Még jobban eldugták az iWiW-en az emailcímeket [update1]

Az iWiW korábban megpróbálta meggátolni, hogy különöző programok segítségével a júzerek összegyűjthessék saját ismerőseik emailcímeit. Aztán hamar kiderült, hogy az emailcímek képpé alakításával nem sikerült meggátolniuk, hogy a felhasználók exportálják iwiwes kontaktjaikat. Most úgy tűnik, megtalálták az ultimate megoldást: captchával védik az emailcímeket.



Azt hiszem nincs messze az idő, mikor csak emelt díjas smsért cserébe tudhatjuk meg ismerőseink iwiwes emailcímeit. Merthogy úgy hallom, Benjaminék máris megtalálták a captcha-védelem ellenszerét. Úgyhogy hamarosan megint működni fog az iwiwes kontaktok exportálására alkalmas program. Ha így van, akkor megint az iWiW térfelén pattog a labda.

[update1] Közben Benjamin el is készítette az iWiW exportáló friss verzióját. Kapcsolódó post még a Kispadon.
Címkék: iwiw captcha
2008.01.10. 19:12. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micsoda tragédia! Ki a faszt érdekel az ismerőseim mail címe? Épeszű ember eleve nem teszi ki oda a valós mail címét. Ha meg annyira kapcsolatba akarok lépni vele, akkor írok neki az iwiwen.
Terveüdekszi: Épeszű ember nem regisztrál az iwiw-re... ;)
az a legjobb, amikor sokan vannak onlájn és a captcha is meghal, mert nem töltődik be a kép.
komolyan nem értem, miért nem dobnak már napalmot a szerverteremre.
Vagy nekem van mutáns szemem vagy nem megy még elég jól a szöveg olvashatatlanná tétele. "sugárzom az intelligenciát" "és a Fazekasba járt az illető" :)
mennyivel eccerűbb lenne egyszerűen kitörölni a francba ezt az oszlopot az adatbázisból és akkor nem lenne ez a szarakodás

az iwiw-en is lehet üzenetet küldeni (már amikor)
just for fun ez a tool.

tényleg azt kéne, hogy az oldalt tiffbe kitolni, és map lenne a link.
én nemtudom, de most ezzel mi a baj..? vagy csak szídjunk mindent ami friss? :)
Az e-mail cím gyűjtő programok miatt van, nem?
Ez már szánalom a köbön. Ez aztán a fejlesztés ^^
Hmm... akkor már értem, hogy min sz@rakodnak november 15 óta. Hajrá iWiW!
És még mindig nem tudnak egy retkes ajaxot összedobni, hogy ne kelljen az egész oldalt újratölteni egy e-mail cím miatt. Gratulálok.
Hát, erre van energia.

Hol van már a tavaly beígért nagy fejlesztés? (18 közösséget látok)

Gratula.

Csak az lesz a baj, hogy jönni fog a következő hullám, amikor a vájtszeműek az üzenőfalra irják majd ki, hogy a maradék hülye is menjen már át a Facebookra.

:(
Ez mekkora gáz már...
Csak a fotókat ne kódolják, mert akkor nagy bajban leszünk!
blogmagazin.hu/a_te_napod/cimke/iwiw
subba.blog.hu/tags/iwiw
Most vagy én vagyok hülye (remélem), vagy az oldalba tették be a capthca-ellenőrző függvény egy részét, pl azt, ami megmondja, hogy passzol-e a string?

