Adatbányászat zenékkel, bűnözőkkel és twitekkel

Egyre több, egyre jobb trendkövető/statisztikázó alkalmazás van. Twitterre ugye már eddig is volt szép számmal statisztikázó mashup. Na de a Twist sokkal érdekesebb, meg látványosabb is.

Kifejezetten izgalmas a LastGraph, ami nevében nem arra utal, hogy innentől nincs tovább, vége a grafikonozásnak, hanem hogy a Last.fm adataival lehet játszani. Nem beszélve a Wikipedia és a Last.fm házasságából készült alkalmazásról. Amivel szintén el lehet lenni pár órát.

És akkor még itt van az a Google Maps mashup, amiért hétvégén a leginkább lelkesedtem. Bárcsak lenne egy, a LondonProfiler-hez hasonló cucc Budapestre is. Vagy akár a világ összes nagyvárosára. És akkor azokból megint lehetne csinálni egy összevont, aggregált vizuális térképet a mindenféle városi statisztikákból.

Amikor már ez sem elég, akkor szoktam beleklikkelni a világ legnagyobb címkefelhőjébe.
Címkék: mashup google maps last.fm twitter
2008.05.26. 17:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A london profiler tiszta simcity. Építeni miért nem lehet? Meg bulldózerezni?
A címkefelhős oldalon egyből kiszúrtam a hungary címkét, rányomtam és bejött a We Want Apple Hungary a Digghez :) De miért ugyanakkora mindegyik címke? Ez vmi bug lehet.

Már csak az a kérdésem, hogy kinek van ideje ilyenekre és kinek éri meg? :D