Gizmodo-szabotázs: sötétségbe borult a CES

A Gizmodo bloggerei gondoltak egyet, és a világ legnagyobb szórakoztató-elektronikai expóján élesben tesztelték a TV-B Gone névre keresztelt univerzális tévékikapcsoló távirányítót. A készülék elég jól működik, sikerült a bolondját járatniuk a CES kiállítóival:



A Gizmodo szabotázsakcióját nem mindenki tartotta viccesnek. Persze egyből előjött a CES kapcsán éppen a másik gawkeres blogon, a Valleywagen koverolt probléma: mi a különbség a press-kártya és a blogger-kártya között. (A Gizmodo egyébként press-kártyával volt jelen a rendezvényen.)

A Gizmodo riválisa, a Cnet diadalittasan közölte, hogy a CES kitiltotta a gizmodóst. (Bár nyilván mindig meg lehet oldani, hogy egy gizmodós bejusson egy CES-szintű rendezvényre. És az univerzális tévékikapcsoló kütyüt is mindig be lehet csemépszni egy ilyen látogatottságú, lcd-tévékkel teleszórt show-ra. A megoldás nyilván nem ez lenne.)  
You guys are dicks. And I love you for it. Great video. I'm surprised you shared it with us readers. I hope one of the whiners above doesn't turn you in and get you banned next year. Next year - some kind of low power transmitter that replaces the images on screen with porn. (komment a Gizmodón)

Looks like a mixed bag of responses. Honestly, I'm surprised that a group of people from a website would do this. Suddenly Gizmodo's folks go from professional to complete children, interfering with presentations and events, causing people under a lot of pressure and stress to experience even more of that. That's simply not cool. It is funny to see, it feels rebellious, but this is what you expect from the 14 year olds that sneak into CES, not from a decent website and its team. (másik komment)
Amúgy a TV-B Gone-ban van valami punk. Elképzelem, ahogy egy nyugalomra vágyó geeket felidegesít egy orvosi váróteremben az orrba-szájba sugárzott tévéreklámáradat, benyúl a táskájába, és hopp, elsötétülnek a kijelzők. Lehet végre nyugodtan PSP-zni tovább.
Címkék: gawker bulvár videó bloggerek ces gizmodo
2008.01.13. 13:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seth Godin véleménye erről az esetről nem valami pozitív:

sethgodin.typepad.com/seths_blog/2008/01/crime.html

Vajon meddig tekinthetjük az ilyen akciókat ártatlan ugratásnak?


Reméljük a CES-es fiúk nem úgy reagálnak erre, mint ahogy itthon az iwiw-esek tennék...
szerintem marha vicces, de teljesen meg tudom erteni a masik oldalon levoket.
A gizmodo.com-on nem dicsekedtek vele. :)

Nagyon készülnek a Macworld 2008-ra, oda beengedik őket?
Roppant viccesek.

Egyébként elég egy darabka fekete szigszalaggal leragasztani az IR-diódát, aztán nyomkodhatják a kütyüjüket a hülyegyerekek.

azért vicces volt. felröhögtem.
Szerintem is vicces, ne legyünk már mindíg felnőttek. Nem műtét közben kapcsolták ki a világítást, semmi visszafordíthatatlan nem történt. Ok, gyerekes, és?
ez nagyon mókás, tetszik, nekem is kell!
vicces bár lehet ha az én előadásom közben nyomkodnák ki a tvket meg kivetítőket meg stb kicsit morci lennék :) a baj az hogy most majd sok hülyegyerek fogja majmolni őket, szal a védd a diódát :)
Szerintem is jo, de valszeg jövöre tanulnak belöle, akik most beszivtak, es beszereznek egy nagy tetel ragtapaszt.
A bloggerek kaptak külön blogger kártyát, meg külön blogger-szobát, és ezzel a szervezők szerint mindent megtettek a bloggerek érdekében. Csakhogy a bloggerek ezt negatív diszkriminációként élték meg. A blogger-kártya alacsonyabb rendű, mint a press-kártya, és a helyiségüket is valahova a kiállítás hátuljába rakták. Ráadásul egy csomó blogger tudott press-kártyát szerezni (pl. a Gizmodósok is azzal voltak bent).