Mert akkor nem lesz nagy meló.
Aki nem érti, hogy mi ezzel a baj, nézzem meg a következő bejegyzést: webisztan.blog.hu/2007/12/14/a_nagy_iwiw_gorcsoles

Lényege, hogy van/volt több oylan program is ami a későn érő embereknek lehetővé tette volna, hogy mentsék ami menthető: exportálják kontaktjaik e-mailjét, hogy aztán egy Közösségi Szájton hasznát vehessék ennek. Nos ezt az iwiw igen zokon vette, és a jól bevált NDK példát követve lezárták a határokat, és képpé alakították az e-mail címeket, hogy az exportáló programok ne működjenek.
Csak azt nem vették észre, hogy bejelentkezett felhasználót captchával dobálni egy szomszédos nemzet régről származó hagyománya, illetve, hogy a jobb helyekre emigráló emberek ellen a megoldás Nem a passzív védelem, hanem az aktív fejlesztés. Lenne.

ps. azóta a Szovjetúnió is összeomlott, és az NDK megszűnt. Valaki szóljon nekik.
KGyST: szvsz nem. én most néztem, van egy ötletem hogy lehetne meghekkleni, csak most kiszabottul nincs kedvem kódolni.
Objektíven csak ennyit az iWiW-ről:
www.netnap.hu/kezdolap/5164
érdekes, hogy benjaminék scriptjei ellen pár nap alatt összedobnak valamit, de más fejlesztést nem tudnak...
Üdv, ehhez azt tenném hozzá, hogy a kontaktlista kiexportálása az abszolút nem egy abnormális dolog, és nem azért kell, hogy a jónép átmenjen a Facebookra. Hanem azért, hogy a wiw-nek legyen valami minimális használhatósága, ha már API-t nem nyitottak (és ezek alapján nem is úgy néz ki hogy idejük lesz erre, illetve bármilyen nyitásban gondolkodnának).

Hogy az "online telefonkönyvben", ha már Straub ezt a szót használta, a telefonszámokat meg lehessen nézni, ha már másra nem alkalmas.
KGyST: szerver oldalon van az ellenorzes

cadmagician: megvan a megoldas, dolgozom a beepitesen az exportaloba, hamarosan menni fog :)
ha már a posztban nincs, akkor a hozzászólások között kellett lennie facebook reklámnak. vártam, oszt ott is vót.
Benjamin: skypeon írd már le. hátha találok benne bugot. :D:D
szerintem teljesen jo otlet, hogy vedik az emailcimeket, sokan epitettek mar wiw alapjan tobbszazezres cimlistat...

nem ertem mit vagytok ugy kiakadva, nem az egyszeri usertol van vedve a dolog, aki max az ismeroseit akarja kiexportalni.
huhhu: nem vagy kepben sajnos az emailcimedet *CSAK AZ ISMEROSEID* lathatjak innentol kezdve kitol vedik? pont azoktol akiknek szuksege lett volna ra!

ahogy mondod "sokan epitettek mar" mar megepitettek, szoval ellenuk evekkel ezelott kellett volna vedekezni
balfaszsag az iwiw
ennyi
Ez tipikus multis szemlélet: sz@runk a felhasználókra, mert védjük az érdekeinket.

Nevetséges és ebből is látszik, hogy megy lefelé a lejtőn.
az ellen nem véd
A szönyű az, hogy még mindig szaros iWiw-el kell foglalkozni itt is... Whoa gee, lépjetek már tovább!
Begérke:
De jó lenne, ha tipikus multis szemlélet lenne. A helyzet azonban az, hogy a (tipikus multi) Google még sosem védte az e-mailjeimet, vagy a doksijaimat captchával, ellenben a wiw ízig-vérig magyar.

Úgyhogy: tipikus magyar szemlélet. Jó lesz nekük így is.
Jajj de egy rohadt banda ez a t-mittoménmi.

Azt hiszem, érdemes lenne egy tömeges kilépéssel demonstrálni!!!!!!!!!

Olcsó, de a magyarnak ez is jó. Startlap bazzeg, meg iwiw. Ebben jók a mi kis magyar mamiutjaink, pont ilyen szaradék a Sanoma is a Startlapjával.

