Nyomozás a YouTube-ról letörölt videók után

A YouTomb-on ugyan nem lehet megnézni a különféle okokból lekapkodott videókat, de azért kapunk egy elég jó képet arról, hogy mik azok a felvételek, melyeket valamilyen okból nem láthatunk a videómegosztókon. A YouTomb nem csak azt mutatja, hogy a szolgáltató milyen videókat törölt, hanem azt is, hogy a felhasználók maguk mely videóikat semmisítették meg.

Amúgy a Massachusetts Institute of Technology önálló projektjéről van szó. A Free Culture csoport saját bevallása szerint azért készítette el ezt a projektet, hogy kiderüljön, milyen videókat is kapkodnak le a szolgáltatók szerzőjog megsértésre hivatkozva. Nyilván elsősorban a tévedésből levett videókról szeretnének valamiféle képet kapni. Üdvözlendő kezdeményezés. Nyilván érdekes lesz az összegzés is.

Nos, ha a videókat magukat nem tárolják el, akkor mi az amit eltárolnak? Minden olyan metaadatot, mely hozzáférhető egy adott online publikált videóról. A klip címét, a klipből vett screenshotokat. Valamint a klip levételét kezdeményező cég vagy személy nevét is közzéteszik.

Lehet tippelni, mikor szedik le az al-Kaida videókat...

Címkék: stat videómegosztók kommuniti
2008.05.20. 20:34. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a Selena interjú azér komoly :)

Asked to be removed by Univision Online, Inc. 1 hour ago, after it had been viewable for 664 days.

Views: 510,862

már akár fenn is hagyhatták volna...
Webisztán, az nektek megvolt, hogy a Gmail berakott nemrég egy ilyen jópofa progress bart, ami jelzi a felület betöltődésekor, hogy hol tart?
Jé', nem is tuttam, hogy ilyen gyakran torolnek videót a YouTuberól. :D

Felmentem, és ott oldalt másodpercenként kijott egy videó. :D

Egyszer volt egy nadjából másfél másodperces szunet, de azóta se. :D
Imrityinko: a doboz címe "Latest Video Scans", és láthatod, hogy a videók "letapogatásának" folyamatát mutatja, és a legtobb esetben a Status: UP...
Ha töröltek a Youtube-ról, próbáld ki a YourVideo.hu -t független hazai vállalkozás : nincs törlés ;)
BlueBunny: Igen, zsír lett. Végre nem csak a dizájntalan BETÖLTÉS felirat van. Zsír.
Itt tűnik ki, hogy adnak a részletekre. És elkezdett javulni a SPAM szűrő is. Egyre kevesebb kéretlen levelet kapok.