John Lilly is the right person to guide the maturation of Mozilla.
Nos, hát ez lehet, hogy egyben azt is jelenti, hogy Mitchell Baker elfáradt. De persze nem nyugszik a kisördög bennem: éppen a Firefox 3 publikus verziójának ellövése előtt volt időszerű vezérigazgatót váltani?

Baker blogjában nem nagyon ír a miértekről, mint ahogy az utód, Lilly sem nagyon taglalja az okokat. Csupán annyit hangsúlyoz, hogy most a Firefox 3 a legfontosabb...
We’ve got a lot to do in the coming years, starting with getting Firefox 3 out the door, and then swiftly followed up by our work in mobile and services.
Lehet, hogy a félresikeredett vírusmarketing vagy a Firefox 3 késlekedése, esetleg a biztonsági problémák is belejátszottak a személycsere időzítésébe.

Amúgy, ha már lelépésekről esik szó, fontos esemény, hogy elbúcsúzik a Gmail, a Google Reader és a Google Calendar első verziójáért felelős csávó a Google-tól. Egy kisebb startupnál (állítólag a FriendFeednél) folytatja. Azért jegyezzük meg a nevét. Kevin Foxnak hívják. És szerintem a Gmail interfésze lazán verte a kezdetektől az összes rivális alkalmazást.

(Kicsit rímel Fox távozására a múltkori postom utolsó mondata.)
Címkék: google böngészők firefox gmail üzlet
2008.01.08. 15:34. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És még ott van a kettészakadás lehetősége is.
Siman ugy olvastam, hogy nem nagyon taglalja az orkokat.
a címben azt írod, hogy a GMail designere távozik, a cikkben meg hogy a felelős ember

most melyik? ugyanis szerintem GMail egy tök jó szolgáltatás, de a design nekem túl egyszerű, én ennél szebbet várok egy ilyen jó cucctól

persze a felelős felel a designért is valszeg, de akkor is (:
A firefox kezd nagyon messzire kerülni az eredeti elképzeléstől. Ha a jelenlegi irányt folytatják, egy lassú, bugokkal teli szutyok lesz belőle.

Azért még él bennem a remény, hogy a FF3 másfelé megy.
mondjuk ennek a FriendFeed-nek a design-ját se bonyolították túl hehe

MS word 1.0 első óra
Hát a Google felületét elnézve nem is hittem volna, hogy dolgozott ott designer :D