Index bácsi, nyomjuk le őket jó? Légyszilégyszi!!!!!!!!
Rohadt szemétládák, mekkora szerebncse, hogy pár hete kiexportáltam az összes kontaktomat, óóó de bölcs voltam. Most ott van a gmail kontaktjaimban mindenki, megyek facebookolni. csak aki bent maradt, az szívja meg megint.
subbabubba: nem gyanús, hogy a facebookra tereltek eddig is mindenkit? jópár hete csak annak a reklámja megy itt
[imi]: ha kiexportalod oda viheted ahova akarod, HH a facebookot favorizalja (ott is volt nemreg egy kis balhe, hasonlo ugyben...)
Tulajdonképpen jó a captcha ha jól van megcsinálva....de itt értelmetlen. Ha én x-et ismerősnek jelölöm, talán láthatja az e-mail címemet és ha visszajelöl, talán én is az övét. Persze én konzervatív vagyok és fordítva ülhetek a lovon, de én az ismerőseim előtt nem titkolok szinte semmit, míg az idegenek elől - és ide tartozik ET-n kívül jóskapista is nyírbátonyból pl - mindent. Ebből a szarságból még egy fejlesztés hiányzik a tökéletességhez, mégpedig az, hogy sikeres login után egy fehér háttéren fehér pixelekkel kirajzolt captcha jelenjen meg és aki be tudja írni helyesen az be is léphet !
Már elnézést, de mi a farkamért jó, ha minden hülye látja a mailed? Engem zavar, hogy nem tudom eltüntetni az email címem. Nem akarom, hogy a tökkelütött ismerőseim spameket küldjenek.

Korábban volt rá opció, hogy az email címem láthatatlan legyen, így annak adhattam meg, akinek akartam, de most minden ismerősöm látja!

Attól, hogy valakivel iwien tartom a kapcsolatot, még nem akarom, hogy a postaládámba, amit komolyabb dolokra tartok fenn hülyeségeket küldjön, meg véletlenül beregeljen vmi spamlistára.

Ez a megoldás szar kedves iwiw. Vissza az email cím tiltást, de azonnal!
[imi]:
Van annak oka, hogy most mindenki a Facebookról beszél, mert ezt a háborút, ti. a közösségi kapcsolatépítőkét, ők nyerték (és nem pl. a Google versenyzője, az Orkut). Nekem nem jut az eszembe olyan komoly fejlesztés, amit ne ők csináltak volna meg először.

