A Google letapogat 1 billió képet

A Beet.TV munkatársai készítettek egy interjút egy googlerrel, melyből kiderül, hogy a Google teljes erőbedobással próbálkozik kezdeni valamit a webre feltöltött 1 billió képpel. A vizuális tartalmak (képek, videók) kiértékelése nem csak sokkal jobb találatokat eredményezhetne, hanem a kapcsolódó hirdetéseket is könnyebb lenne a Google-nak megjeleníteni.

Ha minden igaz, a Google-nál nem csak az arcfelismerés, de a képek helyszíneinek kielemzése is komoly projekt. Utóbbi nyilván a Panoramio geotaggelt adatbázisával együtt lehet majd kiválóan hasznosítani.

 

Az állóképek után nyilván a videók következhetnek. Nekem kicsit idealisztikusnak tűnnek ezek a törekvések. Sokkal valószínűbb, hogy a jövőben is elsősorban a metaadatok, címkék, címek, vagyis a kapcsolódó szöveges információk, a szöveges kontextus segítségével fogjuk tudni a legpontosabban megmondani, hogy miről szólhat egy adott kép vagy videófelvétel.

Címkék: google videó vizuális keresők
2008.07.02. 13:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szvsz, ez googler azt mondja, hogy "a hundred billion images", ami magyarra fordítva 100 milliárd képet jelent. az egy helyiértékkel kevesebb mint az egy billió ami magyarban 1000 milliárd.
1 trilliot mond. ami magyarul 1 billio.
szvsz pont a google az, akinek erre a feladatra kapacitasa (es tudasa) van.
hh
bocs, figyelmetlenül hallgattam, csak 100 milliárddal nő évente.
Blessed are the Google for they shall internet the Earth, ahogy a mondás tartja :)
Nem tudom elképzelni, hogy a portréim nem lesznek találati listán akkor, ha valaki görögdinnyéről keres képeket.
Ehehe :D Én már látom a lehetőséget a dologban :) Boldog lennék, ha gőzerővel beindulna a projekt és tetőfokára hágna az őrület :DD

Amúgy nem igazán a Google a nagy képimádó, hanem a Live. Bár ez most akár meg is fordulhat. (boccs az önreklámért, ha nem teccő, akkor kivágható).

www.andreiground.com/index.php?lang=HU&p=view.news&id=1213618699.9730