Re: Hol vásárol online zenét Gyurcsány Ferenc?

A múltkori post kapcsán írtatok pár tippet, hogy hogyan lehet kijátszani az iTunes zeneboltját. Gondoltam, megkeresem a legilletékesebbet, az Apple-t. Akik gyorsan és készségesen válaszoltak is:
I understand that you wish to purchase items from the iTunes Store in Hungary, Europe. If you would like to purchase from an iTunes Store in a particular country, you must have both a residential address and a billing address in that particular country. Items on any particular country's iTunes Store are available only for distribution to customers who use a credit card, debit card, iTunes Gift Certificate, or iTunes Gift Card issued in and for that country.

For example, the U.S. iTunes Store can only sell to U.S. residents using credit cards or debit cards that were issued in and for the U.S., or U.S. residents using iTunes Gift Certificates or Gift Cards that were purchased in the U.S.

Apple is constantly expanding the iTunes Store's catalog for each country. For future requests, you can simply use our feedback link here:

http://www.apple.com/feedback/itunes.html

We appreciate your feedback and look forward to hearing from you in the future.
Szóval jól emlékeztem. Az amerikai iTunes használatához amerikai hitelkártyára és amerikai címre, számlázási címre van szükség. A kérdés tehát továbbra is ugyanaz: Gyurcsány Ferenc is tweakeli-e az iTunes Store-t (miként néhány olvasónk), vagy esetleg rendelkezik amerikai hitelkártyával és számlázási címmel? Esetleg blöfföl?

Emlékeztetőül: Gyurcsány Ferenc azt állítja, hogy "a legális letöltés híve, az iPodjához kapott programmal töltöget le zenéket az internetről 99 centért."

A minelnöktől származó idézetben amúgy van még egy furcsaság. Azt állítja, hogy ő a legális letöltés híve, ezért vásárol pénzért zenét a weben. Én meg továbbra is úgy tudom, hogy zenét letölteni nem bűncselekmény idehaza. (Sőt, sokak szerint megosztani sem. De ez most mindegy is.)

(Amúgy vegyük észre, hogy az Apple az egyszerű kérdésre, miszerint lehet-e Magyarországról zenét vásárolni az iTunes zeneboltjában, nem írja azt, hogy "nem lehet". Hanem felsorolja azokat a követelményeket, melyek a vásárláshoz szükségesek. Vagyis valószínűleg ők is tudnak arról, hogy a rendszer kijátszható, és nem érdekük tenni ezellen. Tegyünk ugyanakkor hozzá, hogy amíg nem lehet "rendesen" használni az iTunes Store-t Magyarországról, addig idehaza elenyésző lesz azok száma, akik fizetnek az online zeneletöltésért. Incl. politikusok.)
Címkék: apple itunes zene copyright
2008.01.21. 09:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az egész postból az utolsó mondatot kellett volna kiemelni.
Honnan veszed, hogy Ferenc valoban az iTunesbol tolt le zenet? Azert, mert a Velvetre oda volt irva? Vagy nyilatkozta valahol?
Tobben irtak az elozo bejegyzesedhez, hogy nem olyan nagy szam amcsi kartyat keriteni. Mondjuk van ott egy baratja, rokona, ismerose, boldog ose es annak a cimet adta meg szamlazashoz. Ha meg szerinted is amigy is legalis a letoltes, akkor minek foglalkozni a kerdessel? :)

> Azt állítja, hogy ő a legális letöltés híve,
> ezért vásárol pénzért zenét a weben. Én meg
> továbbra is úgy tudom, hogy zenét letölteni nem
> bűncselekmény idehaza.

A miniszterelnok nem jogasz, ahogy a tobbsegunk sem az. Ebbol nekem a 'jogvedok' szorgos munkajanak eredmenye latszik. Vegulis ha valaki zenet vesz az interneten, hogy legalisan jusson hozza, akkor helyesen cselekszik, csak nem feltetlenul okosan. Hiszen a vasarlassal jogosan jut a zenehez, mas kerdes, hogy vasarlas nelkul letoltessel vagy masolassal is jogosan jutna hozza, csak adott esetben ezt nem tudja. Nem ismeri rendesen a jogait, szukebbnek gondolja azokat a valosagosnal, ami ugyan kellemetlen - neki - de nem szamonkerheto.

