Webby 2008: a TED, a Flickr, az Apple, a PostSecret és Colbert örülhet

A 2008-as Webby-díjazottakból szemezgetünk. Teljesen szubjektíven. A webes innovációban irányadó TED konferenciasorozat több kategóriában is nyert. Idén övék a legjobb navigációval, struktúrával, vizuális dizájnnal, funkcionalitással rendelkező szájt. És nyertek a "legjobb podcast" kategóriában is egy zsűridíjat. Utóbbi kategória közönséggyőztese a The Onion.

Múltkor épp azon sírtam, hogy kevés a jó podcast, úgyhogy a kategória többi versenyzőjéről is megemlékezem: Guardian, HowStuffWorks, National Gallery of Art Podcasts.

Végignyálazva a győztesek listáját, 2008 egyértelműen legjobb blogja a verseny szerint a PostSecret. Nem mintha túlságosan meglepő lenne a titokblog sikere (az egyik legnépszerűbb nyugati nem-techblog): net art és kultblog kategóriában hozta el ez a blog a közönség és a zsűri szavazatait.

A politikai blogok abszolút győztese a Huffington Post. Ennél sokkal meglepőbb a Kongregate egyértelmű győzelme a Játékok kategóriában.

Hogy rákanyarodjunk a közösségi szájtokra, az idei abszolút favorit sem új szolgáltatás: a Flickr képmegosztó nyerte a Best Practice-díjat, valamint a legjobb közösség kategóriában a zsűri és a közönség is ezt a szolgáltatást tartotta a legjobbnak.

A "legjobb közösségépítő szájt" kategóriában a zsűri valamiért a Flockot hozta ki győztesnek. A közönség azonban helyére billentette az igazság mérlegét: a Facebookot szavazták be az első helyre.

Szépen tarolt az Apple is: vizuális dizájnjukkal közönséggyőzelmet, online videómegoldásaikkal pedig a közönség mellett a zsűri tetszését is elnyerték. Az Év Embere Stephen Colbert lett.

Részletes lista itt.
Címkék: blogok apple flickr toplista colbert facebook webby
2008.05.06. 15:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.