Larry Page Live



16.37 Volt még egy érdekes kérdés, ami ara vonatkozott, hogy nem kéne-e az állami szabályozásnak közbelépnie, amikor az látszik, hogy egy fontos kommunikációs technológia esetében nem működik az interoperabilitás. A kérdező arra gondolt, hogy míg az email interoperabilis, addig a chat már nem az. Page erre azt mondta, hogy a mailszolgáltatók sem működnek teljesen együtt, ezért okoz a kelleténél nagyobb problémát a spam. Amúgy nem gondolja, hogy a kormányzatnak kéne beavatkozni. A Google nyitottsága szerinte vonzza a júzereket. Gondolom ezzel azt akarta sugallni, hogy legyenek a konkurenseik is legalább ennyire nyitottak, és akkor minden oké lesz. Lesz interoperabilitás, megszűnne végre a technológiák balkanizálódása. Na, ezzel zárult a beszélgetés. Most megyek kaját rendelni.

16.35
Page: a Yahoo független szeretne maradni, és mi ezt tiszteletben tartjuk.

16.32
Na most jön a Google-Yahoo-Microsoft tröszt téma. De előbb az Androidról. Page azt mondja, hogy azért lett teljesen nyitott az Android, mert azt látták, hogy a jelenlegi mobil platformok teljesen zártak, és ez no good anyways. Az IM-nek például tök nyitottnak kellene lennie. Mármint platformközinek. Nyitottnak.

16.29
A Q&A-ben vagyunk. Nem túl érdekesek a kérdések. A lényeg, hogy a Google nagyon szeretne jelen lenni a vezeték nélküli netszolgáltatók piacán. Page folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy az információhoz való hozzáférés a legfontosabb dolog, tök mindegy h az info hogy jut el az emberekhez. De a vezeték nélküli megoldások nyilván sokat könnyítenek.

16.02
A nyílt rendszerek és az innováció röpítheti az egekbe a netet és a mobilnetet is.

16.01
Az iPhone, az Android is sokat segíthet a 3G ügyének.

15.55
Problémák vannak a mikrofonnal. Page kért egy másikat. Kapott.

15.51
Most a Google azon kezdeményezéséről van szó, mikor egész városokat akartak bewifizni. Page szerint elsősorban a rossz szabályzások miatt nehézkes ez az ügy.

15.48
Itt lehet olvasni a netes kérdéseket, amikből párat meg fog válaszolni Page. Az egyik legfeljebb szavazott kérdés a PageRanket érinti. Úgyhogy ez tuti téma lesz.

15.46
Rohadt unalmas a beszélgetés: a nem használt rádiófrekvenciákról elmélkednek.

15.31
Nos, a Google alapítója beszél itt élőben. Amúgy Blackberryt használ, és nem iPhone-t. Egyelőre a WiMax és a vezeték nélküli netezés istenítése van terítéken.
Címkék: google live
2008.05.22. 15:07. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.