A Microsoft ultimátumot küldött a Yahoo-nak

Nem szórakozik a Microsoft. Múltkor még csak burkoltam, ma viszont már nyíltan próbálják rábírni a Yahoo-t, hogy üljön végre le a tárgyalóaszalhoz, és adja meg magát. Pontosabban: adja el magát a Microsoftnak.

Történt ugyanis, hogy a Microsoft saját honlapján publikálta a nyílt levélnek álcázott sajtókötleményt. (A hírt mégis stílusosan a Yahoo-ról linkeljük ide.) A Microsoft vezére, Steve Ballmer jegyzi a levelet, mely meglehetősen keményen és egyértelműen adja a Yahoo döntéshozói tudtára, hogy elég a pöcsölésből, szépen leültök velünk tárgyalni, mi meg fogunk venni benneteket jó áron, kilóra, és lesztek szívesek végre megbarátkozni ezzel a gondolattal. Máskülönben csak egyre rosszabb helyzetben lesztek, és nem jön még egy Microsoft, hogy gáláns ajánlatot adjon a cégetekért.

Vezérigazgatóiul persze ez így hangzik:
Our goal in making such a generous offer was to create the basis for a speedy and ultimately friendly transaction. Despite this, the pace of the last two months has been anything but speedy. (...)

During these two months of inactivity, the Internet has continued to march on, while the public equity markets and overall economic conditions have weakened considerably, both in general and for other Internet-focused companies in particular. (...)

If we have not concluded an agreement within the next three weeks, we will be compelled to take our case directly to your shareholders (...)
A Microsoft nyíltan is felvállalta tehát, hogy ha a Yahoo menedzsmentje nem hajlandó komolyan fontolóra venni ajánlatukat, akkor egyenesen a Yahoo-részvényesekhez fognak fordulni. És majd meglátjuk, hogy ki az erősebb. Ki nem vigyázott a részvényesek pénzére, amikor tárgyalni sem volt hajlandó, miközben a grafikonok ugye egyre dermesztőbb képet mutatnak...

Amúgy a Microsoft kiváló kommunikációs stratégiát folytat. Most vészmadárkodnak, és ugye hamarosan jön a Yahoo első negyedéves jelentése, mely várhatóan nem fogja felvidítani a részvényeseket. Annál is inkább, mert közben a Microsoft már kellően megdolgozta a lelküket.

A Yahoo-nak három hete maradt, hogy megfontolja a microsoftos ultimátumot. Úgy tűnik, nem sok választási lehetőségük maradt. Készüljünk lélekben a Microhoo világra.
Címkék: microsoft yahoo üzlet
2008.04.06. 15:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet én nem vagyok képben, de ha valaki nem akarja eladni a vállalkozását, akkor miért nem értik ezt meg ? Miért lenne köteles a Yahoo tárgyalni a Microsofttal ha nem akar ?
bellini:
röviden az a gond, hogy részvénytársaság a jahú. és ha az igazgatótanács nem tárgyal a málykroszofttal, akkor kábé a málykroszoft egyenként megkeresi a részvényeseket, és nekik tesz olyan ajánlatokat, amiket nem utasíthatnak vissza. miután így összeszedtek 50%-nál több részvényt, a hercehurca le is zárult.
Mocsok egy dzsungelben élünk. Bosszúból kidobom az OEM Vistámat, jöhet az Ubuntu.
Nincs itt semmi mocsokság, mindenkinek ugyanolyan joga van részvényt venni. Ha van elég zs-d, te is felvásárolhatod a yahoot. Ez a szép a piacban. És ez biztosítja az erőforrások hatékony (nem=igazságos) allokációját.
Csak 45 milliárd? Akkor Bill Gates egymaga simán megvehetné.
Akinek van pénze, érdemes lenne Yahoo-t venni...
Sajna gravy_t igazad van, a picipuha ha akarja, megveszi, így, vagy úgy.
Ennek szerintem kis hazánkban nincs nagy jelentősége, hacsak az nem, hogy alakul valami M$-Google fight...
már nem. az első ajánlatnál, két hónappal ezelőtt felugrottak a részvényárak. azóta kissé morzsolódik, de éppen azért, mert már megnézték, hogy ki adná el, és könnyen lehet, hogy nem tudna a MS 50%-ot összeszedni, mert nemcsak az igazgatótanács, hanem a részvényesek sem akarják eladni. főleg, ha esetleg a két kör jórészt átfedő.
Csak úgy, mint természetben itt is az erősebb kutya dug. :)
Microsoftnak úgylátszik nagyon nagy tervei vannak a Yahoo!-val, ha már tényleg ejnnyire akarja azt. :D