Aztán most meg megy a vita, hogy a Gizmodósok ártottak-e a többi bloggernek. De nem hinném, hogy a Gawker média ne lenne jelen a következő CES-en. A szervezők meg lassan csak rájönnek, hogy nem kell a bloggereket nagyon szétválasztani az újságíróktól, mert úgysincs nagy különbség a kettő között. Ezzel csak az a probléma, hogy ilyen módon akkor bármelyik blogger kaphat press-kártyát. Akkor pedig valamilyen szűrést kell bevezetni. De milyet?
Folytatva az előző kommentemet: Fel lehetne állítani bizonyos követelményeket. Pl. be kell mondanod a blogot címét, és ők meg megvizsgálják, hogy:
- techblog-e?
- megy-e X éve?
- írsz-e X bejegyzés/év átlaggal?
- írtál-e min. X bejegyzést?
Ez mind ellenőrizhető a weben keresztül, és még csak a nyelvet sem kell érteni hozzá. Már csak az X-ek értékét kell kitalálni.

Még lehetne látogatottság szerint is szűrni, de ezt legfeljebb a kommentek alapján lehetne megtenni. De ez megint egy elég kényes kérdés lenne.
"Akkor pedig valamilyen szűrést kell bevezetni. De milyet?"

Gondolom egyedi meghívókat kellene kiküldeni, szubjektív alapon. Ha Gipsz Jakab szabadidős blogger olyan frankókat ír, mint Dr. Hűdekomolyújságíróvagyok Tihamér, akkor hívják meg Gipsz Jakabot is. A többi kiszorult "újságíró" és blogger pedig menjen be látogatóként, aztán nyomassa a postokat a saját notebookjáról WLAN-on. Ha meg valami ütőset ír, jövőre majd őt is meghívják. Ennyi a megoldás.

A hülye faszokat meg dobják ki, amíg a cégek be nem perelik a kiállításszervezőt (merthogy a kiállítók nemkevés pénzeket fizettek ki a standokért). Az LCD-lekapcsolgatás ugyanúgy nem házirendkonform dolog, mint pl. a megafonba kiabálás vagy a plakátok összefirkálása.

Normál esetben a távirányítóval való ökörködésen a fiatalok 15 éves kor körül átesnek, aztán onnét kezdve inkább szánalmas a dolog mint vicces. Mi pl. gimnáziumi angolórán nyomtuk be időnként a pausét, aztán rájöttünk, hogy videót nézni sokkal frankóbb, mint szódolgozatot írni.

szerintem ez vicces :)
Hát azért, az hogy valaki napokat készül a prezentációjára, és néhány seggfej elcseszi neki, az nem olyan vicces.
Ha csak úgy a falon lévő monitorokat kapcsolgatták volna ki az még talán az lett volna.
"Amúgy a TV-B Gone-ban van valami punk. Elképzelem, ahogy egy nyugalomra vágyó geeket felidegesít egy orvosi váróteremben az orrba-szájba sugárzott tévéreklámáradat, benyúl a táskájába, és hopp, elsötétülnek a kijelzők. Lehet végre nyugodtan PSP-zni tovább."

Vazze, aki nem bírja a gyűrődést, az minek jár kiállításokra? Orvoshoz menni muszáj, sajtótájékoztatókra és kiállításokra meg nem (ráadásul úgy, hogy beugrót se fizetnek, sőt még általában a seggüket is kinyalják), tehát ezek a pöcsök semmiféle punk dolgot nem követtek el, csak a saját bizonyítványukat állították ki.

Ha meg az orvosi váróban nem tetszik a tv a "geeknek", akkor járjon a fasz olyan sztk-ba, ahol még leülni sem lehet a levegőtlen, klórszagú, zsúffolt váróban. Ott majd ledobhatja magát a sarokban a radiátor mellé a műkőre, az legalább olyan punkos :-).