Az megint mas kerdes, ha valaki a kiadokat (bocs zeneszeket, termeszetesen ;) ) szeretne tamogatni a vasarlassal, de itt nyilvan nem errol van szo.
Egyrészt zenét megosztani se bűncselekmény, ha nem keresel vele pénzt és nem okozol vagyoni hátrányt (ti. bűncselekmény az, amit a Btk büntet, és a Btk csak ezt a kettőt bünteti, esetleg még a másolásvédelmi eljárások kijátszását), másrészt viszont letölteni is illegális, ha nem jogtiszta forrásból származik (legalábbis ezt a szakvéleményt adta a Szerzői Jogi Szakértő Testület, amikor az ASVA megkereste őket). Ami azt jelenti, hogy az interneten megosztott zenét (=illegális forrás) bizony illegális letölteni.
ha a jogvedoknek lenne ver a pucajukban akkor beperelnek GyF-et es Bush. mindketten yilvanosan elismertek, hogy (a jogvedok jogertelmezese szerint) jogsertok.
Bush azt nyilatkozta, hogy Beatlest hallhgat az ipodjan. abban az idoben lehetetlen volt beatlest jogosan megszerezni elektronikus formaban a ripelest meg buncselekmenynek mondtak mar akkor is a jogvedok.
azt ajanlanam neki, hogy vagy pereljek be Bush-t/GyF-et, vagy fogjak be a pofajukat. :)
Ingyen mindent mindenkinek!
Éljen a kommunizmus!


Jól hangzik, ugye? Szóval ha valaki dolgozik, időt, energiát szán rá, zenét ír vagy programot szerkeszt, akkor pusztán azért mert nem materiális valójában jutsz hozzá mint egy gépkocsihoz, akkor már jogod van ingyen és bérmentve élvezni más munkájának a gyümölcsét?

Legyen a krumplileves krumplileves, nevezzük nevén a gyereket: az ingyenesség = kommunizmus.
En siman visszairnam nekik, hogy "koszonom a levelet, ez azonban nem valaszolta meg eredeti kerdesemet, miszerint..." stb. Esetleg meg hozzatennem, hogy Magyarorszag nem Amerikaban van, es ezert pont leszarom, hogy mi kell az itunes-hoz az USA-ban.
tudod mit? igazad van. ha erre a témára két posztot is szántál, akkor már tényleg nincs visszaút. igazad van, örüljél.
utálom gyufit, mint a sz@rt. de biztos hogy usabol tölt le? mert cent, van eu-ban is es eu-s hk-ja lehet mindenfele bizbasz rezidencia nelkul... (na jo kell egy fel ev, de itt is megvannak a kiskapuk) Amugy meg ezt most nem ertem mi ennek a postnak a lenyege? Kormanyzati PR? :D
"in Hungary, Europe."

Van olyan is, amelyik nem Europe?
Ahhhhhhh... formállogika alapján .... gyarmatosítva vagyunk, mert egy budapesti számlázási cím lehet, hogy amerikainak számít!!!" :)
A szar, agyontömörített, információhiányos mp3-ért fizetgessen csak a GYF és hallgassa lakossági low-end ipodján. Egyébként szívesen fizetek vaw-ban vagy flacban vagy egyéb veszteségmentes formátumban hozzáférhető FRISS zenéért, de amíg ez nem lesz így, marad a torrent és társai.
Én is többször tapasztaltam, hogy amcsi online boltoknak egész egyszerűen könyörögni kell, hogy a vásárlójuk lehess. Nem csak az itunes, de az amazon is "nemkívánatos"(?) vagy milyen országnak tartja Ma.o.-t, amivel nem hajlandó együttműködni kereskedelmileg (itt arról az esetről van szó, amikor az amazon vmelyik alvállalkozójától szeretnél vásárolni). Egyszerűen nem szállítanak ide. 2007-ben. Egy EU-s országba. Pedig szépen kértem őket, de nem. Szóval az illegális letöltéseknek van egy ilyen egyszerű gyakorlati magyarázata is: a kérdéses módszerrel még az is előfordulhat, hogy hozzájutsz az óhajtott termékhez.
Rendes gyerek ez a Feri, a népétől nem sajnál ellopni egy-két milliárdot időnként, de az Apple-t tisztességesen megfizeti, nehogy tönkremenjen.

Egyébként az iTunes bekaphatja, én trükközzek azért hogy fizethessek azért, amit máshol ingyen, jobb minőségben, macera nélkül beszerezhetek? Ha annyira kell a zeneiparnak a pénzem, akkor a seggem alá tolja az iTunest, nem pedig bonyolult eljárást javasol.
"Honnan veszed, hogy Ferenc valoban az iTunesbol tolt le zenet? Azert, mert a Velvetre oda volt irva? Vagy nyilatkozta valahol?"

Már írt erről a blogjában is régebben.

