Országkódok térképen


Milyen a világ az internetről nézve? Több mint 260 országkód van a világon (persze a .com végződés a legnépszerűbb), ezek közül 245 szerepel a fenti térképen. Nincsenek országhatárok, csak kódok, mégis egyértelműen kirajzolódik a világ. A kódok nagysága a térképen az ország népességétől függ, kivéve Indiát és Kínát, itt harminc csökkentették a méretet, hogy ne legyen túl aránytalan. És hogy mire jó, azon túl, hogy jól néz ki a falon? Egy pillantással megtudhatjuk, hogy melyik országhoz tartozik a .bi vagy a .nu.
Címkék: domain
2008.02.06. 10:29. írta: WoodenS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de miért van külön színnel kiemelve a Közel-Kelet? ... csak hogy a buta amcsik megtanulják végre hol van Irak meg Irán? XD
Jobb lett volna az országkódra bejegyzett domainek számának megfelelő méretűvel kiírni a kódokat, az inkább érthető, mint a népesség szerinti.
szép hibát dob rendelésnél
nekem ez nagyon teccik, kitennék egy ilyen térképet a falamra
itt harminc csökkentették - ez mi?
Esküszöm ha lesz időm, akkor megcsinálom magam, és ingyenesen közzéteszem! Hogy lehet ilyenért pénzt kérni?
és mi az az .sj-domain Skandináviától északra?? Szamojédeknek van külön?