Nyugodtan nézd meg, a wiw az utóbbi két évben mit változott, szerinted mennyi munka van mögötte?
kövezzetek meg, de valahogy rááltam a win-en futó safari-ra. Namármost! Egyetlen egy oldalra nem tudok vele belépni, mert a belépés gombra nem történik semmi. Kitalálja valaki melyik oldal ez?! Csak amiatt a romhalmaz miatt kell másik böngészőt indítani :S
Erre van idejük fejleszteni. Szánalmas. De a nagy hírveréssel bejelentett közösségekből eddig csak 18-at (nem tudom, mi alapján válogatták ki ezeket a kiváltságosakat...) sikerült útjára indítani.
Visszatérve az eredeti problémára: nem lenne egyszerűbb megoldani, hogy az email-cím láthatósága beállítható legyen? Ha paranoiás vagyok, akkor még az ismerősök elől is elrejtem. Aki meg nyilvánossá akarja tenni, és netán ezt mások ki akarják gyűjteni, azok meg hagy csinálják.
Arra a felvetésre, hogy minek email, amikor van iwiw-üzenet is: csak azt tudom mondani, hogy elég szegényes gondolkodású az, aki az üzenetet és az emailt azonos szintű, szolgáltatásaiban összehasonlítható dolgoként tartja számon. Persze, tényleg lehet üzengetni a belső üzenőrendszeren (már ha elküldi, és nem száll el xml-hibával ehelyett), csak sz.v.sz. messze áll még a legpocsékabb email-szolgáltatótól is. (Bár arra jó, hogy itt email-címet cseréljenek, de valódi levelezésre pocsék.) Csak néhány különbség: email-nél nincs 4000 karakteres korlát, lehet csatolást küldeni, és kicsit megbízhatóbb, mint az iwiw üzi. (És akkor a csillivilli html-formázást nem említettem.)
Másrészt pont az a baj, hogy sokan, miután regisztráltak iwiwre, el is felejtették, hogy létezik olyan, hogy email. És azért a kettő nem ugyanaz, sz.v.sz. alap dolog lenne, még az iwiw-fanatic-ok között is, hogy egy email-címe legyen az embernek. Ez kb. olyan, mint ha valaki leszedné a levelesládáját, csak azért, mert sms-ben is tud kommunikálni az ismerőseivel...
"Korábban volt rá opció, hogy az email címem láthatatlan legyen, így annak adhattam meg, akinek akartam, de most minden ismerősöm látja!" - Ez így van, ezt kellene visszahozni, és meg is van oldva. Aki akarja, nyilvánossá teszi, aki nem, az meg nem. Hisz ez a captcha sem gátolja meg, hogy bárki ismerős megnézze a címedet. Aki ki akar tolni az emberrel, pl. feliratni mindenféle spamre, azt ez épp hogy nem akadályozza meg.
Mégegyszer csak gratulálni tudok a Nagy Rózsaszín Jetinek, hogy ennyire el tud b.rmolni bármit, ami a keze ügyébe kerül...
A wiwkapcsa ugylatom konstans torzitast alkalmaz. Tehat csak egyszer kell alkalmas inverz fuggvenyt megtalalni, onnantol egy OCR lazan felolvassa.
A kodot nem olvastam el, igy lehet ennel egyszerubb megoldas is, bar ez se tunik kifejezetten bonyolultnak :)
No persze, wiw oldalrol nem lesz nehez bonyolitani a torzito fuggvenyt, ha ezt valaki kihasznalja. Vegeredmenyben lehet olyan kapcsat csinalni, ami nem megkerulheto.. tehat ugyis ok fognak gyozni.
nekem nem azzal van bajom iwiwen, hogy kevés fejlesztés van vagy hogy kevés a funkció, ezzel nekem részemről semmi problémám. Az viszont állati idegesítő, hogy 10ből 9-szer nagyon lassú, csomószor kiírja a firefox h "a kapcsolat alaphelyzetbe állt" stb. Nincs túl gyors netem de azért 256kb/s-sel ennek nem kéne így lennie. Az iwiw háza táján vagy nem tudják mi az az elosztott szerver, vagy rohadtul nem értenek hozzá (mindkettő elég szégyen, főleg mivel javás rendszerről van szó, ami elég erősen támogatja elosztott szerverek használatát)
(Megjegyzem, a blog.hu kapcsaja is eleg konnyen torheto. Mivel a betuk nincsenek torzitva, csak zajositva, egy egyszeru filterrel olyan allapotba hozhato, hogy 90%-os valoszinuseggel helyesen vissza tudja olvasni az ocr. Fura, hogy a fejlesztok nem forditanak ilyesmire figyelmet ilyen nagy latogatottsagu oldalaknal. Ennel mar csak egy jobb van: amikor a kapcsa kodja valamilyen formaban eljut a klienshez is. Ilyen van pl a bombagyar.hu-n :))
Menni akartam iwiw-re, hogy valamit kezdjek a mailemmel, de sajnos nem lehet belépni,
An error occured during the processing of this request and the page cannot be displayed.

