Hogyan feliratozzunk webes videókat?

A megfelelő eszköz az Overstream névre keresztelt webes videófeliratozó alkalmazás. Regisztrálunk, megadjuk a feliratozni kívánt videó linkjét (pl. egy YouTube-videó linkjét), majd a kezelőfelületen egyszerűen beirogatjuk a feliratszövegeket, és az idősávon elhelyezzük őket. Elmentjük, visszakapjuk a linket. És kész.



Az Overstreamnek persze alapesetben egy YouTube-fícsörnek kellene lennie. Mennyivel jobb lenne, ha a YouTube-felhasználók on-the-fly feliratozhatnák a felvételeket. Így a videó nyelvén nem beszélők is gyorsan megtudhatnák, hogy miről szól a felvétel. A vicces, kommentfeliratokat is lehetne gyorsan, kilóra gyártani. Szóval a video response reneszánsza köszönthetne be, ha a videómegosztók is felfedeznék maguknak az Overstream nagyszerű egyszerűségét.
Címkék: videó videómegosztók edit how to subtitle
2008.01.15. 08:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esetleg arra már rájött valaki, hogy a feliratozott videót hogyan lehetne letölteni? Mert az jó lenne, ha utána vissza lehetne tölteni a YouTube-ra. Tehát értelemszerűen az lenne az igazi, ha a youtubeon, házon belül lehetne videót feliratozni.
Szinte biztos vagyok benne, hogy nem készít új FLV streamet az alkalmazás, hanem csak lejátsza az eredetit és egy felső layer-en az időkódoknak megfelelően jeleníti meg a feliratot. Még nem tanulmányoztam... majd otthon.

Tényleg hatalmas öttlet lenne valahogy okosan integrálni youtube-ba. Pölö a videóhoz magunk választhatnánk ki, hogy melyik hozzá kapcsolódó feliratot mutassa meg.
Nem tudtok véletlenül egy olyan videószerkesztőt, amivel flv videókat is lehetne feldolgozni, vágni, effektelni, feliratozni stb? Kösz.
www.youtube.com/ytremixer
van ám egy ilyen, lehet feliratozni meg egyszerűbb effektekkel összemixelni videókat.
azt nem tudom az eredménnyel mi történik, de gondolom könnyebben visszakerül a youtube-ra mint egy külső alkalmazásból
Korrekt, és régen várt dolog részemről. Youtube lokalizációjában biztos benne lesz.
Jónak tűnik de a demó alapján az látszik hogy betűk elég gyenge minőségűek. lásd. pixelesek. Vagy én látom rosszul?