Korlátlan vezetékes hívások a Skype európai felhasználóinak is

Meg kell mondjam őszintén, hogy még életemben nem hívtam vezetékes vonalat Skype-on (mobilon is nagyon ritkán), de a hírek szerint a Skype nemrégiben kiterjesztette Európára is korlátlan vezetékeshívás-szolgáltatását. A "korlátlan" a Skype esetében persze nem korlátlant, hanem havi 10 ezer perc hívást jelent.

Úgyhogy ha minden igaz, immár a magyarországi felhasználók is lóghatnak napestig vezetékes ismerőseikkel a nettelefonon. Valaki próbálta már? Egyáltalán mik ma a tipikus vezetékes hívások? Ügyfélszolgálatok? A nagymama? A telefonfülkében várakozó külföldi rokon?
Címkék: magyar skype
2008.04.21. 11:52. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ejnye, kis butusok, hát mikor tanuljátok meg végre, hogy Magyarország nem része Európának.
chabba: nekem is ez volt a tippem, kerdesem h. mi mar Europa vagyunk ? :o ezek szerint nem...
Jó hír vót, kár hogy nem igaz. Még ilyet!
igen, hat nem lepodnek meg ha Magyarorszag nem kerult volna bele a "majority of Europe"-ba.
Én már hívtam Skype-on ghánai vezetékes és mobilszámot is: a mobil használhatatlan volt, de a vezetékesen elfogadható minőségben lehetett beszélni.
Felhívnám a figyelmet a hh által idézett postban szereplő apró, de annál jelentősebb részletre: "... including the majority of Europe..." Emberek! Mikor voltunk mi az európai többség része IT-s szempontból???
bocs hh. lekéstem a kommenttel.
ott vagyunk mi európában, csak az ingyért is fizetni kell, 4 eurot egy hónapra
Vagy én értek félre mindent, vagy mindenki más. :)

A cím: Korlátlan vezetékes hívások a Skype európai felhasználóinak is

Sehol nincs, hogy ingyenes. Csak, hogy van korlátlan. Olyat találtam, 3.39 Euro-ért itthonra, 4.54-ért Európába. Ha ez igaz, akkor semmi hazugság nincs a post-ban.

Egyetlen kérdésem, hogy vajon a 3.39 igaz-e, mert elég egyértelműen ezt írják, de ha kiválasztom mellette, hogy Mo-i hívás, akkor 20 Cent/perc díjat feltüntet.
Ez elég régi szolgáltatása a Skype-nak, én tavaly augusztustól használom.
Skype Pro-ra előfizetés havi 3 EUR, de 6 hónap a legkisebb mennyiség amit meg lehet venni, és az úgy 10 EUR-ba került, de technikailag 12 EUR-t ír fel az egyenlegre, amiből minden hónapban rendesen levon 3 EUR-t.
A "korlátlan"-ra azért vonatkozik egy fair-use korlát, mégpedig havi max. 60 óra. Ha ezt valaki túllépi, akkor a Skype elméletileg dönthet úgy, hogy átteszi a júzert a normál percdíjas csomagba.
Én használtam, 7 Mbites sávszélességű internettel nagyon jól ment. Kipróbáltam PDA+WiFi-vel is, szintén okés volt. Recsegés nem volt, néha szétkapcsolt.
ez olyan mint anno a t-mobile korlátlan ADSL*-je volt.

korlátlan=letöltés GB korlát és ha túlléped akkor sebességkorlát.
igen, azt en sem ertem h ki mondta h ingyenes.
Én nem telefonáltam telefonnan és telefonra sem már vagy másfél éve.

Itt a net, a mail ingyenes, a Skype-Skype hivás ingyenes.

Akkor mire már telefon? :D
Kit érdekel a SKYPE, amikor itt van a VOIPCHEAP.COM?
Na! Ide figyeljetek emberek!
Kb 2 éve hívom a magyar vezetékeseket "INGYEN"!
Az idézőjel azért van ott, mert kb 12€ befizetésével nekem kb félévembe került lebeszélni. Az első 90 nap viszont ingyenes! Heti 300 percig. Órákat beszélek az USÁba, európai országokba, Szingapurba. Ja, és ittholra.
Ráadásul amikor már nem ingyenes kb 0,01€/perc, piszok módon kiírja, hogy pl:"ezért a hívásért a SKYPE 0,25€ számlázna."
A T-Com-ot most mondtam le....
Hát ez a cikk igen szerencsétlen lett.
Korlátlan nem egynelő ingyenes.
"mik ma a tipikus vezetékes hívások?" - Ez komoly kérdés?? Az a többmillió magyar vezetékes előfizető biztosan csak a régmúlt hagyatéka...
Legyünk már kicsit összeszedettebek!
ezt most vegyük valami felhívás akar lenni az index részéről? emberek ne használjatok indafont!
Igen, ez a Skype Pro. Amúgy nem 3 euro, hanem 2+ÁFA, illetve hívásonként pár forintnak megfelelő kapcsolási díj. Helyesebben ahogy nézem, ez megváltozott mostmár. Itt egy országra 5 dollár, és talán nincs kapcsolási díj sem, Europára meg 6 dollár. Sztem jól ki lehet használni, aki sokat hív vezetéskest, annak frankó. Én jó ideje hazsnálom, párszor volt rossz minőségű a hang, de nagy átlagban hibátlan.
En mar 2005 osszel hivtam vezetekest kintrol akkor most mirol is szol ez a hir? Eddig ez korlatozva volt? Most pedig korlatlan korlatozott 10e ora lett? WTF?
A PRO meg nem mai hir, de akkor mi is a hir? bocs de tenyleg nem ertem, eddig csak havi X ora volt ami most 10e lett? (de mennyi?) es hivjuk korlatlannak? de gaz.
Free Call...
Ez is ingyenes (néhány hívásig), majd újrainstall, vagy regisztrálás másik néven (ugyanarról a gépről) és megint van 5× ingyen hívás (asszem 10 percet lehet)

régebben használtam, ma már fogalmam sincs mikor, és kit hívhatnék vezetékesen.

