100 millió amerikai fog webre készíteni és megosztani tartalmakat

Az eMarketer mérései szerint 2008-ban még csak 83 millió amerikai készít és oszt meg online tartalmakat, de számuk négy év múlva 108 millió fölött lesz. Jelenleg 100 millió amerikai fogyaszt más netezők által készített vagy megosztott tartalmakat a weben. A közösségi web fogyasztói négy év múlva már 130 millióan lesznek az Egyesült Államokban.

Az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt amatőr felhasználói tartalmak a weben idén már 162 millió dollár hirdetési bevételt generáltak. Az eMarketer szerint négy év múlva 824 millió dollár körül lesz ez az érték.

Utóbbi növekedés-becslés hajmeresztő (értsd: meglepően optimista), és azt vetíti előre, hogy a közösségi weben a hirdetési/értékesítési áttörés a következő években fog bekövetkezni az Egyesült Államokban. Ha ez véletlenül így történne, akkor Európában áttörés az online marketing piacon kábé 2012 környékén várható. Magyarországon pedig... mondjunk 2014-et? Ahogy a bölcs geek mondás tartja: a weben 1 év = 10 IRL évvel.
Címkék: üzlet
2008.04.20. 15:03. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó, ha Magyarország ettol az áttoréstol is olyan messze van, mind az eurótól, akkor lazán lehet mondani, 2020-at is. :D
Gondolom ebből 99,99 millió a nevető baba tartalmi színvonalú dolgokat fog publikálni.
Azért azt is érdemes elvolvasni, ki számít tartalomkészítőnek:
olyan személy, aki készít és közread egy adott hónapban legalább egyszer valamit a következők közül: videó, audió, KÉP, személyes blog, személyes honlap, forumpost (?), szósölnetvörk adatlap (??), áruvélemény.

Most komolyan, ha belépek a wiw-re, az elég lenne közösségi tartalomnak?? Ha hozzászólok a Subbán, hogy "első", az is elég? Szerintem ez a felmérés marketing-bullshit a javából, kár bármennyire is komolyan venni.
Mi történt, hova lett a link a webisztánra az index meg a blog.hu főoldalról?
Most akkor amerikai alatt az Egyesült Államok lakosait értjük itt, vagy úgy aki észak vagy dél Amerikában él. Ha csak US-t nézzük, akkor azért kicsit túlzás szerintem a teljes lakossághoz viszonyított 40%-os arány. Még a mások blogolását, fórumozását csak-csak olvasgatják ennyien, de hogy saját tartalmat helyezzenek el valamilyen formában a világhálón azért az sok.
@cégalapító "amerikai"-nak természetesen az Egyesült Államok lakosait hívjuk.
és mind a 100 millió ingyé fog dolgozni, jó ez a tartalomszolgáltatóknak, akik meg felcsókolják a hirdetési bevételeket hehe