Google Mail Trends: miért nincs benne a Gmailben?

Olvasom Gina Trapani postját arról, hogy a Google rendelkezik egy, a gmailes aktivitást kiértékelő trendelemző szolgáltatással. A futtatáshoz nem kell más, mint egy Gmail fiók, meg egy Python. (Installálási egyszeregy itt.)

A Mail Trends segítségével kiderülhet, hogy kikkel szoktunk a legtöbbet levelezni, mikor kapjuk a legtöbb mailt, mekkora mailt kapunk leggyakrabban, mely iskerőseink a threadkezdeményezők, stb, stb... Látva a Gmail fejlesztési tempóját, még biztosan kell várni egy-két évet, hogy implementálják ezt a fícsört.



Ha van egy kis esze valamelyik konkurens mailszolgáltatónak, már most elkezd fejleszteni valami hasonlót. Érdekes lenne látni a levelezésemmel kapcsolatos statisztikákat. Sőt, ezen statisztikák alapján némi intelligenciát is vihetnének a működésbe: mivel a statokból kiderül, mikor kapom a legtöbb levelet azoktól, akikkel mostanában a legtöbbet levelezek, értesíthetne a rendszer, hogy mikor legyek gép előtt, mert nagy valószínűséggel akkor fogom kapni a fontos maileket.

Esetleg a top levélküldőket megjeleníthetné külön is, hogy könnyebb legyen aktuális levelezőpartnereimnek újabb emaileket küldeni. Nem akarom most ezt teljes mélységében végiggondolni, mindenesetre nyilván sok lehetőség lenne abban, ha a mailszolgáltatók némi statisztikát és ezen keresztül némi intelligenciát is varázsolnának szolgáltatásukba.
Címkék: google stat email
2008.04.16. 17:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benne van az, csak nem te kapod meg az eredményt.
Nem szoktam levelezni, mert nincs kivel. :D

Jobbára bejovo leveleim vannak, de azok is csak valami hírlveke stb.

6%-át használtam fel eddig a Gmail fiókomból, de az a 6%-ban csak 4 darab ember által kuldodd levél van.
Igazából nem látom be miért jó, hogy saját szokásaimat látom elemezve. Úgy már lenne értelme, ha mondjuk a saját domain alatt futó céges gmailben egy összesítő nézet lenne hasonló featurákkal, de hogy a saját magam cuccait lássam elég beteg.
Kiváncsi lennnék egy olyan statisztikára, hogy mennyivel csökkent a látogatottság, most, hogy már nincs a webisztán az index cimlapon
semennyivel. annyi van h megszuntek a hirtelen nagy hullamok, amit az okozott ha kint volt valami index cimlapon. de az a hullam el is olvad, ahogy lekerul cimlaprol. a torzsolvasok szerintem 2 eve ugyanazok. az uj torzsolvasok meg nem az index cimlaprol olvassak tipikusan, hanem sokkal inkabb feedolvasobol, vagy bookmarkok kozul.
Nemcsak az Index, de a Blog.hu főoldalról is eltűnt, még a Blogsaláta rovatban sincs benne, mindez pár nappal az Index rovatoldalak megújítása után végképp meglepő. Főleg, hogy az Indexnél ismereteim szerint nem konok bosszúálló emberek dolgoznak. Vagy HH maga kérte, hogy ne szerepeljen sehol sem a link?
en is annyit tudok errol a linklevetelrol, mint ti: semmit. de nem is erdekel. titeket se erdekeljen. movin' on.
eddig úgy olvastam a webisztánt, hogy indexcimplap katt, subba és webisztán. Egy nap több gépröl is netezek és nem akarok mindenhol belépni a netvibesba.
sajnos a tota lenyulta a w.blog.hu domaint, ugyhogy azzal nem tudlak kecsegtetni h valami vegtelen egyszeru url-lel is el lehet majd erni a blogot. (de azert megprobalhatjuk). marad a kormoles vagy a gepenkent bookmarkolas, ill. notorius netvibes-hasznalat :) szerintem mindegyik jo megoldas.
na. eleg az offtopik bulvarbol. vissza a post temajahoz.
szerintem ami multimedia elemekkel lehetne érdekesebbé tenni a webisztánt. ha már ez így téma. rádióbeszélgetések, videofelvételek. vannak ezek az interjúk. meg lehetne oldani, h ne kelljen olvasni. a népek egy jelentős része nem szereti. vagy például ha volt a fotóséta, akkor videózzál. a népek egy jelentős része örül annak, ha szerepelhet. meg lehetnének adatsorok. amikor gchart itt mindenki megjósolta, h tele lesznek a blogok adatsorokkal, mondtam, h dehogy, de az nem azt jelenti, h ne lehetne őket bátran használni, hanem csak azt, h a népek többsége nem fogja ezt használni. ezek így különféle igények, de nagyjából erre vannak igények. meg néhány alapozó írásra. tudom kapacitás problémák. egy emberes a blog, vagy két emberes. ezt a kommentet meg moderáld ki. mert óhaj sóhaj meg offtopik.
Nekem azt mondja hogy

Traceback (most recent call last):
File "D:\Python25\Lib\site-packages\mail-trends\main.py", line 249, in
opts = GetOptsMap()
File "D:\Python25\Lib\site-packages\mail-trends\main.py", line 35, in GetOptsM
ap
assert "username" in opts_map
AssertionError

Csak ez nekem kinai :) Mit jelent?