Valaki tudja, hogy tudom elérni az iwiw fiókom?
Szerintem azért nem lehet most belépni az iwiwre, mert valakinek megjött az esze és megnyomta a rendszervisszaállítás gombot. :)

Egyébként ha egyet kérhetek, akkor ezt a kapcsás dolgot az iwiw-en ne nevezzük már fejlesztésnek. A fejlesztés szónak van egy pozitív kicsengése, amit az iwiw-es gányolásoknál nem lehet felfedezni.
Charybdis: Az iWiWre akkor tudsz belépni ha ő úgy gondolja, hogy beenged. :D

ReWriter: Érezd az ironiát amikor azt írjuk, hogy fejlesztik az iWiWet. :D
A wiw-re sehogy, már egy órája kezdte átszervezni magát, aztán úgy néz ki kampec.
Elmehetnének már a picsába ezzel a szarakodással. Remélem a keresés funkciót is lebutítják nemsokára, és egy hétig kell majd pingelni, hogy beléphessek. K.Anyátok.
Én most léptem be, aztán meg ki. :D
Én attól is megőrülök, hogy egy ideje nem tudod megnézni az ismerőseidet, mert mindig visszavág a névsor elejére.
"Remélem a keresés funkciót is lebutítják nemsokára"

Én úgy vettem észre, hogy ki van néha kapcsolva a keresés, ha nagy a forgalom. Néha pedig a sokkal elegánsabb megoldást választják. Bármit kereshetsz, de nem dob ki találatot :D
Nekem az ismerősök szűkítése nem megy. Bármit állítok üres oldal jelenik meg. Mondjuk IE-ben működik. Tehát összességében nem működik.
Szerintem a végső cél az lehet, hogy az ember belép (ha be tud lépni) és megnézheti a saját adatlapját. És ennyi.

A következő lépés az lehet, hogy a belépő oldal után viszzakapjuk ugyanazt, csak a belépés gombon kilépés felirat lesz.
szerintem titeket be kéne hívni valami kis brain stormingra, tök jó ötleteitek vannak (:
más: az miért van, hogy az index.hu és a xy.blog.hu oldalak állandóan ledobják a netkapcsolatot és átmennek kapcsolat nélküli módba, ilyenkor feljön a szélessávú kapcsolat ablak, aztán ha megnyomom a piros x-t, megy tovább

csak ezeknél az oldalaknál van ez a probléma, amióta volt az index redesign -akkor is már írtam erről, de azóta nem változott semmi
GYUSZI BÁCSI: Most mi a baj? A brain storming jó dolog. Csak vigyázzunk nehogy ötleteket adjunk az iWiW "fejlesztőinek".
ezt a seggszagot. mindjárt törlöm magam az iwiwről, csak elfelejtettem a linket :)
én azt sajnálom, hogy nem lehet e-mail cím alapján keresni, frankó dolog volt, amikor a végső licit után a Vatera megadta a másik fél email címét, én meg gyorsan megnéztem, hogy milyen arca van, így egy kicsivel könnyebben is ment az üzlet (mert ugye Kovács Pistából sok van Pesten)
Az a helyzet h. szerintem nem a fejlesztokkel van a baj, nem hinnem h. ne lenne otletuk, csak a mamuton nehez atverekedni a dolgokat... es a mamut inkabb ilyen hulyesegeket talal ki amit lenyom a fejlesztok torkan.
Varhato volt, hogy ez lesz, de azt hittem van meg par honapunk. Le kellett volna menteni az emil cimeket png formaban, amig lehetett, aztan tokolni a visszafejtesukkel (ami persze nem nagy feladat, leven azt nem torzitottak el, egy sima pixeles fontot hasznaltak aliasing nelkul).

De azert ez egy vicc. Kicsit vartam ra, mert ez az ami mar igazan nehezen magyarazhato.
Egyszerűen vicc ez az egész, ami itt folyik. A Virgo egy szánalmasan szar fejlesztőcég.
Na most lehet azon is elgondolkodni, hogy mennyire jo otlet minden adatunkat kozpontositott webkettes rendszerekben tarolni. (Mondjuk a fizetos alkalmazasoknal nem kell ettol felni, ott nyilvan van akkora verseny, hogy legalabb nehany szolgaltato nyujt export lehetoseget.)
Charybdis 2008.01.10. 22:23:38