"Gyurcsány Ferenc is tweakeli-e az iTunes Store-t (miként néhány olvasónk), vagy esetleg rendelkezik amerikai hitelkártyával és számlázási címmel? Esetleg blöfföl?"

Egy Fletó-féle milliárdosnak meddig tart amerikai címet és bankkártyát szerezni? Nem kell semmi illegálisra gondolni, szerintem elég egy ott bejegyzett cég...

Paypal-t elfogadnak, vagy hasonló amerikai kibocsájtású netkártyát?
Biztos a Magyar nagykövetség címét használja :D
megint hazudik, fogalma sincs mi az az itunes meg ipod.
Mivel valamelyik ami állam (is) közkedvelt adóparadicsom, el tudom képzelni, hogy gyufinak ott (is) van egy kis offshore cégecskéja - akkor pedig simán tud amicsi címet / hitelkártyát felmutatni... :-D
Persze lehet, hogy nem is igaz az egész - elvágre egy politikusnak pártállástól függetlenül akkor higgyen bárki, ha ló legel a sírján. Amit kérdeznek, az se igaz :-)
Emberek, ez mi? GYF letölt zenét legálisan valahonnan, ahonnan lehet, és fizet is érte. Ha nincs a fájlokon másolásvédelem, akkor fogja és beolvastatja őket az iTunes-szal, csinál egy frankó kis playlistet (mert ha jó helyről vásárolt, a fájlok rendesen taggelve vannak), és áthúzza az ipodra. Mi ebben a trúváj????
Miért kel iTunes Shop-ból vásárolni, hogy az iPodon lévő zenék legálisan szerzettek legyenek???
itunes gift card? akkor csak kamu címet kell megadni asszem:D De lehet, hogy úgy működik legálisan is....nem tudom, utálom az összes Apple fost
"Miért kel iTunes Shop-ból vásárolni, hogy az iPodon lévő zenék legálisan szerzettek legyenek???"
Kár a webisztánért, úgy néz ki, beállt a sorba, találni vél egy fogást, és rugózik rajta, másodszor, fél mondatokat elemzve, szórendet, ragozást kivesézve, hogy akkor most hazudott, és lopja még az mp3-at is.
Nem jó ez.
Én ezt nem értem. Azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy Gy.F blogol. Van neki erre pár jól fizetett hülyegyereke aki k csinálják a bejegyzéseket a megrenendelt témákról.
Komolyan képzeld el.
1. Gy.F.+Ipod - muhahaha
2. Rájön hogy szarok a zenéi, leül és elkezd letölteni?
Ez egy vicc.
Mar unom, hogy a csapbol is az folyik, hogy az iTunes csak Amerikabol hasznalhato. Az lehet, hogy Magyarorszagon nem, de pl Ausztriaban mukodik.
Tehát, az elmúlt napok idevágó kommentjeiből a következőket szűröm le.

1. Gyurcsány hazudik
2. Gyurcsány azt mondja, hogy blogot ír, pedig úgy írják neki, tehát hazudik.
3. Gyurcsány blogján az a hazugság található, hogy ő iPod-ot használ. Ám mivel nem ő írta, nem biztos, hogy igaz. Viszont ha ő írta volna, tuti kamu lenne, vagyis hazudna.
4. Gyurcsány azt mondja: pénzt ad az iPod-ján lévő zenékért. Ám mivel nincs is neki iPodja, ezért hazudik.
5. Ha lenne neki iPod-ja, az iTunes Shop-ban Magyarországról akkor sem vehetne zenét, vagyis ha azt állítja, hogy vesz, akkor hazudik.
6. Ha mégis iTunes Shop-ban vesz zenét, akkor az Apple-nek hazudik, hiszen, az Apple Magyarországon nem üzemeltet Shopot, vagyis csak hazugság árán hitethetjük el vele, hogy osztrák, angol, vagy amerikai polgárok vagyunk.
7. Mivel Gyurcsány ennyit hazudik, valószínűleg az sem igaz, hogy pénzt ad a zenékért.

Összefoglalva: A hazug Gyurcsán, miközben végighazudozza a kormányzást, a neki hazdott blogján azt hazdja, hogy van iPodja, zenét tölt rá, fizet a zenéért, iTunes Shop-ban veszi, ezért hazudik az Apple-nak, és zenét hallgat.

