A MySpace becserkészné a celebeket

A legnépszerűbb közösségépítő szájt eddig arról volt híres, hogy oldalain zenészek ezrei kapcsolódhattak össze rajongóikkal. A MySpace az elmúlt években a könnyűzenei előadók elsőszámú kommunikációs platformjává vált. Sok zenekar már ma is elsőként myspace-es oldalán mutatja be legfrissebb zeneszámát, vagy értesíti a rajongókat turnéidőpontokról, videoklipmegjelenésekről, stb.

Nos, a MySpace-nél úgy gondolták, hogy ha a zenevilágot sikerült becserkészniük, akkor menni fog ez Hollywooddal is. A napokban indult MySpace Celebrity oldal célja, hogy összegyűjtse a MySpace-en jelen lévő hírességeket, és persze pletykákkal, érdekességekkel bombázza a MySpace közönségét.

Nem vagyok benne biztos, hogy a MySpace ugyanolyan népszerű lesz a hollywoodi színészek körében, mint amilyen népszerű a könnyűzenei előadóknál. A TMZ és a PerezHilton árnyékában kellene bemutatniuk, hogy sokmilliós felhasználótáborukat ők is képesek ellátni elegendő sztárpletykával.

Láttunk már nagy bukást. Amikor a MySpace megpróbálta lenyomni a YouTube-ot saját videómegosztó rovatával, na az éppen elég kínosra sikeredett. A YouTube azóta is szárnyal. A MySpace Video meg nem annyira.

A MySpace Celebrities esélye az lehet, ha a szolgáltatásban aktív celebek valóban ráéreznek arra, hogy a rajongóikkal közvetlenül is lehet kommunikálni - nem csak bulvárlapok címlapján keresztül.
Címkék: bulvár myspace
2008.01.11. 23:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak en erzem ugy, hogy a "myspace celebrity" -ben a myspace kicsinyito kepzonek hat?

Olyan mint a "valovilag sztarjai"...

persze a nagy kulonbseg az, hogy a myspace korul van egy kozosseg (nem sorolom vegig, hogy milyen, bar egy oregedest erdemes lenne nezni - aki kino a kamaszkorbol, ottmarad? pontosan mi definialja ebbol a szempontbol a kinovest? jonnek uj emberek? ad mast?), a valovilag 'felulrol gyutt'
A Myspace egy furcsa állat. A zenész oldalaknál is hol épp egy funclub üzemelteti az adott oldalt, hol meg maga az együttes (meg van, ahol a kettő együttműködik, azaz az együttes "odasúgja" az infókat).

Ugyanezt a celebritynél inkább felhasználó központúként tudnám elképzelni.A szaftos sztorik úgyse a sztároktól jönnek, hisz ők az áldozatok, az nekik nem feltétlenül jó. Meg nem is biztos, hogy a sztárok leülnek mondjuk blogolni, tartalmat kreálni (legfeljebb képet, esetleg videót). És ha le is ülnek se biztos hogy ez a szokásuk sokáig fog tartani. Illetve míg a zenekaroknak kell az ismertség, mert 90%-uk "ismeretlen", addig a sztároknak meg nem feltétlen kell.
A zenészeknél is inkább kiegészítő, reklám szerepet játszik a rendes weboldaluk mellett.