Céges statisztikák a LinkedIntől

A közösségi karrierszájtban mostantól céginformációk is megjelennek. Alapból beletették 160 ezer cég és szervezet profilját. Így megtudhatjuk például, hogy a Microsoftnál a legnépszerűbb állás a "program manager". A LinkedInbe regisztrált alkalmazottaik közül a legtöbben a University of Washingtonra járnak/jártak. És átlagban 33 évesek, 70 százalékuk férfi.

A Google-nál a legnépszerűbb állás a "Software Engineer" (23%). A LinkedInben jelen lévő alkalmazottaiknál a legnépszerűbb egyetem a Stanford. Átlag 29 évesek és 38 százalékuk nő.

A Graphisoftról kevesebb az adat. Annyit látni, hogy a LinkedInbe regisztrált alkalmazottaik közül a legtöbben a BME-n végeztek, átlagosan 32 évesek és 59 százalékuk férfi.

Végül pedig akasszuk a hóhért. A LinkedIn alkalmazottai közül a legtöbben "Software Engineer" állásban dolgoznak a cégnél, legtöbben a Stanford növendékei (voltak). Átlag 32 évesek és 37 százalékuk nő.

Ja, és találtam egy webes céget, ahol jelentősen több nő mint férfi dolgozik. Mármint a linkedineseket figyelembe véve. Ez pedig a Flickr. Gyorsfelmérésem szerint a webes cégek közül az átlagéletkor a Gawkernél a legalacsonyabb.

Az új fícsört a YouTube-on mutatta be a szolgáltatás termékmenedzsere:


(Amúgy épp a napokban kezdtem el használni a LinkedIn Firefox-kiterjesztését, mely például a gmailes kontaktoknál is feltünteti, ha az adott személynek van linkedines profiloldala. Remélhetőleg hamarosan a cégnevekre is megcsinálják ugyanezt a fejlesztést.)

Mire lesz jó a LinkedIn Company Profile? Hamarosan a cégek saját linkedines profiloldalukon adhatnak majd fel célzott álláshirdetéseket, mutathatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat. Mivel a LinkedIn össze is kapcsolja a hasonló piacon mozgó cégeket, így a munkakeresők számára gyerekjáték megtalálni az adott profillal rendelkező egyéb vállalatokat.
Címkék: microsoft google stat videó karrier linkedin graphisoft
2008.03.21. 14:24. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kívácsi lennék például, hogy a tiszamucsai varrodában mennyi a nő? És milyen iskolájuk van... Tiszta szcientológia...
A LinkedIn Company Profile egy határozottan újabb jó alkalmazás lehet. Kíváncsi leszek, hogy a magyar informatikai cégeken kívül fogja-e más hazai cég kihasználni eme előnyöket...
most már nem halok meg hülyén
ChrisDry,
milyen előnyökről beszélsz? megtudtuk, h a google alkalmazottak 1/4-e mérnök, és többségük a stanfordon tanult. a graphisoftnál ugyanez az arány 1/3, és az alkalmazottak a többsége a bme-ről jön. szerintem ezek nem nagy újdonságok.

itt nyilván arra volna szükség, h a különféle munkaügyi adatbázisokat össze lehessen kapcsolni. ehhez meg nyílt szabványokat kellene elfogadni, vagy elfogadtatni.

a közös pénzekből nyilván valamiféle keretet elkülöníteni, a tiszamucsai polgármesteri hivatalban is legyen digitálisan írástudó ember.

végül a hálózati megoldásokat vagy alkalmazásokat az átmeneti felkészülési idő után minden hazai vagy európai hivatalnál vagy vállalatnál kötelezővé kellen tenni.

most ugye ott tartunk, h jön a laza prodákt márketing menidzsö issza a trendi koka kólát, állítólag nagyon jól kommunikál, bár minden második szava, ááá, ööö, és elmondja, h if jú klikk, jú ken szí, de ennek így különösebb hatása nem lesz.
Heh, FieFox és a kiterjesztései...

Aztán csoda ha amúgy is lyukas bongészon mégtobb biztonsági szakadék keletkezik... :D

Opera 4ever!
imrityinko: savanyú a szőlő?
amúgy a termékmenedzserük tényleg elég irritáló személyiség, de ékes bizonyíték arra, hogy egy menedzser úgy is feljuthat a csúcsra, ha semmihez sem ért különösebben :)
Nem, csak én mielott használni kezdek valamit megnézem az elonyeit és a hátrényait.

Ez a blog nem errol szól, de akkor már megemlítem ezt is:

A FireFox egy semmiresem jó, memória zabálló, alapból semmit sem tudó, kritikus hibákat tartalmazó bongészo*, ami a haláltudja honnan szerzett ekkora piaci részesedést.
Míg az Opera egy pici, gyors, biztonságos programcsomag és Web- wap bongésző, aminek az a legnagyobb hibája, hogy nem támogatják az oldalak.

Úgyan így vagyok a Windosal is.
A halálért fizet ki mindenki 1000-reket arra vacakra...
Én pl nem fizetek a hibákért, használok inkább Linuxot.
Ingyenes, és egyes distribúcók még jobbak is mind a Windows, ezzel is csak az a baj, hogy akkor írta Linus, mikor a Win már elterjett, ezért lett a Linux kevésbé támogatot, és ebbol kifolyólag kevésbé használt is.
próbálok ontopic válaszolni arra, hogy miért jobb a firefox, mint az opera: közösség. persze a linuxnak is van közössége, de a legtöbb ember nem szeretne közéjük tartozni (ubuntu ide vagy oda, amíg parancssorban kell bűvészkedni ahhoz, hogy legyen normális drivered a videókaridhoz és bambulhasd a compizt, addig az minden, csak nem felhasználóbarát) amúgy nem vagyok elvakult, mivel webet fejlesztek, használom az operát is. de csak ha nagyon muszáj
Mert a Windos jobb, annál sehogy nem lessz drivered, ha egyszer nem akarja felismrni. :D

Kozosség?
Nah, az nagyon nagy érv ammellet, hogy jobb. :D
Elismerésem. :D

De én maradok Operánál a biztonságban. ;)
Mert a gyorsaság velem van! :P
imrityinko!
Taníts még minket!
4x olvastam végig a postot és megértettem, jippeee! :D