Namost akkor a lényeg mindenképpen az, hogy Gyurcsány hazduk. Nade a morális forradalom óta ezt amúgy is tudjuk. Akkor meg minek internet? És mindenki hordjon mostmár láthatósági mellényt!
de mit várjunk olyan magyar politikusoktól - köztük _Szabad_ DSz-től, akiknek az informatika=m$ (lásd Campus)
Dervenkál Egon · dervenkal.blog.hu 2008.01.21. 15:24:00

úgy utálom ezt: vannak ilyen egyedek, akik megfeledkeznek róla, hogy folyamatosan minden politikus hazudott/hazudik/hazudni fog, mindezt csak azért, mert egy bevallotta/kiderült róla. beh
bár a fene egye meg, aki ilyen, az meg is érdemli, hogy az orránál fogva vezessék :D
(Na, sracok. Ez itt egy techblog. A politikai roffeneteknek ott van a forum, meg ezer polblog. Itt maradjunk az iTunes-sztorinal, ha lehet. Koszi.)
Ha egy techblogban politikai jellegű poszt jelenik meg, akkor politikai jellegű komentek is várhatóak.

Visszatérve az iTunes-hoz: miért van az, hogy az Apple tanácsokat ad ahhoz, miféle rafinéria szükséges hogy az ő szent zeneboltjában tudjak vásárolni? Mintha az valami felsőbbrendű, kiváltságos dolog lenne, hát lóf**t. Nem úgy van, hogy a szolgáltató van az ügyfélért? Apple-éknál fordítva gondolkoznak?

Majd legközelebb az Auchan ír ilyet a budai lakosoknak, hogy "If you would like to purchase from an Auchan Store in Pest" akkor úszd át a Dunát, mer' az neked jó? Most kell a pénzem nekik, vagy nem? Mert én nem fogok szaladgálni, csak hogy nekik adhassam...

Egyebek iránt, mintha valamelyik indexes felületen olvastam volna azt a sejtetést, hogy az iPhone magyar bevezetésekor elindul a magyar itunes shop.
ezt erősíti az a szintén ehol megjelent apple-s info, hogy ha akarná a cég, néhány hét alatt lenne shop
Nem értitek. Ha van bankkártyátok és lakcímetek olyan országban is, ahol van iTunes Store, akkor onnan vásárolhattok. Egy embernek több helyen is lehet ugyanis lakcíme. Ez nem trükközés. Ez az egyenes válasz.

>>Amúgy vegyük észre, hogy az Apple az egyszerű kérdésre, miszerint lehet-e Magyarországról zenét vásárolni az iTunes zeneboltjában, nem írja azt, hogy "nem lehet". Hanem felsorolja azokat a követelményeket, melyek a vásárláshoz szükségesek. Vagyis valószínűleg ők is tudnak arról, hogy a rendszer kijátszható, és nem érdekük tenni ezellen."
anno lehetett ugy paypallal kijatszani az itunes-t, hogy nem kellett usa credit card. en is ugy hasznaltam vagy 1 evig. aztan rajottek, hogy rajottunk, azota meg a nemet itunes hasznalom.

nemet cimet meg bankkartyat en is kb 3 het alatt szereztem (jo en hetente jarok ki munchenbe), lehet, hogy Ferenc sem dollar centre gondolt, hanem eurocentre :)
Az nem csak az Applen múlik, hogy hol van iTunes bolt.
Az nem csak az Applen múlik, hogy hol van iTunes bolt.
itunes.blog.hu Így lehet Magyarországon használni az iTunes-t
Én azt gondolom, hogy GyF bejelentését követően kezdődött meg a zsiráfos, meg torrent hajsza igazán. Érdekes összefüggés. Lehet, hogy majd azt is megmondja, hogy hol vásárolja az adobe termékeket és minden szoftverének adatait leadta a BSA-nak. :D
ugyan pont most mondana igazat :DDDDDDDDDDDDDD
Tgr, olvasgasd még a magyar jogot....
A letöltés nem büntetendő függetlenül a forrás legalitásától.Ez azért van így mert te mint xy honnan a lópéniszből tudnád hogy az legálisan került-e fel, illetve hogy a megosztója fizeti-e utána a jogdijat...
Vagyis ha csinálok egy oldalt ami ugy néz ki mintha egy legális zenebólt volna és te letöltesz akkor nem fogja meg érte a péniszed a rendőr, vagy szeretnéd hogy megfogja?
Amiről nincs fogalmunk arról inkább ne írjunk.Hülyeségekre hivatkozva meg pláne ne.Szerzői Jogi Szakértő Testület....
Nem ír jogszabályokat és nem is fogadtat el, a létezőket magyarázza és jelen esetben is beszél hülyeséget.Hülyeséget mertha kicsit is igaza volna már fél magyarország a börtönben ülne, de nem ül.Azok sem akiket elenőriztek ilyen szempontból.