A Twitter rátámad a Techmeme-re

Pontosabban a Twitter apiját használó egyik új mashup, a Twitlinks. A szolgáltatás nem tesz mást, mint kiemeli a twitek közül azokat, melyek linket tartalmaznak. Gondolom valahogy elemzi a tinyurl-ek mögé bújt oldalakt, hogy blogra vagy híroldalra visznek-e, aztán szépen listába rendezi az érdekesebb tartalmakat. Válogatott twitelőket követnek, és az ő linkjeikből építik fel a listát. Twitter-alapú hírolvasó tehát. Nice one. Nyilván Benedekék keze már jár mint a motolla, és hamarosan jön a CsiripÚjság...
Címkék: mashup social bookmarking twitter
2008.04.14. 17:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még egy hasznos dolog, ami nemjó semmire...
Ami azt illeti - ha nem is szavazós -, de van már ilyen: csiriplinker.duplabe.hu/

A twitterre épülő turulcsirip.hu-ra épülő, turul.miner.hu-ra épülő szolgáltatásról van szó. Szóval ilyen multimashup. :) Értelmét én se látom, de úgy tudom páran azért használják.
A designon javíthatnának, mert ez így, ebben a formában olvashatatlan. Nyilván a blogok címét kiemelve érdekesebb lenne, mint most a twitekből sorokat kiollózva...
Az ilyen Tinyurl/snurl-szerű dolgokat egyre többször kerülik meg, pl komment-mezőkben kibontják őket, és a teljes linket teszik ki, automatice.

Gondolom, jó nagy biztonsági kockázatot jelent az ismeretlen linkekre kattintgatás. Éredekel, ennek mi lesz a vége.
Csak nálam működnek rosszul a tinyurl-es linkek?

Ugyanis ha egy Twitter fiókot nézek, a frissítések listáját, akkor ugye nem mindegyik fér ki, vmelyik bejegyzést csak akkor látni ha rákattintok a dárumra.

Na de nálam van úgy, hogy a Twitter megtöri a tinyurl linkeket, és máshová mutat a link listanézetben mint a bejegyzés teljes nézetében. Ezt most komolyan gondolják?
Sőt bármilyen linkkel így van: listanézetben máshová mutathat, mint egy frissítés teljes szövegének nézetekor.
aki nem használja, az legalább nem idegeskedik