Vicces, nem vicces, szerintem akkor is fontos figyelem felhívás.
A ragtapasz valóban szellemes és olcsó védekezésnek látszik
azért valahol kurva szánalmas ezen ennyit rugózni meg messzemenő következtetéseket levonni, sajnálni szerencsétlen kiállítókat meg pertől félteni a kiállításszervezőt. komolyan, mintha a mohamedán népi fegyveres ellenállási mozgalom és a júdea nemzeti harci front közös megbékélési estjén disznót zabált volna valaki, nem kóser borral leöblítve.
segget csinaltak a szajukbol...
Kicsit el van szállva ez a blogger "szakma".. blogger az blogger, a press az meg press. Tessék dolgozni hivatalos újságíróként és akkor majd lesz press kártyájuk. Más kérdés, hogy akkor vajon lenne-e merszük baromkodi, akárkik is voltak.
Akik meg blogger kártyát, meg különböző bonusokat osztogatnak ki, pusztán azért mert egyesek a neten élik ki közlésvágyaikat, eléggé félhetnek ettől a bagázstól.
Iszonyat vicces.... osotba lumpen barmok.
RE: avman · filmfika.buzz.hu/ 2008.01.13. 17:40:32

Kinek milyen témában van közlésvágya.
Van aki éretlen bloggereket, van aki filmeket fikáz ;-) Így kerek a világ, nemá' ezen legyél kiakadva.

Ez a kütyü akkor, ha jól értem működik mondjuk a plázákban is? És a metróban? Nyugati téri kivetítő? Csak érdekelne :)
én nem igazán vagyok kiakadva. alapvetően semennyire nem érdekel sem a CES, sem a webkettőpontnullás bloggerek, sem a gadgethívők. csak fura, h egyesek mennyire képtelenek a helyén kezelni valamit.
súlyos atrocitások a fogyasztói droidok templomában, webkettőnullás gadgetfejeket a porba. röhög a vakbelem.
Szerintem jó móka. Nem tudom, hogy minek kell szögleteskedni és púposkodni. Pont a CES-re való dolog volt ez és nem máshova.
én a gyógyszertárakban kapcsolnám ki a plazmákat. mindennek van határa.
Ez tényleg annyira vicces volt, hogy a kiállításra komoly pénzeket költő cégek hasukat fogták nevettükben.
Majd "mi így szoktunk viccelődni" jelszóval a budiban egyenként eltörték a vicces kedvű gyerekek csuklóját.
Mindenki nagyot nevetett, aztán hazamentek.
Én sem tartom viccesnek, hogy több millió dollárért megrendezett show-n egy hülyegyerek előadás közben kapcsolgassa a plazmákat. Ez kb olyan, mint ha előadás közben bekiabálna, mert az jó. Hülyegyerekek, nem tudnak magukkal mit kezdeni.
nekem tetszett:) bár érthető a másik oldal. egyszer elmegy az ilyen de többször ne
semmi gond, fizessék ki a standpénzt, ahol tőlem egyszerre akár száz kijelzőt is kikapcsolgathatnak, sőt, ha az a kedves nekik, be se kapcsolják azokat.
Szerintem aki el akarja adni a nagy humbuk dumás prezentációjával x vagy y terméket és attól bekattan, hogy kikapcsol hirtelen a kijelző, az frankón elhiszi, amit ő maga papol a felhasználóknak és nincs tisztában a valósággal: ezek a kütyük bármikor képesek bedögleni. Vagy kikapcsolni :). Mindenesetre elég muris, hogy sokan hátul keresik a megoldást - gondolom ki be kapcsolgatták a kütyüvel a TV-ket. A sales-eseket szerintem meg nem kell sajnálni, mindent eladnak nekünk, amit bírnak, és ők sem sajnálnak téged, ha eladják neked a nem is olyan hiper-szuper, garancia után 1 nappal bedöglös vackot.Ja meg egy évben egyszer rájuk fér a frász :> na nem mintha a videoban közülük bárki is halálfélelmet tanusított volna.A stand árát pedig abből a pénzből fizetik, amit a nekünk eltukmált szarok árából összekaparnak. A showt pedig akkor is megrendezik ebből a pénzből, ha vannak hülyegyerekek, ha nem, a reklámra nem sajnálják a zsetont, mert valahogy be kell bizonyítani, hogy márpedig x terméknek van funkciója értelme és az kell neked, mert nélkülözhetetlen.

A baj majd akkor lesz, ha megalkotják a kikapcsolhatatlan TV-t. És akkor majd mi is hátul fogunk nyúlkálni, hogy kitépjük a tápkábelt..