azért nem tudtad elérni, mert éppen deglett volt:
www.netdiag.hu/daily/080110/ndHttp_080110_id046.htm
atleta.hu: megkerultuk a CAPTCHA-t is ne aggodj, jonnek szovegesen szepen az adatok :)
Benjamin: en meg csak most neztem meg, elobb anyaztam egy sort :). Elsore csak azt lattam, hogy ... de nem irom le, mert biztos olvassak azok a fafejek. Ettol persze meg rohadt duhito. Paran kiexportaljuk az adatokat, de a 'rendes' juzerek (ketmillioan) tovabbra is szivnak vele. Ha megkerultetek, az biztos csak egy bug, es foltozni fogjak. A tobbit asszem inkabb emilben :)
Hirbehozo: te 'igazi' indexes ujsagiro vagy? Nincs kedved hivatalosan megkerdezni a T-idiotakat, hogy miert csinaltak ezt a trukkozest az emil cimekkel? Annyira viccesen mutatna a magyarazkodasuk. Tudom, hogy ebben nem te dontesz, de esetleg kitolhatnatok cimlapra is a cikket, mert az ilyen szemet banda megerdemli a lejaratast. Rohogjon rajtuk az egesz orszag.
az wgy dolog, h captcha mögött van, de utána nem lehet másolni.
Tudjuk, Facebookra mindenki.
Még egy kis reklámot neki, így biztos többet kapsz.
Mi a faszer gyűjteném az ismerőseim e-mail címét? A legtöbbjükét fejből tudom, a többit meg egyesével megnézhetem, ha szükségem van rá. Nekem ez csak siránkozásnak tűnik, hogy milyen gonosz a ton-lány.
egyáltalán, minek az iwiw? a legtöbbjöket fejből ismerem, minek bejelölgetni? akit meg nem, arra nincs is szükség. most arra jó, hogy túrkáljak mások zónájában, pletykáljak? kinevessem? igen arra. másra sem.
Kár, hogy sokan folyamatosan a Facebookra való áttérésre buzdítják az iwiweseket ahelyett, hogy arra mozgósítanák az iwiw közösségét, hogy álljon ki igényei mellett, és gyakoroljon nyomást a fejlesztőre/üzemeltetőre. Ehhez csak egy kampányoldal és sok-sok üzenőfalas üzenet kéne. Egy űrlappal felmérhető a kampányoldalon, hogy mit nehezményeznek a felhasználók (nem menthetők le az ismerősök adatai?, lassú? csúnya? nincsenek játékok? nem lehet indavideót beletenni? nincs összekapcsolva a blogtérrel? idegesítő közösségek? spammelő felhasználók? vacak üzenőfal? stb.), és elegendő minta esetén erről már akár a sajtó is írhat. (Mert önmagában erről az e-mail mizériáról ugyanúgy nem elegáns írnia az Indexnek, ahogyan az Origónak sem az index fórumozók indásításáról.) A kampányoldal persze mutathat be fejlettebb közösségi oldalakat, de inkább csak azért, hogy láthassák a felhasználók, mennyivel jobb is lehetne az iwiw. Becsülöm azokat, akik a "hagyd ott az iwiwet" szöveg helyett abban próbálnak segíteni, hogy "legyen jobb az iwiwed" (iwiwtools, és az export). Ilyeneket is lehetne tenni a kampányoldalra.
Sracok a feszbuk pont ugyanilyen kotsog. Par napja irta a webisztan is.

morpet: naiv vagy. SOk dologert ment mar kampanyolas, keregetes, magyarazas, fenyegetozes, kuncsorgas, de semmit sem csinaltak meg meg eddig.
A Facebookon hogyan oldják meg ezt a problémát(email címek gyűjtése)?
Charybdis: ott csak a kepeket lehet kinyerni, de eleg egyszeru formatumu, tehat siman PHP -vel OCR-ezheto lenne, lehet h. az iwiwe-t atalakitom facebooke-re :)
szilveszter ez a netnapos cikk kb semmirol se szol, de azert orulok hogy felfedezted a netdiag probaszolgaltatasat
@Benjamin: Facebook-on letiltanak az ilyesmiért, lásd. Scoble esetét.
Már azt hittem, hogy a héten nem lesz iwiw fikaláda... megnyugodtam, a forma ismét megvan.
Bocs, rossz bejegyzésből trackbackeltem. 1000 bocsánat, sajnálom, eredetileg innen akartam: stfw.hu/index.php?page=BlogDetails&id=49
Sziasztok!

