Itt a pénzmegtakarítós Live Search

Most már jobban értem, hogy mire gondolt Steve Ballmer, mikor belemondta a magyarok szemébe, hogy ők márpedig le fogják nyomni a Google keresőjét, csak azt nem tudja még, hogy mikor.

A vicc - úgy tűnik - egyben hintelés is volt. Azt ugyan lehetett tudni az elmúlt hetekben, hogy a Microsoft valamiféle bejelentésre készül kereső témában, de a részletek csak most váltak nyilvánvalóvá.

Az ötlet az, hogy az emberek a webes keresőket soksor használják arra, hogy vásárláshoz gyűjtsenek be infókat. Ha mosantól a Live Search-ön keresünk rá termékekre, majd ezt követően vásárolunk is, a Microsoft "visszafizet" valamennyi dollárt. Vagyis elvileg még olcsóbb lesz a cucc.

A háttérmegállapodások egyelőre nem publikusak. De sejthető, hogy a pénzvisszatérítést a hirdetők állják. Vagy legalábbis a Microsoft beépíti a keresőhirdetések árába a "vásárlás utáni pénzvisszatérítés" összegét.

Az ötlet amúgy nagyszerű. És nincs kétségem felőle, hogy követői is lesznek a jövőben a Live Search Cashbacknek. (A cucc amúgy az MS által felvásárolt Jellyfish rendszere.)

Persze kérdés, hogy az eladónak mi éri meg jobban: alapból olcsóbban ajánlani portékáját a weben, vagy kicsit drágábban kínálni, viszont kifizetni a különbséget a Microsofton keresztül az online termékvásárlónak?

Kicsit öröm az ürömben, hogy amennyire látom, egyelőre csak amerikai lakcímmel lehet regisztrálni Cashback accountot.
Címkék: microsoft keresők like.com online payment
2008.05.21. 11:56. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reméljük a google nem tervez hasonlót idővel globálisan. Mert akkor jaj az árukeresőnek és a többieknek :)
Sajat tapasztalat, hogy a "penzmegtakaritos" rendszerek nem mindig listazzak a legolcsobb vasarlasi lehetosegeket.
Csak engem zavar, hogy regisztráció nélkül nem lehet használni?
Hát, azért a Googlen tobb, és újabb találatokat talál az ember...

Csak néhányszor ki szoktam valami gyakran változó, de kevésbé látogatott oldalakon a keresoket...

A Google a legjobb, 1 hétnél még nem mutatott korábbi állapotot.

Utánna a Yahoo! a jó egész hónapjával, és végul a Live, aminél megesett, régebbi volt az adat, mind fél éves.

Nah, ha ezt most egy vásárlási akárminél is ugyan ez van, akkor a fene megette...
ha nem regisztrálsz, hogy kapod vissza a cashbacket?
akkora előnye van a google-nak, hogy mire az MS elkölt erre milliókat (reméljük nem a magyarországihoz hasonló durva állami lobbin szerzett közpénzeket szereznek erre is) és a -windowsból kiindulva- bughegyeken keresztül közzéteszi, addigra google is lépni fog, nyilván nem állnak le, várnak, hogy mit lép az MS...
"ha nem regisztrálsz, hogy kapod vissza a cashbacket?"

De én keresni, nézelődni szeretnék és ha majd vásárolni is, na akkor nyugodtan jöhet a regisztráció... Nem értem miért kell falak mögé dugni a dolgokat (ja megvan, így a gugli nem tudja indexelni:-))).
Kelet Európa RULEZ!
Miért van az, hogy még mindig rengeteg szolgáltatás csak az amcsiknak elérhető?
majd a Google kilistázza, és én megkeresem a legjobb ajánlatott, és nem kell a MS bízzam magam... (és ha valaki mint eladó nem regisztrála magát az MS-be, és ő olcsobb akkor semmit sem ér az Live-os keresőőő)