Ez a vezetékes dolog lassan olyan, mintha ingyen lehetne faxolni, vagy modemmel letölteni. Gratula, de sokan nem használjuk ezeket.
hű de rossz amikor írást abba kell hagyni, és összekeverdnek a mondatok. "ezt vegyük felhívásnak", ill. "ez felhívás akar lenni az index részéről". a kérdés ettől persze még kérdés marad.
Nem tudom mennyire ingyenes a skype de azért van más ingyenes lehetőség, mi pl kb 150 ezer ftot spóroltunk eddig hazai és küldöldi vezetékesek hívásakor.
Az alábbi lista 1 hónapja ki lett próbálva azt működött, a justvoipot meg fél éve nyomom:
www.voipcheap.com/en/rates.html#leth
www.lowratevoip.com/en/rates.html#leth
www.voipdiscount.com/en/rates.html#leth
www.webcalldirect.com/en/rates.html#leth
www.justvoip.com/en/rates.html#leth
www.voipwise.com/en/rates.html#leth
www.voipbuster.com/en/rates.html#leth
www.poivy.com/en/rates.html#leth
www.netappel.fr/fr/rates.html#H
Én három éve használom a Skype-ot magyar vezetékes (elsősorban) és mobil (néha) hívásokra - Új Zélandról roppant költségkímélő így tartani a kapcsolatot az otthon lévő családdal és barátokkal. A minőségre tökéletesen elfogadható, az esetek többségében nem érződik, hogy IP alapú.
Tudom, hogy vannak olcsóbb megoldások (jajah.com, voipcheap.com), de nálam szempont volt, hogy külön készülékről mehessen a hívás, ne legyek bekapcsolt számítógéphez kötve.
Nem 10.000 óra (az kicsit több, mint egy év), hanem 10.000 perc havonta. Az kb. napi 5 és fél óra, még mindig elég szép mennyiség.
Mi a cégnél kb 2 éve voipcheap-t használunk, előtte 70.000 volt a t-com os telefon számla, most 4000 Ft, jah és ezért fizetek negyedévente 12 € körüli összeget, amit aztán lebeszélhetek. Na, akkor most miért is kellene s skype ??? :D
Angliból Skypeon hívom anyámat meg az ismerősöket otthon esténként. Néha mobilra is rácsörgök, hogy szóljak ha épp utazok haza. Amióta külföldön dolgozom a Skype az egyik legfontosabb kapcsolattartási módom az otthoniakkal ha nincsenek internet közelében. Árait tekintve soxorosan olcsóbb mintha rendes telefonról csörögnék haza és mivel mindenütt van valami internet, ezért nem jelent gondot gyorsan felcsatlakozni ha kell.
Azt se felejtsuk el, hogy Skype fut telefonon is, pl mostmar az iPhone-on, vagy a UK ben nepszeru 3G SkypePhone on, tehat ezek a (mobil)telok egymas kozt tenylegesen ingyen toljak.
Előfizettem rá, kipróbáltam, semmi probléma nincs vele (hacsak az nem, hogy mobilra nem érvényes :p)
Otthon ilyen (is) van, vezetékesre 2Mbps-mal egész jó.
bakker, finnorszag kimaradt az orszagok kozul.... azt a mindenit!
Eleg tragya a minoseg sajnos. En hulye ufsz-eket hivogatok rajta, nagyjabol erre hasznalhato (plusz persze egyeb kokorszaki cegek hivogatasara, ahol nincs semmi VOIP kliens).

A korlatlan azert tenyleg felrevezeto, ha nem szerepel a cikkben, hogy havidijas a szolgaltatas.
Na jól van menjetek már a pékbe. Ebből bárki arra gtondolhat, hogy akkor most ingyenes. Vagy a céges autó korlátlan benzinnel azt jelenti, hogy egy nap annyiszor tankolsz bele ahhányszor tudsz? Szal itt gyakorlatilag egy Skype sajtóanyag/reklámanyag lett lefordítva :-(((((
subabubba: nem egeszen. A kulfoldi blogokon en mindenutt ugy lattam, hogy az elso mondatban szerepelt a korlatlan csomag ara is. (Pl.: "For $9.95 per month, Skype users will be able to ring folks abroad in 34 countries...")
Ehhez kapcsolódik, hogy ha jól értelmezem, (www.skype.com/intl/en/allfeatures/onlinenumber/) akkor most már lehet MAGYAR számot venni a SkypeIn keretein belül, azaz a nagyi helyi tarifával hívhatja a a Skype-od az ő kis vonalas telefonjáról, úgyhogy (ha még van) le lehet mondani a vezetékes előfizetésed a P-be. Legalábbis nálam a nagyik miatt van még fenntartva :)