Mint mindjárt kész közgazda töprengtem egy sort:

Egy sikeres internet scene-es jelenséghez, merthogy a vállalkozás, és a közösség túl szék értelmű kifeezés lenne anyag szükségletei soha nem látott, s egyszeri mélységekbe sűlyedtek.

Kezünkben a technológia, programozási tudás, grafikai ismeretek miegymás, rendelkezésünkre áll.

Nézzük csak, az internet áteresztőképessége, amit az egyszerű júzer számára a gigabájtos levelezőtárak és a multi-médiás tartalmak forgalmának képében jelenik meg, már adott. A kereslet viszont még nem. Kishazánkban még nincs nagy igény ezen új funkciók kihasználására, a relatív sávszélesség épp ezért ritka nagy.

Ezek után vegyük a szabályozó környezetet. A tartalomszolgáltatásra nincs monopólium, az utolsó ilyen kvázi monopólim is megszűnt a blogtér (mint scene) megnyílásával.

Feltehetnénk a kérdést, jó jó, minden adott, de az eddigi intézmények( iwiw, facebook, blog.hu, nagyobb fórumszolgáltatók, etc) már elcsatornázták a fellépő felhasználói igényt.

Dehogy! Mint ahogy az avatar megjelenése (iwiw) lökést adott a tartalom szolgáltatásnak, úgy e terület jellemzően az iwiw fogyatékássagai miatt még messzemenően nincs kiaknázva.

Elsősorba ezen területeken létezik piaci rés:
-Magyar nyelvű keretszolgáltatás: A facebook sohsem lesz itthon sikeres, ez van.
-Aktivty alapú szerveződés. Jelenleg a fórum/blog ad erre lehetőséget, de kimarad belőle a 1) személyi szféránk telejs feltárása (avatar, ->wiw) 2) csoportok belső információáramlásának fóruma. (gyerekek, láttátok mekkora hó van Mátrában? nem ugrunk ki hétvégre?)

s még hosszan sorolhatnám, a lényeg hogy bár minderre megvannak a létező megoldások mindnek négy problémája van:

1)csak egy-egy területre összpontostanak, a funckik közötti átjárhatóság emiatt nehézkes vagy nincsen. Költségként jelenik meg az időigény ami a sokszors relog-gokhoz kell.

2)hálózati elv. csak megfelelő bázissal lehet nekikezdeni.

3)A személyi adatok megfelelő védelme. Sokak számára csökkenti a belépés előnyeit, a hálózati és személyes adatok kiadásától való óczkodás.

4)nyelvi akadály
Ha az elsőre harmadikra, negyedikre megnyugtató megoldást találnánk, úgy a második is hamarost teljesülne.

Kérdem én, a leghaladóbb programozók közössége amelyik a terület legnagyobb ismerőinek címét is magáénak tudhatja, miért nem próbálkozik meg egy saját szolgáltatás beindításával?

minden garázsscégnek el kell indulni valahonnan
Én nem a saját ismerőseim adatait szeretném kimenteni excelbe, hanem az ismerőseim ismerőseit. Elég lenne, ha neveket le tudnám menteni egy listába. Ha a fényképes verzióban végig akarom nézni valakinek az ismerőseit, akkor az jó időbe telik.
Ilyen alkalmazást nem fejleszt senki??
Nem az volt a gond, hogy az ismerősök mail címét meg lehetett nézni, hanem, hogy rá lehett keresni mail címekre.