Jön a Google Ocean?

Igazából nem lett volna nehéz kitalálni, hogy a Föld, a Mars és a Hold felszíne, valamint a világűr után a Google a tengerfenék felé fordítja receptorait. A Cnet blogja szerint hamarosan érkezik a Google Ocean, melynek segítségével körbebúvárkodhatjuk bolygónk hatalmas vizeit.

A projekt sokkal bonyolultabb és nehézkesebb lehet, mint annó, a Google Earth számára összegereblyézni a nagyfelbontású műholdképeket. Ne feledjük, műholdakkal pásztázni a Föld felszínét valószínűleg sokkal egyszerűbb mutatvány, mint végigtapogatni a világ tengereinek alját. Mert, mint a postban is elhangzik, a Mars felszínéről sok szempontból pontosab képünk van, mint arról, hogy mi található óceánok mélyén.
Címkék: google térképalkalmazások
2008.04.30. 15:30. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Googlenál nincs olyan, hogy lehetetlen. :D
Lehet szídni őket, hogy kisajátítják a netet, meg hogy hatalmas multi, de amit a Google csinál az mind üzletileg, mind szolgáltatásilag egy csoda.
Azt azért ne feledjük, hogy a Google Earth nem csak műholdképekből áll, hanem 3D-s domborzatból is.
Nagy kiraly a gugli, de biztosan nem pasztazzak egyelore a Foldet az urbol. Vagyis ha van valakinek adata, akkor valoszinuleg kepesek azt jol prezentalni (klasz UI, paratlanul profi backend), de ha nincs, akkor nem lesz ilyen. Vagyis az o projektjukben nem igazan jelentkezik nehezsegkent az oceanok terkepezese.
Várjuk sok szeretettel. :)Szeretem a gugli szolgáltatásait. :)
A 60-as évek óta a tengerfenékről is sok jó térkép készült, amelyek megtalálhatók minden atomtengeralatjárón. Szóval nem hiszek abban, hogy a Marsról pontosab (sic!) képünk lenne, mint a tengerfenékről. Hajrá googli, hátha összeszednek néhányat!