Végre lehet bankszámlára utalni AdSense-ben

Elvileg csütörtöktől nem csak csekken, de közvetlen bankszámlára utalással is hozzájuthatunk AdSense-bevételeinkhez. Gondolom a közvetlen elektronikus bankszámlára utalás sokkal gyorsabbá (és olcsóbbá) teszi majd az AdSense-kifizetéseket.

Gyorsabb, hiszen a csekknél jó sokat kellett várni a kifizetésre. Olcsóbb meg azért, mert a csekkes rendszerben a kifizető bank jelentős költséget számol fel. Akár több tíz dollárt csekkkifizetésenként.

Ugyanakkor az adózni nem annyira szerető honpolgáraink nyilván nem fognak élni az elektronikus bankszámlára utalás lehetőségével. Mert ha jól gondolom, az APEH így könnyebben tetten éri, hogy adóköteles bevétel generálódik az adsense-es felhasználónál.

Azt lehet még tudni, hogy az átutalásos kifizetés jelenleg kizárólag forintban történhet. (Dollárról váltják át tehát forintra.)

Amúgy meglepően gyorsan bekerült ez a funkció a magyar AdSense-be. Kelet-Európában eddig csak a csehek, szlovákok és lengyelek utalhattak közvetlenül bankszámlára.
Címkék: google adsense
2008.05.30. 10:39. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Ugyanakkor az adózni nem annyira szerető honpolgáraink nyilván nem fognak élni az elektronikus bankszámlára utalás lehetőségével. Mert ha jól gondolom, az APEH így könnyebben tetten éri, hogy adóköteles bevétel generálódik az adsense-es felhasználónál."

A csekknél nincs ilyesmi, hogy névre szól és a bank, ahol beváltod lejelenti az APEH-nek?

Soha nem váltottam be még csekket, de gondolom az APEH erre is odafigyel.
hat nemtom. csak akad egy apehhez meg adozashoz erto olvasonk valahol, aki ideirja a tutit.
most egyébként különösen megéri lekérni az adott összeget, mert gyenge a dollár és erős a forint, persze, ha szabályosan váltják át (nyilván egyébként)!
nocak, nocak, micoda érdekes hír
na, majd a gyakorlatban kiderül, melyik a jobb megoldás a kettő közül
"most egyébként különösen megéri lekérni az adott összeget, mert gyenge a dollár és erős a forint"

Vagyis éppen ezért nem érdemes lekérni, mert kevesebb forintot kapsz érte, nem? :) Vagy ironikusan értetted?
igen, csak most esett le! sorry! :)
tehát az APEH csak úgy, bármilyen adóvizsgálat nélkül figyeheti a bankszámlát? Szarügy
És Paypalra nem lehet kérni? Mert akkor lehetne azt, hogy Paypalra kérem, onnan el is költöm egyből, így nem is érkezik Magyarországra pénz.

Ezt tuti nem látja az APEH, hacsak nem jelent a Paypal, dehát ilyen kis összegnél nem hiszem.
"Kelet Európában".

Mindenesetre Szlovákia pontosan kozépen van, de lényegtelen. :D
Az utalás vagy a csekkbeváltás APEH szempontból egyremegy. Mindkettő ugyanúgy látszik a bankszámlán.

És szerintem az APEH nem nézegetheti a bankszámládat csak úgy. Esetleg, ha vagyonosodási vizsgálatot tart, vagy egyébként is képbe kerültél adócsalás gyanúja miatt.
Nyiss külföldön bankszámlát.
Hát nem tudom, a Goodle Adsense átutalásos listáján egyelőre nem szerepel kis hazánk...

Pedig nem ártana: drága CIB Bankom pont múlt hónapban közölte, hogy megemelték az ilyen jellegű csekkek kezelési díját 30 USD / csekkre (!)

Azóta visszatartom :)
Google AdWords-re is át lehet váltani?
idevez: a listában lehet, hogy nem szerepel, de az adsense fiókodban már választható. Az adózás kérdése aggaszt...csekk esetén is (én még nem kaptam a google kasszából, a napokban lesz meg a 100$).
> És Paypalra nem lehet kérni? Mert akkor
> lehetne azt, hogy Paypalra kérem, onnan
> el is költöm egyből, így nem is érkezik Magyarországra pénz.

Te sem vetted le az ironiat. Alapvetoen azert eleg gaz es felelotlen dolog adot csalni.
Nekem már kábé 9-10 hónapja (magyar) bankszámlára érkezik az adsense bevétel. Nincs vele semmi gond, elsejére, másodikára mindig megjön. (Pont ma jött, 155,5-ös árfolyamon.)
Már bocss, lehet, hogy régen tanultam a föcit, de szerintem 7 év alatt nem változott meg az, hogy Magyarország Közép-Európában van.

+ a Wikipedia is így tudja...

A Közép-Kelet, meg Kelet-Európát meg a Balkánt ideje lenne elfelejteni...
szerintem még az is tuti lenne ha az adsense bevételek adwords-re lehetne forditani, szerintem sokan élnének ezzel a lehetőséggel :)
K&H banknál azonnal és INGYEN beváltják a csekket, pénteken váltotta, 150 HUF / dollár áron :(

APEH nem fog 5-6 millió bankszámlát nézegetni. Ha gyanús vagy és tartanak vagyonosodási vizsgálatot, akkor megnézik. Évi 10 000 ilyet végeznek. Van elég minimálbéres szülész-nőgyógyász meg ügyvég, nem kell félni.

Szombaton vettem észre hogy meg lehet adni a bankszámlaszámot, meg is adtam gyorsan :)