Egyes antispam cégek blokkolják a Gmailt

Nos, úgy tűnik, mégiscsak sikerült néhány szpemmernek feltörni a Gmail captcháját. Ugyanis antispam cégek az utóbbi időben blokkoltak egy rakat gmailes ip-címet, melynek következtében sok ezer Gmail-felhasználónak lehet elérési problémája. Sőt, állítólag a levelek megérkezésével is akadnak gondok.

Az utóbbi időben állítólag a Google Calendart is szórják nigériai szpemekkel.

Hetekkel ezelőtt a New York Times írt a Google captchájának sérülékenységéről. A Google részéről akkor azt a szakértői véleményt lehetett hallani, hogy a szpemmelésre használt Gmail-accountok nem a captcha törésével, hanem sokkal inkább mechanical turk-módszerekkel jönnek létre. Vagyis a harmadik világ extraolcsó munkaerejét kihasználva hozzák létre a spamaccountokat.

Az ügy annál is sajnálatosabb, hiszen a Gmail talán az egyik leghatékonyabb belső spamszűrővel rendelkezik.
Címkék: spam gmail captcha security
2008.04.07. 10:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valamit pedig jó lenne, ha kitalálna erre is a gugli, mert lassan a help groupok is olvashatatlanok lesznek a sok spam-bejegyzéstől. mondjuk azok indiaiak.
ez sajnos nagyon rég óta így van. hónapok óta panaszkodnak ügyfeleink időnként, hogy gmail-ről nem kapnak levelet, mert valamelyik RBL-be (meg nm mondom most melyikbe) folyton bekerül a Google, mert teljesíti a bekerüléshez szükséges kritériumokat. a probléma az, hogy ilyenkor az érző internetszolgáltató aztán agyalhat, hogy legyen keményvonalas, vagy szedje ki az RBL-t a konfigurációból, hogy működjön a szolgáltatás...
pont most kaptam egy viagrás című levelet a gmailes fiókomba, szóval létezik a dolog és sajna nemfogta meg a gmail, pedig a címében is benne volt a viagra, tehát nemértem... (pop3-al szedem le a leveleket és a szemeteket autómatikusan nem tölti le, elvileg.
A gmail spam szuroje tok lenyegtelen abbol a szempontbol, hogy az o rendszeruket hasznaljak-e spammelesre. Mar persze addig, amig a kimeno leveleket is el nem kezdik ellenorizni. A captcha tores az jo kerdes, es tenyleg valoszinu, hogy inkabb harmadik vilagbeli olcso munkaero szallitja az accountokat. Megfelelo helyeken eleg sok ilyen hirdetest latni, nehany szaz dollarba van nehany ezer account. Lattam egyebkent egyszer egy ukran site-ot, ahol leirtak, hogy szinte az osszes bonyolultnak szant capctha torheto, es a jo kacsa arrol ismerszik meg, hogy a betuk osszernek, mivel azok szerint a sracok szerint a felismeres mindaddig egesz konnyen megoldhato, amig a kacsa betukre vagdoshato. A szegmentalas a nehez problema (a legtobb zaj, pottyozes, csikok, szinezes, stb. pedig tenyleg lathatoan egeszen trivialisan szurheto). Marpedig a guglinak ha jol remlik egybeirt betukbol all a keprejtvenye.