Gasztroblog vagy receptszájt?

Kétségtelen tény, hogy a főzéssel/sütéssel foglalkozó blogok nagyon népszerűek a weben. Több ismerősöm is leszokott már a receptkönyvekről, meg a női magazinok kajarovatairól, és kizárólag kedvenc gasztroblogjaikból próbál tippeket, ötleteket ellesni a főzéshez. A gasztroblog lényege a bizalom: ha egyszer megcsinálod a blogger egyik receptjét, és bejön, akkor rendszeresen vissza fogsz settenkedni a blogra.

Mire nem jók a gasztroblogok? Ha például egy konkrét ételt szeretnénk elkészíteni, és gyorsan kell a receptje. Na akkor jobb, ha online receptadatbázishoz fordulunk segítségért. Kábé erre vállalkozik a nemrégiben indult NoSalty.hu magyar receptszájt.



Receptek, kategóriába rendezett ételfajták, alapanyagok és szakácsok szerint keresgélhetünk az adatbázisban. A szájtra jelenleg hobbiszakácsok töltik fel képekkel illusztrált receptjeiket. De persze az olvasók is beszállhatnak a receptmegosztásba. Érdemes bookmarkolni. Biztosan lesz még olyan pillanat az életünkben, amikor a nyitott laptop mellett fogunk nyomára bukkanni annak, hogy mennyi garam masalát is szórjunk a pakorába.

A NoSalty azoknak lehet jó választás, akik nem szeretnének naponta blogolni kajákról, de néha-néha szívesen megosztanák főzős kalandjaikat. A szájt sokkal jobb lenne, ha valamilyen szinten integrálni tudná a gasztroblogokat. Például ha a gasztrobloggerek egyszerűen tudnák linkelni kapcsolódó postjukat az adott recepthez.
Címkék: kommuniti gasztro
2008.06.05. 09:58. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez nagyon sirály, gratula az alkotóknak!!
raadasul okosan minimalista modon valogattak a modulokat a drupal-hoz, szimpatikus.
Érdekes, mostanában több hasonló drupal alapra épülő receptes oldallal találkoztam. Ebbe pl. a SEO fórumon botlottam pár hete: recept1x1.hu/
"Ha például egy konkrét ételt szeretnénk elkészíteni, és gyorsan kell a receptje" - és azt reméljük/úgy emlékszünk, hogy egy kajablogon olvastunk róla:
gasztro.vimizo.hu/
gugli keresés az összes gasztroblogban (köztük nosaltyéban) hozzávalóra, ételnévre, bármire. mivel már elég sok ilyen blog van, jó eséllyel valaki már úgyis megfőzte/megsütötte/belinkelte, akár hagyományos, akár egzotikus.
Ja, a receptek egyidősek a játékkal, mármint ha számítógépes hálózatról van szó.
A nők tényleg totál rá vannak erre állva, simán megy az üzengetés, hogy ez a recepted tök jó volt, kipróbáltuk. (nem is értem hogy hülyewiw miért nem.. HAHA, majdnem leírtam, hogy a wiw miért is nem használja ki valamelyik lehetőségét. muhaha)
back on track: szóval a receptvilág nagyon is az internet egyik tartóoszlopa (pláne ha belegondolunk, hogy leginkább nők foglalkoznak vele, a nől meg aztán nem ismernek pardont ha fogyasztani és pénzt kell költeni, duplaplussz emocionális-impulzív alapon.)

mondjuk, én jól elvagyok a youtube-al is, tök jó habosított rántotta receptet nyomott rajta egy kansasi nagymama.. az fincsi volt.
(de egy esküvő előtt pl szinténa youtube-ról tanultam meg megkötni a nyakkendőt..)
/az internet lenne a Mindentudás/Bölcsek Könyve? természetesen./
Egy egész apró kiegészítés: a Recept 1x1 - Joomla meghajtású