A BSA a Google-találatokat is figyeli

Egyik olvasónk arra lett figyelmes, hogy a Google keresőjét használva a következő üzenet jelent meg a találati lista alján:



A szöveg végén hivatkozott link ide mutat. Ebből pedig világosan kiderül, hogy a BSA vetette le a kérdéses találatot (egy, szoftvereket gyanúsan olcsón forgalmazó szájt url-jét) a Google keresőjéből. A feljelentésből az is kiderül, hogy az "oem software" keresőkifejezés segítségével találta meg a BSA a szájtot a Google találati oldalán.

A Google egyébként az amerikai Digital Millennium Copyright Act nevű törvényre hivatkozva távolít el találatokat a keresőjéből. Mindenesetre vicces olyan magyar nyelvű figyelmeztetést olvasni, mely egy amerikai törvényre hivatkozik.

(Azt már csak így zárójelben jegyzem meg, hogy a magyar szöveget egyszerűen nem tudom értelmezni. Az angolt már jobban. Abból legalább egyértelműen kiderül, hogy a ChillingEffects nem az eltávolítandó oldal, hanem éppenhogy az a szájt, mely közztéteszi a bejelentéseket.)
Címkék: google copyright
2008.01.16. 15:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

még vicesebb, hogy a Google kiírja, hogy melyik URL-re mutatott az eredeti találat (chillingeffects.org), tehát adott a BSA egy pofont a szarnak.
is

a chillingeffects az a cég, amelyik leszedte a találatot.

az viszont igaz, hogy ha elolvasod a panaszlevelet (be van linkelve), akkor ott meg lehet nézni, hogy melyik oldalt tiltották le.

ezek szerint én is tetszőleges oldal ellen nyújthatok be panaszt, és azt kiszedik a találati listából? így kell elintézni a konkurrenciát...
erősebb kutya koitál...
a chillingeffects egy jogvedo ceg ami publikalja a panaszleveleket

a google gondolom azert linkeli hogy a kozepso ujjat mutassa a BSA-nak meg a DMCA-nak
ja, bocs. pedig az van odaírva, ami. biztos angolban is összetett volt a mondatszerkezet, mert a magyar is elég nyakatekert; így aztán nem sikerült pontosan átvinni minden elemét a mondatnak.
az eredeti szoveg:
In response to a complaint we received under the US Digital Millennium Copyright Act, we have removed 1 result(s) from this page. If you wish, you may read the DMCA complaint that caused the removal(s) at ChillingEffects.org.
Atomot a BSa-nak. Csak kicsit.
Remélem crackelt pacemakert ültetnek a BSA-s kockafejekbe...
Ha pl Photoshop CS2, CS3 nem lenne oan qrva drága, lehet több kisebb cég is megvenné, és nem pendriveról futna...
Vi Z: 4 éve GIMPet használok....
Angel 2008.01.16. 18:24:33
Hát tényleg! Ez iszonyúan fontos bejelentés volt részedről - marhára izgathat mindenkit, hogy mit használsz és miért...
A www.legalizalj.hu weboldalra felkerült egy Linuxos szoftverlegalizációs videó: Legalizalj - Ubuntuval. Szavazzatok rám mert vicces lenne, ha benne lenne az elsõ 3 helyezetben.