Töltsd a Firefoxot!

Itt az idő, hogy az IE végre méltó helyére (sorban a másodikra) kerülhessen. Aki szerint jobb lenne a világ, ha az emberek többsége Firefoxot és nem IE-t használna, azok számára ez a 24 óra a nagy lehetőség, hogy szavazzanak. Vagyis: töltsék le a Firefox 3-at. (A magyar verziót erre lakik.) Pár óra alatt több mint másfél millióan már megtették. Magyarországról eddig több mint 11 ezren.

A rekordkísérletnek álcázott marketingkampány persze megtette hatását, és a - magyar idő szerint - este 7-kor megindult letöltési láz le is lohasztotta a Mozilla szervereit. Aztán magához tért a rendszer, úgyhogy mostmár neki lehet lendülni nyugodtan a letöltés gombnak. Akik eddig is használták a Firefox 3 RC2-t vagy RC3-at, azok számára ez a letöltés inkább gesztusértékű. Akik viszont kivártak a hivatalos megjelenésig, azok számára most jött el a pillanat.

Bár azt persze naivitás lenne várni, hogy holnapra a Firefox piaci részesedése felülmúlja az Internet Explorerét, azért fontos kordokumentum lenne, ha 24 óra leforgása alatt több mint 5 millió gépre települne a Firefox 3.

A hírek szerint percenként 14 ezerszer töltik le a böngészőverziót, ami azt is jelentheti, hogy lazán meglesz az 5 millió. És ez is a cél. 

Jake Bauer legyen velünk.
Címkék: firefox
2008.06.17. 23:43. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ki az a Jake Bauer? Jack rokona?
Michael Jake Fox testvere lehet ;-)
Régi hír, már legalább 3 órája az FF3-at használom! ;) :))
ééésss nagyon nagyon gyors tehát örülök neki!! :)
Érdekes, az előbb (11 óra magasságában) még 3 milkát mutatott a counter
ant : de az is lehet hogy JAKEson 5 elfelejtett tagja. BTW ha minden gépre letöltöm az irodában az érvényes?
Milyen lenne már, ha kiderülne hogy 3 milliót nálunk töltöttek le, és felmenne az FF részesedése 95%-ra :)
Ja, magyarok, vagy japanok toltik le eloszor 50 millioszor...
www.spreadfirefox.com/
Firefox downloads: 579 137 807 ??? Ez *A* counter?

Az h. nem volt kinn egy counter ill. most sincs h. a 24 ora mikor jar le, eleg nagy benasag... Tegnap twitteren kb. 10-en kerdeztek napkozben h. "mikor lesz FF3?"
beálltam a sorba...utalhatják a pénzt, amiért én is reklámozom a ff-t
Benjamin: Nem, az a minden idők összes Firefox letöltése, legalábbis szerintem. Itt (www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord) alul van a 24 órás counter, közeledik az ötmillához.

A japánok sajnos majdnem tízszeresen vertek ránk (jelen pillanatban), be kellett volna pörgetni az ötletet, mint a klikkelős harcnál. Tényleg mekkora poén lett volna.

Ugyanazon az oldalon most már részletesebben írják az időzónákat, hogy nagyobb városokban mikor jár le a 24 óra. Berlinben, ergo itt is este 8:16-kor. Nyilván a 16 perc volt az elején a megborulás. :)

Tényleg oltári bénaság, hogy az időket nem pontosították előre, egy vacak countert nem tudtak összeütni, és még most sem tudnak.
"Itt az idő, hogy az IE végre méltó helyére (sorban a másodikra) kerülhessen."

Inkább 10-15. hely környékén lenne jó, szerintem, az alapján, amit tud :)

(na nem mintha az ff sokkal jobb lenne, a 3-t még nem próbáltam)
Hogy miért nem próbáltam még: megvárom, amíg kijavítják a hibákat ;)
Az a tapasztalat, hogy szokott maradni benne, Mozilláék nem végeznek becsületes munkát...
Otthoni gépre is letöltöttem meg a munka helyire is. :D
Eltolták ezt az egészet, nem az európai csúcsidőben kellett volna indítnai, hanem valami nyugis pillanatban (amikor pl. esti csúcs van a Csendes-óceánon vagy az Atlantin), így sikerült Európát jól kiütni.

Iránban milyen sokan letöltötték, pedig ott éjszaka volt idáig.
számomra most jött el a pillanat....
Kuba 559 :)
Ott mar engedelyezett az internet? :D

en mar a b4 ota hasznalom...
Pápua Ujguineán 29 en töltötték le :) Amugy érdekes lenne egy letöltés/népesség arányt nézni, szerintem egész jól visszaadná a számítógépes kultúra mértékét.
Északkorea : 0 :):):) Vajon miér?
nekem belassult az egerem, mióta a firefox3 fut. MIért?
Szakyster: én is ezen gondolkoztam épp. és az is meglepett, hogy még így, népességgel vissza sem osztva, így is nagyon jól mutat. Érdekesek a különbségek (albánia, mo vs régió (pipa), mo vs csehország x
:D:D
Megvan az 5 millió letöltés! Gratulálok mindenkinek!
jó tudni, hogy grönlandon is 31-szer szedték le... :)

thews (törölt) 2008.06.18. 10:01:35

az explorer a második helyet sem érdemli meg
karakterelgető: nem az egered lassult be, a ff lett gyorsabb, és ezért tünik lassabnak az egér :komolyarc:
theneverlate_Wizard: jaja, viszont oroszó a méretéhez képest alig töltött.
Szakyster: nade ennyire? :p komolyan: problémát okoz, minden más alkalmazásban normálisan viselkedik, de ahogy a ff van előtérben, vagy akár csak új lapot/oldalt nyitok, visszalassul. Aggaszt, mert így nem élvezet böngészni...
nem tudom, én mit battam el, de úgy, hogy csak ez az oldal van megnyitva, feladatkezelő szerint 90-100 MB memóriát megeszik a hármas is...
mindegy, firefox-firefox, 'szt annyi.

ja, vicces, hogy a saját helyesírás-ellenőrzője aláhúzza zölddel, hogy firefox :P