Icipicit javulgat a magyarok "digitális felkészültsége"

Az Economist Intelligence Unit és az IBM minden évben elkészíti a világ 70 országára vonatkozó úgynevezett "digitális felkészültségi" listát. Hat szempontot vesznek figyelembe:
  • internethozzáférés és technológiai infrastruktúra
  • üzleti környezet
  • szociális és kulturális környezet
  • jogi környezet
  • kormányzati szabályozás és hosszú távú tervezés
  • a vásárlók és a cégek befogadókészsége
A magyar vonatkozású fejlemény, hogy 2008-ban Magyarország egy helyet tudott előrelépni a ranglistán, így mostmár a 70-ből a harmincharmadikak vagyunk. Ez a maximális 10 pontból 6,3-at jelent. Ami se nem jó, se nem rossz ugye. Most Chile előz meg minket. Ha régiós adatokat nézünk, előttünk vannak a csehek (31.), szlovének (29.), észtek (28.) és az osztrákok (10.) is.

Ennél kicsit érdekesebb talán, hogy az élmezőnyben nagyok a változások. Tavaly még a dánok vezették a listát, idén azonban már az amerikaiak. Az USA most 10-ből 8,95 pontot kapott. Hongkong a tavalyi negyedik helyről ugrott fel a másodikra. Svédország - a legjobb európaiként - a harmadik.

Ha a top 10-et hasonlítjuk össze: tavaly az összpontszám az élmezőnyben 78,06 volt a maximális 100-ból. Idén pedig 87,83. Szóval az élmezőny erősebb mint tavaly. Dübörög a digitális felkészültség a világ szerencsésebb országaiban. Ne feledjük, mi is ide tartozunk. Bár mondjuk érdekesen módosította volna a rangsort ha az online bizniszt is felvették volna paraméternek.
Címkék: stat magyar
2008.04.09. 14:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benne van az. ezeket értékelik:
-- összekapcsoltság és műszaki infrastruktúra
-- általános üzleti környezet
-- szociokulturális környezet
-- jogi környezet
-- kormányzati politika és jövőkép
-- fogyasztói és üzleti adaptáció.
ennek része az online fejlesztések szinvonala is.
hehe. most látom csak, h a cikkben fel voltak sorolva a szempontok. bocs.